„Metų kaunietė 2020“ kulminacija: jau šį vakarą paaiškės, kam atiteks garbingas titulas! | kl.lt

„METŲ KAUNIETĖ 2020“ KULMINACIJA: JAU ŠĮ VAKARĄ PAAIŠKĖS, KAM ATITEKS GARBINGAS TITULAS!

  • 2

Penktadienio vakarą išvysime „Metų kaunietės 2020“ rinkimų nugalėtojos bei finalo dalyvių pagerbimo iškilmes, o taip pat šventinį koncertą.

Transliacija vyks per LNK nuo 21 val., vaizdo įrašą, pasibaigus transliacijai, bus galima rasti ir portale kauno.diena.lt.

„Metų kaunietės“ projekto dalyvių pagerbimo vakaras šiemet dėl nepalankios pandeminės situacijos – be žiūrovų bei laikantis visų saugumo reikalavimų. Muzikinė dalis, kurios epicentre – Merūnas Vitulskis, Karina Krysko, Jeronimas Milius, Marija Arutiunova, Martynas Kavaliauskas, Egidijus Bavikinas ir kt., filmuota atskirai.

Dienraščio „Kauno diena“ ir portalo kauno.diena.lt skaitytojų sprendimu, į finalą iškopė šios garbios moterys:

02. DAIVA GARNIENĖ – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, socialinių mokslų daktarė. Ji yra švietimo konsultantė, mokyklų vadovų mentorė, Lietuvos maironiečių draugijos viena įkūrėjų, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Kauno skyriaus tarybos narė.

04. DILETA JATAUTAITĖ – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentė, edukologijos mokslų daktarė, karinės anglų kalbos specialistė, įsitikinusi, kad nėra negabių žmonių. Lietuvą garsina atstovaudama šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijose, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose. Veda nemokamus kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais.

06. EGLĖ TARGANSKIENĖ – Samylų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė, pagarbos nusipelnė už nepailstamą kultūros puoselėjimą ir sklaidą pakaunėje, už idėją įamžinti Kauno marių dugne likusių kaimų atmintį, marių pakrantėje pastatant iš vandens išnyrančias skulptūras.

09. GIEDRĖ ŠIRVINSKIENĖ – psichologė, šeimų konsultantė, LSMU Sveikatos psichologijos katedros docentė, trijų vaikų mama, daug padedanti įgyvendinant Krizinio nėštumo programą ir dirbanti su keblioje situacijoje atsidūrusiomis pastojusiomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba.

11. JŪRATĖ JANKAUSKIENĖ – LSMU Akių ligų klinikos profesorė, su ypatingu atsidavimu, nuoširdumu teikianti medicinos pagalbą, o savo profesines žinias ir muzikinius, meninius gebėjimus atskleidžianti savanoriškoje švietėjiškoje, kultūrinėje, edukacinėje veikloje.

16. SABINA MARTINAITYTĖ – legendinė operos solistė, VDU Muzikos akademijos profesorė, savo talentu ir žiniomis besidalijanti su studentais. Apie ją gražiausiais žodžiais atsiliepia daugybė buvusių mokinių, tebetęsiančių ar tik neseniai pradėjusių sėkmingą savo, kaip dainininkų, karjerą.

Pernai rinkimuose triumfavo paauglė Andrėja Veličkaitė, nesutrikusi ir padariusi viską, kad būtų išgelbėta viešoje vietoje sąmonę praradusio ir nebekvėpavusio vyro gyvybė.

Užpernai titulas atiteko Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovei profesorei Olivijai Gustienei, dar ankstesniais metais projekte nugalėjo tuometinė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė.

Metų kaunietės titulą yra pelniusios ir olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė, kalėdinių eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.


Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca be alkoholio“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, partneriams „Clinic DPC“, „SDG“, salonui „Jaukūs namai“, aprangos salonui „Elitman“, stiklo menininkui Edmundui Unguraičiui ir renginio draugui „LNK“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kavenskis

kodel Lietuvos menininku sukurtas sedevras-statulele primena zalia vagina? tai taip iseina kai rinks metu vyra tai bus meninis falosas?

jus rimtai?

gedingas seksistinis renginys,po kurio laiko organizatoriai tures atsakyti pagal istatyma o poneckom tai bus juoda deme ju gyvenime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS