Sniegas Kaune apsunkino eismo sąlygas – automobiliai ir vilkikai slydo į griovius | kl.lt

SNIEGAS KAUNE APSUNKINO EISMO SĄLYGAS – AUTOMOBILIAI IR VILKIKAI SLYDO Į GRIOVIUS

Iškritęs sniegas kišo kojas ir vairuotojams, ir pėstiesiems – policijos pareigūnai sulaukė daugiau pranešimų apie avarijas ir karantino reikalavimų nesilaikymą.

Nors tikslių skaičių pateikti negalėjo, Kauno policijos budėtojas tikino, kad per pastarąją parą Kaune užfiksuota daugiau nei įprastai eismo įvykių, susijusių su pablogėjusiomis oro sąlygomis.

Automobiliai, vilkikai slydo nuo kelio į griovius, trenkėsi į atitvarus ar medžius. Būta pranešimų ir apie lūžusias šakas, tačiau į įvykio vietas likviduoti kliūtis vyko ne policijos pareigūnai, o ugniagesiai-gelbėtojai.

Daugiau nei įprastai sulaukta ir pranešimų dėl karantino sąlygų nesilaikymo. Žmonės piktinosi  gausiais miestiečių susibūrimais viešose vietose ir netinkamu kaukių dėvėjimu. Kiek dėl pastarųjų pažeidimų nubausta žmonių, budintis pareigūnas įvardyti dar negalėjo.

Sostinės apskrities policija dėl besitęsiančio snygio ir šlapdribos taip pat nuo ketvirtadienio vakaro iki penktadienio pietų sulaukė daugiau nei dešimties pranešimų apie nuo kelio nuvažiavusius automobilius. Gauta informacijos apie virtusius medžius, lūžusias šakas.

Kaip skelbė ELTA, šeštadienio pavakarę dėl buvusio ar tebesitęsiančio silpno snygio, vietomis pereinančio į šlapdribą, sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka šiaurės ir rytų Lietuvoje.

Čia magistraliniai keliai vietomis su pažliugusio sniego provėžomis. Likusioje šalies dalyje jie yra daugiausia šlapi ar drėgni.

Lietuvos automobilių kelių direkcija vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

M

Mstijošius neskire kelem pinigų

Božemoi

ir vėl kelininkams žiema netikėtai atėjo

amalių apylanka

žiemomis taps tokių įvykių juodaa skyle, ten projektuotojai normalius kalnelius ir slalous suprojektavo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS