Stadiono atidarymo išvakarėse – atvirų durų diena | kl.lt

STADIONO ATIDARYMO IŠVAKARĖSE – ATVIRŲ DURŲ DIENA

Artėjame link kulminacijos – Dariaus ir Girėno stadiono atidarymo. Bilietai į iškilmes buvo iššluoti kone akimirksniu, tad patenkinti smalsumą šventės išvakarėse norintys buvo kviečiami į atvirų durų dieną.

Vidurdienį „C“ įėjimas nuo Kauno sporto halės tapo vartais susirinkusiems pamatyti stadioną ir pasiruošimo atidarymo šventei užkulisius iš arti.

Aplink stadioną ir stadione dar vyko paskutiniai baigiamieji darbai prieš didįjį atidarymą. Už abiejų aikštės vartų montuojamos scenos, vežama garso aparatūra, dėžės su apšvietimo sistemomis.

Reikšmingu šio šurmulio papildymu tapo miestelėnai. Tuoj po vidurdienio atidarius vieną iš įėjimų į stadioną nenutrūkstamas žmonių srautas ėjo ir vidun, ir išeidinėjo, kiti laukė kas kelias valandas organizuojamų ekskursijų.

Atvirų durų diena Dariaus ir Girėno stadione

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Panašu, kad apsilankiusius čia vienijo bendra pakylėta nuotaika – liejosi liaupsės tam, ką pamatė.

„Tiesiog pasaka, dabar lauksime vakaro ir viso vaizdo. Labai įspūdinga“, – susižavėjimo neslėpė ponia Regina.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kartu šviežutėlį stadioną apžiūrėjęs ponas Vidmantas pasisakė senajame stadione ne tik lankęsis, o iš žaidęs. Vyras taip pat žėrė komplimentus.

„Erdvė – įspūdinga. Teko atsisėsti, pasižiūrėti kaip atrodo iš viršaus. Tikrai darbo daug įdėta. Neaišku kaip ta aikštės žolė. Sako, kad turi būti minkšta, o iš tolo matosi tik žalia, – šyptelėjo Vidmantas. – Rytoj turėtų būti įspūdinga šventė“.

Per atvirų durų dieną vyko ir treniruotė. Pirmieji ją pradėjo LFF finale žaisiantys „Hegelmann“ futbolininkai, iš karto po jų aikštėje pasirodė ir šalies čempionas „Žalgiris“.

„Norėtum?“ – tėtis klustelėjo tribūnoje sustingusio gal kokių 4-verių sūnaus. Berniukas linktelėjo galvą neatitraukdamas susižavėjimo kupino žvilgsnio nuo aikštėje pasklidusių žaidėjų.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Įspūdis labai geras. Modernu, subalansuota, labai maloniai nuteikia, – apie tai ką pamatė pradėjo Jūratė. Moteris pasisakė 30 metų negyvenanti Lietuvoje, tačiau praeityje buvusi aktyvi sportininkė dar ir dabar sportuoja su veteranais, todėl mačiusi ne vieną pasaulio stadioną.

„Esu mačiusi daug stadionų. Mačiau ir Miuncheno olimpinį stadioną. O čia toks mažesnis, jaukus, labai gerai nuteikiantis, harmoningai veikiantis stadionas“, – pagyrų negailėjo Jūratė.

Moteris pasipasakojo vasarą buvusi Slovėnijoje, Liublianoje. Ten lankėsi dideliame sporto komplekse, kuriame šalia buvo arena ir stadionas – be proto didelės erdvės, anot Jūratės, ten būtų galima filmuoti kokį apokaliptinį filmą su vampyrais  ar zombiais.

„Buvo labai nejauku ir liko toks neužbaigtas, nemylimas stadionas. O čia iš karto juntamas jaukumas ir harmonija“, – Jūratė pasidžiaugė ir prisiminė naująjį tiltą iš Karaliaus Mindaugo prospekto į Nemuno salą – paprastas, bet kartu ir nepaprastas savo forma ir grakštumu.

Panašiai apie Dariaus ir Girėno stadioną apsilankiusieji sakė, kad lieka paprasto, bet kartu itin subtilaus statinio įspūdis, nors betonas ir metalas toli gražu nelaikomas šiltus jausmus keliančiomis medžiagomis. Tačiau architektūrinis sprendimas, stadiono forma, o gal ir saulėta, rudeninė Ąžuolyno aplinka brandino gražius atsiliepimus.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Aš netinkama pašnekovė – nesu futbolo gerbėja ir nesiruošiau į atidarymo šventę, – juokėsi kaunietė Danguolė. – Bet esu buvusi senajame stadione, todėl smalsu pamatyti, kaip čia viskas pasikeitė. O ir sentimentai ne paskutinėje vietoje. Mano jaunystės laikais, dar sovietmečiu, žiemą stadione veikdavo diskoteka ant ledo. Atsimenu, kad mums labai patikdavo, tik neatsimenu, ar reikėjo savo pačiūžas turėti, ar buvo galima išsinuomoti“.

Tai kad stadione žiemą veikdavo čiuožykla po atviru dangumi jau mažai kas mena.

„Aš atsimenu čiuožyklą. Lankiau tinklinį pas trenerę Virbickienę ir 7 val. ryto ji darydavo treniruotę čia stadione, čiuožykloje, – įsiterpė Kristina. – Aš labai labai džiaugiuosi, kad stadionas pastatytas. Labai bijojome, kad neištiktų Vilniaus stadiono likimas, kai čia viskas buvo sustoję“.

Apžiūrėti stadioną galima visą diena, tačiau šventinė programa tęsis ir šeštadienio vakarą. Kauno sporto halėje (Perkūno al. 5, Kaunas) įvyks filmo, skirto legendiniam Lietuvos treneriui, premjera – „Futbolo filosofas. Benjamino Zelkevičiaus kelias“. Filmo režisierius – Rimvydas Čekavičius.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Primename, kad oficialiai Dariaus ir Girėno stadionas užbaigtas praėjusį mėnesį. Čia įrengta 15 tūkst. vietų žiūrovams, šildoma ir automatiškai laistoma danga, ekranai, sutvarkytos tribūnos.

Vasaros viduryje Dariaus ir Girėno stadione svečiavęsis Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) atstovas itin palankiai įvertino patogumus negalios paliestiems asmenims. Todėl čia galės vykti aukščiausio lygio varžybos.

Stadiono rekonstrukcija kainavo apie 43 mln. eurų.

Ir pabaigai mįslė: kas pirmas įsiamžino stadione? (žiūrėti nuotrauką)

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

būtina susodinti visus KONSERVŲ KGB-tus su OŽIU į

s u l ū ž u s į karinį laivą ir pasiūsti RYTŲ link

o KONSERVAI stebės varžybas gražiame STADIONE -

iš PAVYDO a p s i k a k o j ę,-- o konservų " ministrė" ŠIUGŽDIENĖ atsisakė finansiškai paremti KAUNO Žalgirį, organizuojant EUROLYGOS k e t v e r t o varžybas Žalgirio ARENOJE --taigi taip k g e b i s t o OŽIO valdomi KONSERVAI a t v i r a i nori sužlugdyti KAUNIEČIUS-- n e p a v y k s išsipildyti jų JOKIEMS norams !

To stebetojas

Ar tikrai? Nosis neužaugo kaip pinokiui?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS