Koronavirusu užsikrėtusi kauniečių pora slepia informaciją nuo sveikatos specialistų? | kl.lt

KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSI KAUNIEČIŲ PORA SLEPIA INFORMACIJĄ NUO SVEIKATOS SPECIALISTŲ?

  • 149

Šiandien patvirtinus tris naujus koronaviruso Lietuvoje atvejus, vis dar netyla kalbos apie neatsakingą kauniečių poros, virusą prieš dvi savaites parsivežusios iš Italijos, ir nesistengusios savęs izoliuoti, elgesį. Piktinamasi, kad šeima gimtinėje galėjo užkrėsti daugybę žmonių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centras (NVSC) iš karto ėmė aiškintis, su kuo Lietuvoje kontaktavo susirgusieji, stebi išaiškintųjų būklę.

Kiek iš viso tokių asmenų? Su keliais pora spėjo pabendrauti, nors ir žinojo, kad vyko į koronaviruso rizikos šalį bei tai, kad grįžus dvi savaites turi nekišti nosies iš namų?

NVSC Kauno departamento atstovė žiniasklaidai Kristina Mikalauskienė portalui kauno.diena.lt penktadienį kalbėjo, kad šio atvejo epidemiologinis tyrimas vis dar vyksta.

Iš karto buvo skelbta, kad stebimas sutuoktinių giminaitis. K. Mikalauskienė šiandien sakė, kad per per kelias dienas nustatyta ir daugiau asmenų, su kuriais iš Italijos grįžusi pora, turėjusi save izoliuoti, bendravo. Tikslaus skaičiaus neįvardijo.

Pasiteiravome, ar pora noriai bendradarbiauja su visuomenės sveikatos specialistais, kurie aiškinasi asmenų ratą, su kuriais kauniečiais, užsikrėtusieji koronavirusu, galėjo turėti tiesioginį kontaktą.

Anot K. Mikalauskienės, pirminis šaltinis ir yra minėta pora. „Bendrauja. Tikimės, kad sako tikslią informaciją. Į žmogaus vidų neįlįsi“, – sakė specialistė.

Ar NVSC turi duomenų, kad bent vienas iš sutuoktinių neatsisakė sudalyvauti ir gimtadienyje, vykusiame restorane „Višta puode“? Tokia informacija visuomenėje sklando jau ne pirma diena.

K. Mikalauskienė sakė negalinti to nei patvirtinti, nei paneigti. „Išsiaiškinome atsitiktinai“, – sakė specialistė. Ji patvirtino, kad visuomenės sveikatos specialistams pora nėra pasakojusi, kad vienas ar abu dalyvavo minėtoje šventėje, jeigu taip tikrai buvo.

„Oficialiai nėra patvirtinta, kad pora lankėsi restorane“, – teigė K. Mikalauskienė. Ji pridūrė, kad gerai bent tai, kad pora pasisakė medikams, kad blogai jaučiasi ir tuomet buvo galima imti mėginius ir išaiškinti, kad jie užsikrėtę virusu bei buvo galima juos izoliuoti.

Tuo tarpu restorane „Višta puode“ direktorė Viltė Žuromskaitė portalui kauno.diena.lt teigė esanti nežinioje. „Nesame tikri, ar jie pas mus lankėsi. Šventė vyko, bet nežinome, ar joje dalyvavo tie žmonės. Turime informacijos iš tam tikrų šaltinių, bet ji nėra patvirtinta“, – sakė V.Žuromskaitė.

Ji minėjo, kad vakar bandė prisiskambinti NVSC, tačiau jai niekas neatsiliepė. Kai kam iš personalo pavyko prisiskambinti, kaip teigė vadovė, bet kai šie išsakė informaciją, jog galimai turėjo kontaktą su koronaviruso nešiotoju ar nešiotojais, jiems buvo pasakyta, kad tai nėra patvirtinta informacija. 

Tikimės, kad sako tikslią informaciją. Į žmogaus vidų neįlįsi.

„Su ta rezervacija dirbo trys žmonės. Savo iniciatyva pasirūpinome, kad jie neitų į darbą, kad liktų dviem savaitėms izoliacijoje“, – teigė V. Žuromskaitė.

Šiandien ryte, kaip ji pasakojo, sulaukė skambučio iš NVSC su klausimais, kokių priemonių imtasi po šventės. „Sakė, kad renginyje galimai dalyvavo pora, užsikrėtusi koronavirusi. Mūsų pasiklausė bazinės informacijos. Nurodėme, ko ėmėmės“, – pasakojo vadovė.

Jau nuo anksčiau restorane vykdoma padidinta asmens ir patalpų higiena,  tačiau dabar, kaip teigė, saugomasi dar intensyviau, laikomasi dar labiau sugriežtintų normatyvų, žmonės atstumais sodinami ir kt. 

„Jeigu pasitvirtins, tai vienas ar abu minėti asmenys pas mus tikrai lankėsi, tai yra labai neatsakinga tiek kompanijos, kuri šventė, tiek mūsų darbuotojų atžvilgiu“, – vertino V. Žuromskaitė.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad po slidinėjimo Italijoje kauniečių pora aplankė tėvus. Vieno jų mama – Kauno Žaliakalnio progimnazijos mokytoja, kuri po kontakto su infekuotais žmonėmis dvi dienas vedė pamokas vaikams.

Minėtai kauniečių porai – 1980 ir 1985 metų gimimo – koronavirusas patvirtintas vėlų kovo 10-osios vakarą. 

Penktadienį pranešta, kad Kaune užfiksuotas ir trečiasis atvejis – jis nustatytas 27-erių vyrui, grįžusiam iš Italijos.

Iš viso koronavirusas Lietuvoje patvirtintas šešiems asmenims.

GALERIJA

  • Koronavirusu užsikrėtusi kauniečių pora slepia informaciją nuo sveikatos specialistų?
  • Koronavirusu užsikrėtusi kauniečių pora slepia informaciją nuo sveikatos specialistų?
  • Koronavirusu užsikrėtusi kauniečių pora slepia informaciją nuo sveikatos specialistų?
Rašyti komentarą
Komentarai (149)

Kauniete

Turite paviesinti poros nuotraukas,tada visi su jais bendrave zmones,patys begs tikrintis,nes dabar daugelis isigande,o gal jie turejo kontakta su siais.

Skaitytoja

Labai protingi keliautojai o ypač dar priedo ir mokytoja.Reika pagalvoti ir apie kitus vaikus mokykloje.

Jei

Jei buvo baliuje tai ne pats baisiausias dalykas. Alkoholį tikriausiai gėrė visi baliauninkai, o tai stipriausia profilaktinė priemonė prieš virusą. Pamatysite, kad nieks iš sutuoktinių kompanijos nesusirgs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS