Su ministre kalbėta apie Kauno rajono mokyklų modernizavimą | kl.lt

SU MINISTRE KALBĖTA APIE KAUNO RAJONO MOKYKLŲ MODERNIZAVIMĄ

  • 3

Kauno rajono mero Valerijaus Makūno kabinete lankėsi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir Seimo narys Justinas Urbanavičius. Daugiausia diskutuota apie Tūkstantmečio mokyklų programą, kurios tikslas – pagerinti ugdymo įstaigų materialinę bazę ir ugdymo kokybę.

V.Makūnas pastebėjo, kad Kauno rajonas yra viena iš nedaugelio Lietuvos savivaldybių, kuriose gyventojų daugėja. Registrų centro duomenimis, jų skaičius per pastaruosius šešerius metus išaugo net 10 tūkst. ir jau siekia 105 tūkst.

Daug ką darome savo jėgomis, tačiau gyventojų daugėja tokiais tempais, kad be Vyriausybės paramos susidoroti su kylančiais iššūkiais labai sunku.

Savivaldybė aktyviai sprendžia darželių trūkumo problemą: stato naujus darželius, naudoja greitai pastatomus modulinius, steigia šeimos darželius, sudaro nuomos sutartis su privačiais statytojais.

„Daug ką darome savo jėgomis, tačiau gyventojų daugėja tokiais tempais, kad be Vyriausybės paramos susidoroti su kylančiais iššūkiais labai sunku“, – pastebėjo meras.

Artimiausiuose savivaldybės planuose – VDU Akademijos Ugnės Karvelis, Raudondvario ir Neveronių gimnazijų plėtra ir modernizavimas. Rengiamas Domeikavos pradinės mokyklos projektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

O jau tas Raudondvaris taip ir nesulauks gimnazijos renovacijos , viskas pilies parkui , restorano gerovei ... ...

Raimondui

čia anekdotas?

Raimondas B

Kauno rajono dėmesys švietimui - išskirtinis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS