Suformuoti nauji Kauno rajono savivaldybės tarybos komitetai, komisijos ir kolegija | kl.lt

SUFORMUOTI NAUJI KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS KOMITETAI, KOMISIJOS IR KOLEGIJA

  • 6

Gegužės 4 d. į antrąjį posėdį susirinkusi naujoji Kauno rajono savivaldybės taryba suformavo keturis komitetus (Biudžeto ir finansų; Kultūros, švietimo ir sporto; Socialinių reikalų ir sveikatos; Ūkio ir darnios plėtros), dvi komisijas (Antikorupcijos ir Etikos) ir kolegiją, paskyrė komitetų ir komisijų pirmininkus. Taip pat taryba patvirtino Kontrolės komiteto sudėtį.

Savivaldybės tarybos komitetai sudaromi tarybai teikiamiems klausimams nagrinėti, išvadoms ir pasiūlymams teikti, kontroliuoti, kaip laikomasi įstatymų ir vykdomi Vyriausybės nutarimai, savivaldybės tarybos, mero sprendimai.

Biudžeto ir finansų komitetui pirmininkaus Jonas Gurskas, pavaduotoja bus Evelina Valskytė, Kultūros, švietimo ir sporto komitetui vadovaus Algirdas Navickas, pavaduotoja patvirtinta Laimutė Rutkauskienė, Socialinių reikalų ir sveikatos – Saulius Davainis, pavaduotoja – Jūratė Truncienė, Ūkio ir darnios plėtros – Violeta Boreikienė, pavaduotojas – Kęstutis Markevičius. Komitetų pirmininkus išsirinko komitetų nariai.

Komisijų pirmininkus delegavo tarybos opozicija: Antikorupcijos komisijai pirmininkaus Jūratė Truncienė, jos pavaduotoju bus Vytenis Vitkauskas, Etikos komisijai vadovaus Marija Vinciūnienė, jos pavaduotojas – Vladas Kurutis.

Taip pat buvo suformuotas ir Kontrolės komitetas, kuris sudaromas iš vienodo visų savivaldybės tarybos narių frakcijų, grupių ir į jokią frakciją ar grupę nesusivienijusių deleguotų savivaldybės tarybos narių skaičiaus. Kontrolės komiteto pirmininką delegavo opozicija – juo tapo Česlovas Paulauskas, o jo pavaduotoju – Algirdas Žandaras.

Kauno rajono savivaldybės kolegiją tarybos įgaliojimų laikui sudarys Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, vicemerai Raminta Popovienė, Antanas Nesteckis, Paulius Visockas, administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, komitetų ir komisijų pirmininkai, Kauno rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderė Regina Lukoševičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jonas

Gal laikas nuimti paslapties šydą-kokį atlyginimą gaudavo praeitos kadencijos tarybos nariai....O tai kalba,kad didžiausią iš Lietuvos savivaldybių.Ar tiesa mere...

arch.

Gal naujos kadencijos Taryba priims sprendimą dėl Vydūno alėjos Vilkijoje rekonstravimo, kad pėstieji šia nuostabia alėja galėtų nusileisti link Nemuno slėnio, į Vilkijos žemutinę dalį? Dabar Vydūno alėjoje iki Kalnų gatvės nėra net šaligatvių, žmonės eina važiuojamąja dalimi. Jei neįmanoma įrengti trinkelių šaligatvių, gal reikėtų medinių ,pakeltų takų, kaip per pajūrio kopas?

nuomonė

Labai tikiuosi, kad už Bubių, prie Naujienos kaimo, nebus naujo smėlio karjero, liks nuostabaus grožio pušynas ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS