Susitikimas šokių vakare buvo lemtingas | kl.lt

SUSITIKIMAS ŠOKIŲ VAKARE BUVO LEMTINGAS

  • 0

Birutė ir Vytautas Škėmos, šeštadienį šventę savo santuokos 50 metų sukaktį, tapo 20-a kauniečių pora, šiemet minėjusia auksines vestuves.

Birutė ir Vytautas Škėmos, šeštadienį šventę savo santuokos 50 metų sukaktį, tapo 20-a kauniečių pora, šiemet minėjusia auksines vestuves.

Ankstyvą 1963 m. pavasarį Birutė Pranckevičiūtė, kilusi iš Rokų miško Kelmyno kaimo, ir Vytautas Škėma iš Laumėnų kaimo pastebėjo vienas kitą Vaišvydavos kultūros namuose vykusiame šokių vakare. Netrukus abu smagiai šoko Vytauto vyresnio brolio vestuvėse, o 1964 m. spalio 3 d. ir patys sumainė aukso žiedus.

Jaunos šeimos gyvenimas prasidėjo Šančiuose, o vėliau įsikūrė Vaišvydavoje, kur Kauno marioms užliejus Laumėnų kaimą, atsikėlė gyventi Vytauto mama. Vaišvydavoje prabėgo patys gražiausi ir geriausi jų gyvenimo metai. Čia gimė jų vaikai, čia jų rankomis statyti ir puoselėti namai, čia šeima gyvena ir šiandien.

B.Škėmienė dirbo verpėja Kauno drobės fabrike, vėliau operatore Lietuvos miškų institute. V.Škėma ilgus metus buvo Kauno taksi parko vairuotojas, o šiuo metu jau daugiau kaip 20 metų dirba Kauno onkologijos ligoninėje santechniku.

Birutė giminėje garsėja kaip puiki konditerė ir kulinarė, gabi mezgėja ir siuvėja. Vytautas neabejingas akordeonui. Nuo mažų dienų pamėgęs šį instrumentą ir šiandien mielai jį ima į rankas ir muzikuoja.


Šiemet Kaune jau atšvęsta:

20 auksinių vestuvių;

3 sidabrinės;

1 deimantinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS