Sustiprintos pareigūnų pajėgos ir Kaune: stebės, ar su kaukėm, ypač – kapinėse | kl.lt

SUSTIPRINTOS PAREIGŪNŲ PAJĖGOS IR KAUNE: STEBĖS, AR SU KAUKĖM, YPAČ – KAPINĖSE

Kaune įvedus karantiną viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, laikytis socialinės distancijos net ir lauke. Didelį nerimą specialistams kelia šis savaitgalis, kai į kapus gali plūstelti tūkstančiai žmonių. 

Drastiškai didėjant užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičiui, pareigūnai šį didelės rizikos savaitgalį žada dar didesnį dėmesį saugumui.

„Ilgąjį savaitgalį tikrai skirsime didesnį dėmesį tiek prie kapinių, kapinėse, tiek įvairiose kitose viešose vietose“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Pareigūnai padės palaikyti viešąją tvarką, o taip pat kreips dėmesį, kaip visuomenė laikosi koronaviruso suvaldymo priemonių, tai yra, ar dėvimos kaukės, ar jos dėvimos teisingai, ar laikomasi saugaus tarpusavio atstumo.

Ilgąjį savaitgalį tikrai skirsime didesnį dėmesį tiek prie kapinių, kapinėse, tiek įvairiose kitose viešose vietose.

„Kaip visada, prie kapinių bus užtikrinamas eismo saugumas, tačiau, atsižvelgiant į šiandienos realijas, papildomai pareigūnai stebės ir kontroliuos, kaip laikomasi kitų nurodymų, pvz.: kaukių dėvėjimo, nesibūriavimo“, – aiškino O. Vaitkevičienė.

Ji pridūrė, kad kauniečiai ir miesto svečiai jau galėjo išgirsti ir garsinius perspėjimus dėl kaukių dėvėjimo, atstumų laikymosi, nesibūriavimo. Ši priemonė pareigūnų ir toliau bus aktyviai tęsiama įvairiose viešose vietose.

„Pareigūnai tikisi, kad patys gyventojai bus supratingi ir sąmoningi, laikysis visų nurodymų ir grubių pažeidimų nebus“, – teigė policijos atstovė.

Evaldo Šemioto nuotr.

Karantininiai nurodymai:

• privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas visose viešose vietose (lauke ir patalpose);

• viešose vietose būti ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis (išskyrus šeimos narius);

• esant galimybei, raginame dirbti nuotoliniu būdu;

• venkite nebūtinų išvykų, kelionių ir susibūrimų;

• draudžiamas gyventojų lankymas socialinės globos įstaigose, taip pat pacientų lankymas ligoninėse, išskyrus nepagydomomis ligomis sergančius, mirštančius ligonius, gimdyves ir pacientus iki 14 metų;

• prekybos ar paslaugų, kultūros, sporto, laisvalaikio bei pramogų vietose būtina užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kv. metrų plotą vienam žmogui ir ne mažesnį nei 2 metrų atstumą tarp žmonių.

• renginiuose privaloma visų dalyvių, o viešojo maitinimo įstaigose – visų klientų registracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Guu

Valstybinis reketas

Marta

Paskaičius nepagarbius komentarus, darosi baisu, kiek drabstysimės vieni ant kitų, nenori, nedėvėk tos kaukės, bet nesispjaudyk pykčiu ant kitų.

Ir vek durniai prie vairo

Zombiu salis. Apgailetina, iki kiek zmones nusizemina, nudurneja. Tai 100% faktas ,kad mokyklose zmones bukinami. 0% loginio mastymo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS