Sutarė kurti sveikatos funkcinę zoną | kl.lt

SUTARĖ KURTI SVEIKATOS FUNKCINĘ ZONĄ

  • 3

Gruodžio 5 d. Birštone vyko kasmetė sveikatą stiprinančio Kauno regiono konferencija „Sveikata visiems Kauno regiono gyventojams“. Kauno regionas vienintelis Lietuvoje aktyviai dalyvauja Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) sveikatą stiprinančių regionų tinklo veikloje.

Konferencijai pirmininkavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, PSO vietos atstovas prof. Juozas Pundzius, Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys ir „Sveikatą stiprinantis Kauno regionas“ darbo grupės pirmininkas Laurynas Dilys, dalyvavo didžioji dalis regiono savivaldybių merų, svečiai iš Valstybinių ligonių kasų, Higienos instituto, atstovai iš savivaldybių ir sveikatos priežiūros įstaigų.

Higienos instituto Sveikatos informacijos centro Biostatistinės analizės skyriaus vadovė Žilvinė Našlėnė supažindino su Kauno regiono gyventojų sveikatos būkle Lietuvos kontekste. Pranešėja Nijolė Bijanskienė, Valstybinės ligonių kasos Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus patarėja, išsamiai pristatė valstybinių profilaktinių programų vykdymo rezultatus ir ilgametę dinamiką.

Konferencijoje taip pat buvo nagrinėjamos temos apie Kauno regione vykdomas veiklas ir planuojamus pokyčius.

Apie didelį gyventojų sveikatos stiprinimo ir apsaugos palaikymą iš Kauno regiono politikų kalbėjo L. Dilys. Raseinių rajono savivaldybės gydytoja Akvilė Juškienė pristatė profilaktinių programų prieinamumo didinimo galimybes ir iššūkius, sveikatos funkcinių zonų steigimą savivaldybėse. Kaišiadorių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Vidita Jonaitė pasakojo apie krūties vėžio prevencijos galimybes Kauno regiono nutolusiose teritorijose, įdiegiant mobiliąsias paslaugas.

Konferencijos dalyviai nusprendė, kad Kauno regione bus kuriama sveikatos funkcinė zona, į kurią įeitų visos septynios savivaldybės.

Regiono lygmeniu planuojama įsigyti vieną mobilų mamografą, šešias mobilias ambulatorijas ir keturis mobilius ginekologo kabinetus. Taip pat nuspręsta Kauno regione įrengti ne mažiau kaip 100 defibriliatorių ir sukurti pirmosios pagalbos savanorių tinklą. Šiam tikslui planuojama pritraukti daugiau kaip 2 mln. eurų ES investicijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kuria

planus kaip išsilaikyti bezdielnikai ir pinigų plovikai.Ksi pagerėjo sveikata nuo jų veiklos.Pinigus leidžia didžiausius,panaudos jokios.Kokia čia prevencija?Kaišiadoryse vadovė nežino elementarių sveikatos išsaugojimo būdu,bet pinigus išnaudoja kosminius.Tikrina juos ten kas nors?

Anonimas

Koks ten dar pe....tėlis sėdi išsiviepęs centre su plikom blauzdom ir baltais kedais prie kostiumėlio?

Aukstosios Balbieriskio arkliu kaustymo m-los magistras

Tegyvuoja modernusis pliurpalizmas!Simpoziumai,konferencijos pasitarimai,susitikimai,"edukaciniai performansai",fursetai dalyvaujant zymiausiems "influenceriams" ir t.t.Vaizdas lyg kazkur judetume.rezultate-"Teoriskai arklys-praktiskai neatsikelia"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS