Švietimo, mokslo ir sporto ministrė teigiamai įvertino savivaldybės idėjas | kl.lt

ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTRĖ TEIGIAMAI ĮVERTINO SAVIVALDYBĖS IDĖJAS

  • 2

"Šiandien lyderystė turi reikštis įvairiuose lygiuose. Būdami vietoje, jūs geriau matote, kokius sprendimus reikia priimti", – kalbėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė Domeikavos gimnazijoje vykusioje Kauno rajono ugdymo įstaigų vadovų konferencijoje.

Ministrę ypač nudžiugino Kauno rajono savivaldybės iniciatyva remti pedagogų perkvalifikavimą ir parengimą. Liepos 1 d. vykusiame Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas iš dalies (80 proc.) finansuoti persikvalifikuojančių pedagogų studijas ir skirti 200 eurų mėnesines stipendijas studentams, pasirengusiems tapti trūkstamų dalykų mokytojais. Nutarta iš dalies finansuoti (5 tūkst. eurų) ir pedagogų įsikūrimo išlaidas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė teigiamai įvertino ir kitą savivaldybės idėją – jau antrus metus dovanojamus pirmoko kraitelius. Kiekvienas pakaunės mokyklų pirmaklasis rugsėjo 1-ąją gauna mokslų pradžiai būtiniausių reikmenų rinkinį.

Konferencijoje pasidalyta patirtimi ir ieškota problemų sprendimo būdų. (Kauno rajono savivaldybės nuotr.)

Savivaldybė, bendradarbiaudama su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU), įkūrė Talentingų moksleivių akademiją ir vysto universitetinės VDU Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos projektą. "Šaunu, kad, nelaukdama ministerijos nurodymų, savivaldybė pati imasi spręsti opias problemas", – pastebėjo J.Šiugždinienė.

Šaunu, kad, nelaukdama ministerijos nurodymų, savivaldybė pati imasi spręsti opias problemas.

Ministrė kalbėjo ir apie prioritetines švietimo kryptis, pirmiausia – pedagogų kompetencijų stiprinimą. Geresnę emocinę sveikatą mokyklose padės užtikrinti programa "Gera savijauta". Kitąmet ministerija rengiasi įgyvendinti ES finansuojamą projektą "Tūkstantmečio mokykla", kuris leis tvirčiau žengti į priekį problemų turinčioms mokykloms. Užsibrėžtas dar vienas ambicingas tikslas – iki 2024 m. visas šalies ugdymo įstaigas atverti specialiųjų poreikių turintiems vaikams, kurių Lietuvoje daugėja.

Pandemijos sąlygomis bus skiriama daugiau dėmesio technologiniams sprendimams, mokyklos gaus po kelis komplektus hibridinio mokymo įrangos. Bus atnaujintas skaitmeninis turinys, nuo rugsėjo 1 d. startuos portalas https://mokyklabecovid.lt/.

"Nuo kiekvieno švietimo bendruomenės nario priklauso, ar pavyks mokslo metus ne tik pradėti, bet ir baigti kontaktiniu būdu. Tai mūsų visų atsakomybė", – pabrėžė J.Šiugždinienė. Kauno rajone jau imunizuota 86 proc. švietimo darbuotojų, o šalies vidurkis siekia 75 proc.

Savivaldybės vadovai prognozuoja, kad per artimiausius septynerius metus mokinių skaičiaus augimas Kauno rajone išliks didžiausias šalyje, todėl teks nuolat optimizuoti švietimo tinklą. Savivaldybė pasiryžusi modernizuoti visas ugdymo įstaigas – ir priemiestines, ir labiau nutolusias. Pripažįstama, kad būtina plėsti VDU Akademijos Ugnės Karvelis ir Raudondvario gimnazijas, sprendžiant švietimo iššūkius, tikimasi ir Vyriausybės pagalbos.

Kauno rajono švietimo bendruomenės aktualijas konferencijoje pristatė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius. Artėjančios Rugsėjo 1-osios proga sulaukta padėkų ir sveikinimų. Sveikintojų gretose buvo ir du Seimo nariai – Justinas Urbanavičius ir Viktoras Pranckietis. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas Kultūros, švietimo ir sporto vedėjo pavaduotojai ugdymui Nijolei Benikienei už nuopelnus švietimo srityje įteikė Kauno rajono savivaldybės medalį (pasižymėjimo ženklą).

Kauno rajono meras V.Makūnas Kultūros, švietimo ir sporto vedėjo pavaduotojai ugdymui N.Benikienei už nuopelnus švietimo srityje įteikė Kauno rajono savivaldybės medalį. (Kauno rajono savivaldybės nuotr.)

GALERIJA

  • Švietimo, mokslo ir sporto ministrė teigiamai įvertino savivaldybės idėjas
  • Švietimo, mokslo ir sporto ministrė teigiamai įvertino savivaldybės idėjas
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ona

ministerija turtu uztikrinti programu , mokymo priemoniu ,vadoveliu kokybe , o ne viska numesti mokykloms ir savivaldybems ,ne mokytoju darbas rasyti vadovelius ir kurti mokymo priemone tai turi daryti mokslininkai ,bet jie nustumti isaly verslininku ,kurie is vadoveliu leidybos daro bizny kas met reikia nauju ,o ir tie suveli ,kad mokytojai ir vaikai nieko nesuprastu ,o ministerijai dzin svarbu daryti beprasmes reformas ir naikinti mazas mokyklas

Kam

tada reikalinga tokia ministrė ir ministerija, jeigu savivaldybės pačios turi spręsti iškylančias švietimo problemas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS