Tikrino pažeidimus garažuose ir autoservisuose: vienos įmonės darbuotojai iš baimės užsibarikadavo | kl.lt

TIKRINO PAŽEIDIMUS GARAŽUOSE IR AUTOSERVISUOSE: VIENOS ĮMONĖS DARBUOTOJAI IŠ BAIMĖS UŽSIBARIKADAVO

  • 8

Kauno aplinkosaugininkai kartu su mokesčių inspektoriais surengė neplaninį patikrinimą garažuose ir autoservisuose, praneša laida „Labas vakaras, Lietuva“.

„Vykdoma akcija „Garažiukas“ – kartu su Valstybine mokesčių inspekcija tikriname, kaip yra laikomasi aplinkosauginių reikalavimų“, – pasakojo aplinkosaugininkas.

Pirmasis autoservisas atrodė tvarkingas – pažeidimų nerasta. Darbuotojas sako, kad tvarkytis tenka, tačiau ne visi į tai kreipia dėmesį. „Tikrai, kad daug reikalavimų – tepalų, šiukšlių išvežimas, bet mažai kas laikosi tokių dalykų“, – kalbėjo autoserviso darbuotojas Martynas Smilgys.

Tame pačiame garažų masyve yra keli autoservisai. Kol inspektoriai kalbasi su pirmuoju, šalia esančios įmonės darbuotojai užsibarikaduoja darbo vietoje. Anksčiau dėl šios vietos skundų buvo gauta. Nors viduje girdėti judesys, tačiau inspektorių niekas neįleidžia.

Netoliese esančioje gatvėje įsikūrusiame kitame autoservise, vos tik įžengę aplinkosaugininkai randa pažeidimų. „Atliekos – rūšiuojamos netinkamai. Visų pirma, jos yra tiesiog sumestos ne tam skirtoje talpoje, o viduryje patalpos. Matyti, kad buvo bandyta pakelti nuo žemės paviršiaus – stovi ant palečių. Tačiau sumaišytos užteršto plastiko atliekos su užterštos pakuotės atliekomis“, – pasakojo Kauno aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas Donatas Mikelskis.

Dar vienas pažeidimas – nežymėtos statinės. „Berods, tik vieną lipduką mačiau ant tepalo statinės, o visi užteršti skudurai, oro filtrai yra tiesiog nepaženklinti“, – detalizavo pašnekovas.

Autoserviso savininkas žada susitvarkyti, tačiau aplinkosaugininkai jau skrebena baudą – bus mažiausiai 75 eurai. „Viskas čia gerai, tik paprasčiausiai tepalų, kai prisipildo, dažniausiai tada ir vežame. Kol kas ten nepripildyta – pripildysime ir išvešime visas atliekas vienu metu, nes jie vienu transportu atvažiuoja“, – teigė autoserviso vadovas Algis Muliuolis.

Iš penkių patikrintų autoservisų pažeidimų rasta viename. Darbuotojai sako, kad patikrinimų sulaukia nuolat. „Kai pats apsikuiti iki ausų, tai pačiam ir tvarkyti reikia“, – atviravo autoserviso vadovas Vidmantas Jachimavičius.

Aplinkosaugininkai sako, kad atliekų kalnų, kokie būdavo seniau, beveik nebelikę. Vis dėlto, atsakomybės dar trūksta mažesnėms įmonėms. „Mažosios įmonės tvarkosi truputėlį prasčiau, nes didžiosios įmonės galbūt bando išlaikyti savo vardą – jiems ne prestižas nesitvarkyti ir būti nubaustiems“, – svarstė Kauno aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas.

VMI tikrino, ar yra kasos aparatai, ar tvarkingi mašinų remonto dokumentai. Taip pat, ar darbuotojai įdarbinti. Nors šį kartą nelegalų nerasta, tačiau inspektoriai neretai įmonėse randa net po kelis nelegalus.

„Yra pažeidimų. Kai kur, kai užeini, net baisu darosi – vieni nežino, kiti nori kažkaip išsisukti“, – sakė VMI vyresnysis specialistas Gražvydas Dambrauskas.

Akcija „Garažiukas“ vyksta jau trejus metus. Pernai patikrinta beveik 290 autoservisų. Nustatyta per 400 pažeidimų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Klaipedos dubysos gatveje

Patikrinkit garazinius ot ten geri svaruoliai

alio

Apsileide labai tie garažininkai,jeigu netikrins tai bus didelis šiukšlynas.Turi būti dušai,tualetai ir poilsio kambariai bei švarios spec.aprangos..Jau Eurosąjunga užtenka kiaulidžių..

Kodėl nepatikrino Aukštujų Šančių

garažų masyvus, ten pilna nelegalių servisų, savuose garažuose remontuoja mašinas, visą biznį sau kraunasi, o mokesčių nei cento nesumoka. Ir dar pilna automobilių perpardavinėtojų, atveža ant traliukų jiem mašinas, jas paruoše savo garažuose pardavimui, net į turgų nevaro, nuperka tiesiai iš jų pačių garažiukų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS