Trenerio siurprizas: pripažintus veteranus pakeis vidutiniokai | kl.lt

TRENERIO SIURPRIZAS: PRIPAŽINTUS VETERANUS PAKEIS VIDUTINIOKAI

Su Eimantu Bendžiumi, Gyčiu Masiuliu ir Tomu Dimša, bet be Artūro Gudaičio, Donato Motiejūno ir Jono Mačiulio. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų, besirengsiančių Tokijo olimpinių žaidynių atrankai, sąrašas nustebino ne vieną specialistą.

Trijų atsarginių pakaks?

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas tarė savo žodį. Jo paskelbtame olimpinės ekipos kandidatų sąraše vos penkiolika pavardžių. Tarp pretendentų įtrauktas ne vienas klausimų keliantis žaidėjas, tačiau nėra net kelių pripažintų meistrų.

"Sąraše yra žmonių su klaustuku, bet žiūrėsime. Nesinori per kelias dienas prisikviesti visą sąrašą žaidėjų ir po dviejų treniruočių juos atleisti, tai yra nelogiška. Jeigu tik būtų galimybė, norėčiau pasikviesti tik dvylika žmonių, kad visiems būtų viskas aišku, bet šiuo pandeminiu laikotarpiu negali žinoti kas, kaip ir kur", – aiškino D. Maskoliūnas.

Trenerio žodžiais, kviesti daugiau nei penkiolika žaidėjų tiesiog nėra tikslo, nes pasiruošimo olimpiniam atrankos turnyrui Kaune etapas truks labai trumpai.

"Rinktinės formavimas buvo daugmaž kaip ir aiškus. Renkiesi tą, kas yra geriausia, ir šnekiesi, ar atvažiuos. Sulaukiau nemažai kritikos, kad buvo didelis sąrašas į vadinamuosius FIBA langus, bet man keista, kad žmonės nesupranta tokių dalykų. Aš tikrai nenoriu tokio sąrašo ir sutikčiau visada žaisti su tais pačiais žaidėjais, bet sąrašą koreguoja situacija, pandemija", – dėstė strategas.

Iš NBA – trys iš keturių

Į rinktinės sudėtį įtrauktas su Jonas Valančiūnas, su Memfio "Grizzlies" sensacingai nukovęs daugkartinį čempioną "Golden State Warriors" ir žengęs į NBA atkrintamąsias varžybas.

Tačiau trenerių nesudomino sezono pabaigą Detroito "Pistons" klube neblogai sužaidusio Deivido Sirvydžio kandidatūra. Taip pat sąraše yra sau, bet ne komandai puikų NBA sezoną jau baigęs Domantas Sabonis ir neseniai Lietuvos pilietybės klausimus išsprendęs Ignas Brazdeikis.

"Aš kalbėjau su Ignu, pasišnekėjome, paaiškinau jam situaciją, kad mes tikrai norime jį matyti, bet tos trys raidės (NBA) negarantuoja vietos dvyliktuke. Yra žaidėjų, kurie nusipelnę vietos dvyliktuke savo pasirodymais ir yra geriausi žaidėjai šiose pozicijose šiuo metu, dėl kurių klausimų nėra. Tačiau dėl kelių kandidatų yra klausimų ir jie patys galės į juos atsakyti", – pridūrė D. Maskoliūnas.

Stabdo metai ir traumos

Sudėtyje neišvysime Jono Mačiulio ir Artūro Gudaičio, tačiau pasak trenerio, šis, iškilus galimų sunkumų priekinėje linijoje, galėtų prisijungti prie komandos.

"Su Jonu ir Artūru kalbėjome telefonu ir viską aptarėme. Turiu Jono pažadą, kad, neduok Dieve, kažkas kažkam atsitiktų, jis yra pasiruošęs prisidėti. A.Gudaitį jau kelintą sezoną kamuoja traumos. Šiuo momentu jis tikrai žaisti negali, nori išsigydyti traumas, kad galėtų turėti normalų sezoną. Kiek žinau, jo klubas (Sankt Peterburgo "Zenit") siunčia jį pas rimtus daktarus", – pasakojo vairininkas.

Lietuvos rinktinė pasiruošimą atrankai Kaune turėtų pradėti birželio 16 d., kai visiems kandidatams baigsis sezonas klubuose. Prieš birželio pabaigoje Kaune startuosiantį pagrindinį atrankos turnyrą lietuviai sužais trejas kontrolines rungtynes. Birželio 18 ir 24 d. mūsų šalies rinktinė rungtyniaus su Dominikos Respublikos ekipa, o birželio 22 d. – su Rusijos rinktine.

Kandidatų sąrašas

Gynėjai: Mantas Kalnietis (Krasnodaro "Lokomotiv"), Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis ir Marius Grigonis (Kauno "Žalgiris"), Tomas Dimša (Las Palmo "Gran Canaria"); puolėjai: Arnas Butkevičius (Vilniaus "Rytas"), Rokas Giedraitis (Vitorijos "Baskonia"), Edgaras Ulanovas (Stambulo "Fenerbahce"), Ignas Brazdeikis (Orlando "Magic"), Mindaugas Kuzminskas (Krasnodaro "Lokomotiv"), Tadas Sedekerskis (Vitorijos "Baskonia"), Gytis Masiulis (Panevėžio "Lietkabelis"), Eimantas Bendžius (Sasario "Dinamo"); vidurio puoėjai: Domantas Sabonis (Indianos "Pacers"), Jonas Valančiūnas (Memfio "Grizzlies").

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS