Trigubas džiaugsmas: Ringaudų seniūnijoje gimė trynukės | kl.lt

TRIGUBAS DŽIAUGSMAS: RINGAUDŲ SENIŪNIJOJE GIMĖ TRYNUKĖS

  • 10

Laimos ir Pauliaus Jankauskų šeimoje džiaugsmo ir rūpestėlių trigubai – beveik prieš mėnesį, spalio 29 d., jaunai šeimai gimė trynukės Aiva, Liepa ir Luna. Mažylės yra ankstukės ir pirmas savo gyvenimo savaites su tėveliais praleido ligoninėje, tačiau jos sparčiai auga ir šiandien jau sveria virš 2 kg.

Ringauduose gyvenančią gausią šeimyną šiandien pasveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir seniūnė Rūta Slivinskienė.

„Jūsų mergaitės gimė ypatingą man dieną – spalio 29 d. yra ne tik mano, bet ir mano anūko gimtadienis. Ringaudai matyt turi kažkokią stebuklingą aurą, nes šioje seniūnijoje trynukai gimė jau trečią kartą. Sveikiname ir džiaugiamės kartu su jumis“, – sveikino meras. Jis linkėjo, kad mažylės Aiva, Liepa ir Luna augtų sveikos ir kasdien džiugintų savo tėvelius.

Sveikiname ir džiaugiamės kartu su jumis.

Daugiavaikei šeima buvo įteikti kūdikio kraiteliai, o nuo savivaldybės – 500 eurų dovanų čekis. Mergaičių mama užsiminė, kad dovaną panaudos tikslingai – dukroms nupirks specialius gultukus, kurie reikalingi per anksti gimusiems mažyliams.

Laima ir Paulius susipažino paauglystėje, tačiau apie bendrą gyvenimą ir ateitį pradėjo galvoti prieš penkerius metus. Pora kurį laiką gyveno Olandijoje, tačiau Laimos įtikintas Paulius sutiko grįžti į Lietuvą. „Abu esame kauniečiai, tačiau norėjome ramesnės vietos, todėl Ringaudai mums puikiai tiko. Čia gera ir jauku“, – pasakojo jauna mama. Jos vyras užsiminė, kad šeimai padidėjus jau pradėjo ieškoti ir namo, nes bute vietos trūksta. „Norėtume likti gyventi Ringauduose“, – ateities planais pasidalino Paulius.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Laima yra želdinių dizainerė, o jos vyras – būsimas masažų specialistas.

Anot mergaičių mamos, vaikų šeima seniai norėjo, tik kelerius metus jiems nesisekė pastoti. Jauna pora pasidalino ir prisiminimais, kaip reagavo, kai sužinojo, kad jų šeimą papildys ne vienas kūdikis, o iškart trys.

„Man buvo egzaminas, kuomet iš žmonos gavau žinia, kad laukiamės trynukų. Visas išbalau, rankos pradėjo drebėti, neatsimenu, kaip parašiau egzaminą, bet dėstytojai suprato, kodėl taip atsitiko. Apie mėnesį abu buvome šoke“, – išsipasakojo Paulius Jankauskas.

Mažylių mama mano, kad čia taip turbūt buvo lemta. „Vyras pats iš dvynukų, mano šeimoje irgi yra ne vienas atvejis. Tad mūsų šeima gavo daugiau nei tikėjosi – iškart tris dukras. Pagalbinio apvaisinimo neprireikė, mergaitės gimė natūraliai“, – sakė Laima.

Trynukės nėra identiškos. „Jos labai ramios, tad kol kas su vyru puikiai susitvarkome patys, papildomos pagalbos nereikia“, – pasakojo moteris.

Mergaičių vardai atėjo savaime. Aivai vardą tėvai buvo iškart išrinkę, nes jį tėvai buvo pasirinkę, dar nežinodami, ko susilauks, berniuko ar mergaitės. „Mums abiem labai patiko šis vardas. Liepai vardą išrinko vyras, o Lunai – aš. Lunos vardas yra tarsi mūsų meilės priesaika vienas kitam, nes dažnai su vyru sakom „myliu tave iki mėnulio ir atgal“, – apie vaikų vardų istorijas pasakojo Laima.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Anot Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Skirmantės Subačienės, Kauno rajone trynukai gimsta labai retai. „Paskutinį kartą trynukai gimė 2015 metais – tai buvo 3 berniukai (Jonas, Joris ir Aronas), kuriems šiuo metu jau 6-eri.“, – teigė vedėja.

GALERIJA

  • Trigubas džiaugsmas: Ringaudų seniūnijoje gimė trynukės
  • Trigubas džiaugsmas: Ringaudų seniūnijoje gimė trynukės
  • Trigubas džiaugsmas: Ringaudų seniūnijoje gimė trynukės
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

audra

JU VAIKAI JU IR VARDAI NESMERKITE KITU

Anonimas

Vaikų vardai puikiai parodo tėvų proto lygį.

Patyrusi

Kuo didžiausios sėkmės ir geležinės kantrybės.Iškokit papildomos pagalbos,nes be jos galima išprotėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS