Trijose miesto gatvėse – mažesnis greitis | kl.lt

TRIJOSE MIESTO GATVĖSE – MAŽESNIS GREITIS

  • 8

Siekiant užtikrinti eismo saugumą Šiaurės prospekte, Neries krantinėje ir Panerių gatvėje, leistinas greitis sumažintas iki 50 km/h.

Trijose Kauno gatvėse sumažintas leistinas greitis. Siekiant užtikrinti eismo saugumą Šiaurės prospekte, Neries krantinėje ir Panerių gatvėje, leistinas greitis sumažintas iki 50 km/h. Tokiam Kauno kelių policijos valdybos siūlymui pritarė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Statistikos duomenimis, net 70 proc. 2014 metais Kauno mieste sukeltų avarijų įvyko dėl leistino greičio viršijimo. Anot Kauno kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko, viršytas greitis tampa pagrindine nelaimių priežastimi.

„Įrodyta, jog 50 km per valandą greičiu važiuojančiam automobiliui partrenkus pėstįjį, yra 30 proc. tikimybė, jog jis neišgyvens. Tuo tarpu 60 km per valandą greičiu skriejančiam automobiliui susidūrus su žmogumi, pastarojo šansai išgyventi labai menki, o mirtingumas siekia net 90 proc., priklausomai nuo to, kuria kūno vieta žmogus trenkiasi į transporto priemonę. Šiemet Šiaurės prospekte jau turime vieną žuvusį žmogų, ir dėl to kaltas viršytas greitis. Neries krantinėje taip pat įvyksta nemažai eismo įvykių, kurių metu sužalojami žmonės. Tikimės, jog vairuotojai bus supratingi ir nerizikuos savo bei kitų eismo dalyvių gyvybėmis“, – teigė D. Česnauskas.

Tose šalyse, kur avaringumas ženkliai mažesnis nei Lietuvoje, vairuotojai techninėmis priemonės yra priverčiami sumažinti greitį ties pėsčiųjų perėjomis įrengiant kalnelius, greičio matuoklius ir kitas priemones. Daugiau tokių priemonių artimiausiu metu ketinama įgyvendinti ir Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vairuotoja

O NUOKALNĖS GATVĖJE BUS KADA NORS PADIDINTAS GREITIS IKI 70 km/h????? Visi ir taip visada tokiu greičiu važinėja ir niekam nesukelia jokios grėsmės, nes ten nėra kam jos sukelti (pėstieji vaikšto laaabai retai) ir avaringumo tenai 0. Taigi, miesto vadovai, kodėl neįteisinus to oficialiai!? Kad visi ramia galva ir sąžine tenai važiuotų.

pz/dc

Persėskim ant arklių, ir gražu ir ekologiška, o mėšlą policijai atiduokim, kad augtų ir žydėtų...

zigmuks

ar tikrai pestieji zusta del vairuotoju kaltes? Ar bent kas antras pestysis turi atsvaista? Ar bent kas antras pestysis pries eidamas per pereja ivertina sauguma? Ar bent kas antras zino taisykles? Pereja nereiskia kad yra zalia sviesa... taciau daugeliui pesciuju butent taip atrodo ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS