Triukšmingas vakarėlis Kaune: kavinės atstovės teigimu, buvo vis tiek saugiau nei prekybos centruose | kl.lt

TRIUKŠMINGAS VAKARĖLIS KAUNE: KAVINĖS ATSTOVĖS TEIGIMU, BUVO VIS TIEK SAUGIAU NEI PREKYBOS CENTRUOSE

  • 19

Ketvirtadienį atsidarius barams, kavinėms, restoranams pramogų išsiilgę žmonės linksminosi viešose vietose. Tiesa, ne visi lankytojai laikėsi karantino reikalavimų. Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad Laisvės alėjoje esančioje kavinėje „Movido“ vakarėlis vyko su trenksmu. Tačiau panašu, jog žmonės apie būtinybę laikytis karantino metu galiojančių taisyklių pamiršo. Šio įvykio aplinkybes aiškinasi ir policija.

Vaizdo įraše girdisi garsiai skambanti muzika, o pramogų išsiilgę žmonės linksminosi ir šoko. Tiesa, didžioji dalis vakarėlio dalyvių, panašu, nesilaikė saugių atstumų, pastebėta ir tokių, kurie nedėvėjo apsauginių veido kaukių.

Apie praeivių akį patraukusį vakarėlį kavinėje informavo ir vienas portalo kauno.diena.lt skaitytojas. „Smagu, kad kavinės pagaliau gali dirbti, bet jos turi tai daryti saugiai. Turbūt lankytojams dar trūksta sąmoningumo. Aišku, suprantu, jaunimas pasiilgęs išeiti, bendrauti, bet nereiškia, kad reikia nutrūkti nuo vadžių“, – nuomone dalijosi skaitytojas Jonas.

Portalo žurnalistams „Movido“ atstovė Dominyka patikino, kad žmonių ketvirtadienio vakarą kavinėje būta nemažai.

„Pas mus buvo pakankamai daug „Erasmus“ žmonių, studentų, kurie rodė, kad gyvena viename kambaryje, tai galbūt galėjo pasirodyti kaip ne vienas namų ūkis. Matote, pas mus yra labai nedaug tos vietos, stengiamės, kad į vidų, į tualetą eitų kas du metrus. Tikrai nebuvo didesnio vakarėlio, nei vyksta vakarėliai prekybos centruose“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė „Movido“ kavinės atstovė Dominyka.

„Mes tikrai laikomės tų visų reikalavimų – ėjo visi ir su kaukėmis, ir po du sėdėjo“, – tvirtino moteris.

Tikrai nebuvo didesnio vakarėlio, nei vyksta vakarėliai prekybos centruose.

Kavinės atstovė teigė, kad vakaro metu buvo imtasi priemonių, siekiant užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi. „Buvo ir pareigūnai atvažiavę, ir aš šūkaliojau. Mes labai greitai susitvarkėme šitą reikalą. Pareigūnai fiksavo, kad čia viskas tvarkoje, gal daugiau dėl triukšmo buvo. Pareigūnai patys filmavo – žmonės sėdėjo po du, o kur ne po du, tai ten buvo vienas šeimos ūkis, kartu gyvenantys žmonės“, – kalbėjo Dominyka.

„Mano komentaras būtų toks: tai yra tikrai saugiau nei bet kokiame prekybos centre“, – pokalbį su žurnalistais baigė kavinės atstovė.

Aplinkybes aiškinasi policija

Kauno apskrities vyriausiojo Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad policija apie vienoje Laisvės alėjos kavinėje vykdomus galimus karantino pažeidimus gavo ketvirtadienio vakarą. „Pranešimą gavome 21.04 val. Policijos elektroninių paslaugų sistemoje e. policija gavome ir pranešimą ir prie jo pateiktą vaizdinę medžiagą apie tai, kad Kaune, Laisvės alėjoje, prie kavinės asmenys nesilaiko karantino režimo“, – kalbėjo policijos atstovė.

Buvo ir pareigūnai atvažiavę, ir aš šūkaliojau. Mes labai greitai susitvarkėme šitą reikalą.

„Surinkta informacija perduoda pagal teritoriją Nemuno policijos komisariatui. Ten šiuo metu dėl įvykio vyksta aplinkybių patikslinimas“, – pridūrė O. Vaitkevičienė.

Tačiau paklausta, ar galimi karantino pažeidimai fiksuoti būtent kavinėje „Movido“, policijos atstovė konkretizuoti informacijos negalėjo. „Mes kaip ir apie konkrečius asmenis, taip ir apie įstaigas negalime teigti informacijos. Bet vakar dėl karantino pažeidimų turėjome vieną pranešimą dėl vienos kavinės Laisvės alėjoje“, – teigė Komunikacijos poskyrio vedėja.

Feisbuko nuotr.

Vėliau portalo kauno.diena.lt žurnalistus O. Vaitkevičienė informavo, kad dėl įvykio pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. „Ji pradėta juridinio asmens atžvilgiu pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnio 4 dalį. Šiuo atveju juridiniam asmeniui, jo atstovui gresia bauda nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų“, – teigė policijos atstovė.

Portalo žurnalistai kreipėsi ir į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) ir teiravosi, ar po šio vakarėlio epidemiologai imsis veiksmų. „Dėl minimo įvykio policija yra pradėjusi administracinio nusižengimo tyrimą ir turėtų priimti sprendimą. Jeigu bus nustatyta COVID-19 ligos atvejis ar atvejai, NVSC Kauno departamentas atliks epidemiologinį tyrimą“, – situaciją komentavo NVSC Kauno departamento vyriausioji specialistė Kristina Mikalauskienė.

Primename, kad restoranai, kavinės ir barai nuo ketvirtadienio gali dirbti lauke nuo 7 iki 21 valandos, prie vieno staliuko sėdint daugiausia dviem žmonėms, išskyrus vienos šeimos narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

V

Labai gaila, kad kai kurie zmones pateisina tai. Labai dziugu, kad visgi- lazda turi du galus. Kazkada buvo istorija, kad algu nemokejo darbuotojams, o dabar va tegul uz nusizengimus bent susimoka:) Toks elgesys ir bandymas apskritai kazkaip "nusimuilinti" nuo situacijos ir atsakomybes, labai infantilus. Greiciau toje vietoje atsidarytu kazkas kitas, nes kuo toliau, tuo labiau liudna su ta kavine darosi. Paaugliu pasilinksminimo vieta, bezdzioniuku diskoteka. Nors... gal ir tokiu reikia:D

Kostas

Tik paleido ir pleace ,jau turim eiline nesamone kas ju makaulesia mokslas neistyre o tam siulytojui uostit tai idomu ar i akis tu tam Kaunieciui taip pasakytum

Kawenskas

Avių banda tokie kaip Tomas ir jam panašus kurie vis dar mano, kad Covidas tai problema! Tamsūs/neišsilavinę žmonės visada bus apgaudinėjami...Avis irgi laiko iki paskerdimo,jas maitina prižiūri... Covid tai amžiaus afiora....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS