Be elektros buvo likę tūkstančiai kauniečių: kai kuriems kilo rimtų problemų | kl.lt

BE ELEKTROS BUVO LIKĘ TŪKSTANČIAI KAUNIEČIŲ: KAI KURIEMS KILO RIMTŲ PROBLEMŲ

  • 2

Pirmadienio vakarą tūkstančiai kauniečių liko be elektros. Pašalinus du skirtingus gedimus, kai kurie gyventojai neišvengė nepatogumų – teko iš naujo pradėti kai kuriuos svarbius darbus. 

Beveik prieš vidurnaktį į portalo kauno.diena.lt žurnalistus kreipęsis Raimondas sakė, kad maždaug apie 23 val. Dainavos rajone sutriko elektros energijos tiekimas.

Vyras pasakojo, kad tamsoje priversti tūnoti Kovo 11-osios, Partizanų, Birželio 23-iosios gatvių ir V. Krėvės prospekto gyventojai. 

„Šiame kvartale nėra elektros. O skambinant ESO darbuotojams, jie neatsiliepia. Turbūt miega“, – plūdo Raimondas.

Kito nusiskundimo dėl sutrikusio elektros tiekimo vėlų pirmadienio vakarą portalo žurnalistai sulaukė iš Aleksoto mikrorajone esančios Juodelynės gatvės. Čia gyvenanti Irma pasakojo, kad elektra buvo dingusi du kartus. Nesklandumai esą netruko ilgai, tačiau to užteko, kad moteris savo namų aplinką griebtųsi apšviesti žvakių liepsnomis. 

„Tuo metu dirbau prie kompiuterio. Kai užgeso šviesa, išsijungė visi elektriniai prietaisai – tarp jų ir kompiuteris. Dėl to vėliau pasigedau dalies svarbios informacijos, kurios nebuvau išsaugojusi. Teko viską daryti iš naujo“, – skundėsi ji.

Iškvietimo į šią gatvę kovo 22 d. 21.31 val. sulaukė ir Kauno apskrities ugniagesiai. Jiems pranešta, kad Juodelynės gatvėje esančioje elektros transformatorinėje kibirkščiuoja laidai. Gaisro požymių nebuvo. Tačiau įvykio vietoje ugniagesiai budėjo, kol atvyko ESO avarinės tarnybos darbuotojai.

Pasak ESO atstovo Pauliaus Kalmanto, minėtose gatvėje Dainavos ir Aleksoto mikrorajonuose buvo fiksuoti du skirtingi gedimai.

„Kovo 11-osios, Partizanų, Birželio 23-iosios gatvėse ir V. Krėvės prospekte elektros nebuvo dėl gedimų kabelių tinkle, o Aleksote – dėl gedimo transformatorinėje. Tai – visiškas sutapimas. Elektros tiekimas gyventojams atstatytas maždaug per valandą“, – priežastis įvardijo jis.

P. Kalmanto pateiktais duomenimis, be elektros energijos minėtose Dainavos mikrorajono gatvėse buvo likę apie 7 tūkst. namų ūkių. O Aleksote pirmadienį be elektros liko 800 gyventojų.

Šiuo metu esą ieškoma gedimų vietos, priežastys bus nustatinėjamos ir kabeliai operatyviai remontuojami.

„ESO visada rūpinasi, kad tinklų gedimų šalinimas vyktų kuo greičiau, atsiprašome gyventojų dėl patirtų trumpalaikių nepatogumų“, – apgailestavo P. Kalmantas.

Susidūrus su elektros energijos tiekimo sutrikimais, informacija gyventojams teikiama paskambinus nemokamos klientų aptarnavimo linijos trumpuoju tel. nr. 1852.

„Patariame klientams įvesti savo duomenis į ESO elektroninę sistemą. Tokiu būdu jie operatyviai SMS žinutėmis gauna informaciją apie esamus gedimus ir tikėtiną jų atsakymo laiką“, – patarė ESO atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anekdotas

Prieš vidurnaktį tūkstančiai kauniečių pradėjo svarbius darbus. Ar ne pilnatis rašinėlio autoriui padaryt apokalipsę iš elektros dingimo?

Anonimas

Tik pagalvokit,dingo elektra ,kokia bėda .Taigi nuėjot anksčiau miegoti. Anksčiau kai nebuvo elektros zmonės su vištomis ėjo miegoti ,tai koks gimstamumas buvo ,reikėtų ir dabar kokia 21 val. išjunginėti ,tai atstatytume tą skaičių zmonių kurie mirė nuo viruso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS