Uždaromas Kauno mobilus COVID-19 patikros punktas | kl.lt

UŽDAROMAS KAUNO MOBILUS COVID-19 PATIKROS PUNKTAS

Kauno miesto poliklinika paskelbė, kad uždaromas Kauno mobilus punktas. Jis buvo įkurdintas Kauno kempinge Jonavos g. Nuo gegužės 1 d. dėl tokio tyrimo poreikio spręs šeimos gydytojas. Mėginiai bus imami sveikatos priežiūros įstaigose. COVID-19 tyrimams registruotis savarankiškai pacientai nebegalės.

„Informuojame, kad Sveikatos apsaugos ministerijos įsakymu nuo 2022 m. gegužės 1 d. Lietuvos Respublikoje nustoja veikti Mobilieji patikros punktai, kuriuose buvo atliekami COVID-19 ligai diagnozuoti reikalingi tyrimai“, – teigė poliklinikos, administravusios tokį punktą Kaune, atstovai.

Nuo šiol dėl reikiamų COVID-19 ligai diagnozuoti tyrimų bus galima kreiptis į poliklinikos padalinius arba į kitas pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigas, prie kurių pacientai yra prisirašę.

Kaip ir iki šiol, pasireiškus ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomams – karščiavimui, kosuliui, prasidėjus dusuliui – gyventojas turi kreiptis į šeimos gydytoją. Sveikatos apsaugos ministerija pridūrė, kad šeimos gydytojo sprendimu COVID-19 ligai nustatyti bus naudojami greitieji antigeno testai. Patys pacientai registruotis tyrimui negalės, registraciją vykdys gydymo įstaigos.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Nuoširdžiai dėkojame už begalinę stiprybę ir pozityvumą net ir sudėtingiausiose situacijose visiems Kauno miesto poliklinikos darbuotojams, dirbusiems Kauno Mobiliajame punkte“, – dėkojo Kauno miesto poliklinikos atstovai.

Kauno miesto savivaldybės turimais duomenimis, per dvejus metus, kiek veikė punktas, jame paimta daugiau kaip pusė milijono ėminių, ištirta gerokai per 200 tūkstančių žmonių.

Nuoširdžiai dėkojame už begalinę stiprybę ir pozityvumą net ir sudėtingiausiose situacijose.

Kasdien buvo priimama apie tūkstantį žmonių, o per patį pandemijos piką apsukos padidintos triskart – iki trijų tūkstančių žmonių per dieną.

„Profilaktiniai tyrimai – saugiklis, padėjęs suvaldyti koronaviruso infekcijos plitimą mieste. Mobilus testavimo punktas ir čia nenuilstamai dirbę medikai bei savanoriai neatsiejama to dalis. Ačiū visiems už jūsų indėlį į operatyvų, nenutrūkstamą testavimą ir pagalbą išsigandusiems ar simptomus jaučiantiems pacientams“, – kolektyvui dėkojo ir Kauno miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Milda Labašauskaitė.

Savivaldybė informuoja, kad už poros savaičių vietoje punkto paslaugas šioje vietoje vėl teiks Kauno kempingas. Čia bus galima apsigyventi, pažaisti padelį, pasinaudoti kitomis laisvalaikio zonomis.

SAM taip pat primena, kad prieš hospitalizaciją į gydymo įstaigą žmonėms nebereikės atlikti PGR tyrimo, tačiau įstaigos galės skirti COVID-19 patvirtinančius tyrimus asmenims, jaučiantiems ligos simptomus ar kitais atvejais, įstaigos nustatyta tvarka.

Asmenims, kuriems patvirtina COVID-19 liga, nuo gegužės 1 d. nebus taikoma privaloma izoliacija. Žmogus bus laikomas pasveikusiu gydytojo sprendimu jei per 24 val. nebekarščiuos ir susilpnės kiti simptomai.

Simptomus jaučiantiems žmonėms nerekomenduojama vykti į darbą, ugdymo įstaigą, kitas viešas žmonių susibūrimo vietas. Izoliuotis, kaip ir dabar, neturės nei keliautojai, nei sąlytį turėję asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS