Užfiksavo neįprastą vaizdą: Kauno centre – džiovinamos vienkartinės kaukės | kl.lt

UŽFIKSAVO NEĮPRASTĄ VAIZDĄ: KAUNO CENTRE – DŽIOVINAMOS VIENKARTINĖS KAUKĖS

  • 36

Pirmadienio rytą fotografo Aliaus Koroliovo žvilgsnį patraukė neįprastas vaizdas.

Apie 9 val. ryto kaunietis pastebėjo Kauno centre – Karaliaus Mindaugo prospekte – esančio namo balkone džiovinamas vienkartines medicinines kaukes. 

„Pirmą kartą tokį vaizdą matau, tad ir nusprendžiau nufotografuoti. Juokinga, kad žmonės džiovina vienkartines medicinines kaukes“, – pasakojo A. Koroliovas. 

Medikai nuolat primena, kad vienkartines medicinines kaukes reikia keisti kas kelias valandas arba tuomet, kai jos sudrėksta, o pakartotinis jų naudojimas sumažina efektyvumą. 

„Labai svarbu žinoti, kad pakartotinis veido kaukės dėvėjimas mažina jos filtruojamąją naudą. Tad laikysenos prasme kaukė išliks prasminga, tačiau naudingumo prasme kels mažų mažiausiai didelių abejonių“, – portalui kauno.diena.lt yra sakęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovas prof. dr. Andrius Macas.

Vieno vaistinių tinklo atlikta apklausa parodė gana stebinančius rezultatus. Net 26 proc. respondentų prisipažino keičiantys vienkartines apsaugines medicinines kaukes kas kelias dienas, o 13 proc. daro tai rečiau nei kartą per savaitę.

Primename, kad kaukę reikia užsidėti kruopščiai, kad pilnai dengtų burną ir nosį ir surišti taip, kad tarp kaukės ir veido būtų kuo mažiau tarpų. Anot Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistų, kai veido kaukė yra dėvima, svarbi teisinga jos padėtis ant veido. Ją svarbu sureguliuoti (pritaikyti) metaliniu nosies spaustuku, kad būtų pasiektas tinkamas pritaikymas.

Dėvėdami kaukę, nelieskite jos rankomis. Nusiimdami kaukę nelieskite rankomis pačios kaukės, tik raištelius. Nusiėmus kaukę arba ją palietus, nusiplaukite rankas. Vienkartinių kaukių pakartotinai nenaudokite, o panaudotas po kiekvieno naudojimo išmeskite.

GALERIJA

  • Užfiksavo neįprastą vaizdą: Kauno centre – džiovinamos vienkartinės kaukės
Aliaus Koroliovo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Laima

Kauno eglutės papuošimui išleido 90 tūkst. eurų. Kiek už tą sumą kauniečiams galėjo kaukių išdalinti.

ALGIS

Daugiakartines galima plauti , o kodėl šių negalima , aš irgi plaunu , pasidedu ant mėsai pjaustyti lentelės ir šepetėliu su ūkišku muiliuku gerai ištrinu , sėkmingai tai darau jau antras mėnuo .

blusa

Jo skalbiat džiovinant ir neperkat naujų Monkės biznis žlunga jeigu Su lietuviais biznio nelabai pavyksta padaryt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS