Po „Kauno dienos“ publikacijos – džiaugsmas: šiukšlių neliko nė kvapo | kl.lt

PO „KAUNO DIENOS“ PUBLIKACIJOS – DŽIAUGSMAS: ŠIUKŠLIŲ NELIKO NĖ KVAPO

Dar vakar į portalą kauno.diena.lt kreipėsi susirūpinęs skaitytojas Mantas, kuris gyvena netoli Drąseikių karjero. Vyras teigė, kad nebegali pakęsti šiukšlių gausos ant vandens telkinio kranto. Portalui pradėjus domėtis šia situacija, problemos netrukus buvo išspręstos.

Antradienį ryte redakciją pasiekė skaitytojo Manto nuotrauka su prierašu „nuostabu“. Joje matyti, kad prie Drąseikių karjero esančioje teritorijoje surinktos dar vakar riogsoję šiukšlės, pastatytas konteineris, teritorijoje pluša seniūnijos paskirti darbuotojai.

„Situacija šiuo metu yra gera, bet žiūrėsime, kaip bus ateityje – ar šiukšlės bus išvežamos. Kaip minėjau vakar, kitoje karjero pusėje yra konteineris, bet šiukšles išveža per kelis mėnesius tik kartą. Bet šiandien viskas atrodo idealiai – šiukšlės surinktos, aplinka tvarkinga“, – pokyčiais džiaugėsi skaitytojas Mantas.

Šiandien viskas atrodo idealiai – šiukšlės surinktos, aplinka tvarkinga.

Vyras svarstė ne tik apie šiukšliadėžių, konteinerių, bet ir biotualetų būtinybę karjero teritorijoje. Jis teigė, kad ryte buvo sutikęs seniūną – šis buvo atvykęs apžiūrėti vietos, kurios netvarkinga aplinka skundėsi gyventojai. „Klausiau seniūno apie biotualetus, bet jis sakė, kad už kelių metų ši teritorija bus aptverta, todėl jų statyti neverta“, – situaciją komentavo gyventojas.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad pirmadienį į redakciją kreipęsis Mantas buvo nusivylęs vaizdu prie taip mėgiamo lankytojų Drąseikių karjero. „Šis karjeras pasižymi ypač švariu vandeniu ir gražia gamta aplink jį. Kiekvieną rytą vedžiojant šuniukus skauda širdį matant tokius vaizdus – mėtosi plastiko maišeliai, plastikiniai buteliai, įvairiausios automobilių dalys“, – vakar piktinosi vyras. 

Skaitytojo nuotr.

Skaitytojas teigė, kad aplink karjerą esančiame miške yra privačių sklypų, tačiau ilsėtis atvažiuojantys žmonės į mišką neina, jie ilsisi prie pat vandens telkinio. Vyrą pykdė tai, kad šiukšlių aplink karjerą vis daugėjo, tačiau, anot jo, nei konteinerių, nei žmonių, tvarkančių aplinką, lyg šiol nebuvo.

Portalas kauno.diena.lt vakar susisiekė su Lapių seniūnu Rimantu Stankum, kuri teigė, kad tikrai seniūnijos paskirti darbuotojai šioje vietoje jau yra rinkę šiukšles ir sudėję maišus, bet, matyt, arba kažkas juos išdraskė, arba išnešiojo vėjas.

Skaitytojo nuotr.

R. Stankus dar vakar prižadėjo imtis veiksmų – surinkti šiukšles ir pastatyti konteinerį. Belieka pasidžiaugti, kad labai operatyviai visi pažadai buvo ištesėti.

Gairės: drąseikių karjeras, Lapių seniūnija, šiukšlės, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vida

Leiskite paklausti.O kas šiukšlina? Tigi jūs patys gyventojai/..patys muša ,patys rėkia..... gėda

z

bus aptverta? kas čia per naujiena

ka

ten kalbet apie tvenkinius jei svaros kontora jau daugiau kaip1 metai nereaguoja i prasymus ir rasymus ////////////kreves pr prie ,max....imos neveikiancio fontano stovinciais 3 siuksliu konteineriais stovinciais tiesiai ant saligatvio buvo kreiptasi ir i miesto kontrole bet dzin jokios reakcijos ir atsako iseina kad si biurokratine sistema laukia popierinio /prasymo/ tai gal ilgai pagalvoje ir dar pasitare nuspres ar verta ka daryti o gal prasytojas apsiramins tai nurimsime ir mes kas nuosekliai ir daroma,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS