VDU paskelbė tarptautinį konkursą rektoriaus pareigoms užimti | kl.lt

VDU PASKELBĖ TARPTAUTINĮ KONKURSĄ REKTORIAUS PAREIGOMS UŽIMTI

  • 9

Vytauto Didžiojo universitetas pirmadienį paskelbė tarptautinį konkursą rektoriaus pareigoms užimti.

„Nuo šiandien – liepos 27-osios – prasidėjo pretendentų, siekiančių užimti VDU rektoriaus postą, dokumentų priėmimas. Pretendentų dokumentai bus priimami iki rugpjūčio 27 dienos 15 valandos“, – rašoma universiteto pranešime.

Rektorius universitete renkamas penkerių metų kadencijai, vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, VDU Statutu ir VDU Tarybos patvirtinta rinkimų organizavimo tvarka.

„Balandžio viduryje, atsižvelgus į tuo metu vykusią pandemiją, VDU rektoriaus rinkimus buvo nuspręsta nukelti. VDU Taryba patvirtino patikslintą rinkimų organizavimo tvarką ir kalendorių, atsižvelgdama į numatytus kandidatų susitikimus su akademine bendruomene, diskusijas ir pristatymus“, – praneša universitetas.

Anot VDU, rinkimuose dalyvauti norintis pretendentas privalo pateikti dokumentus, įrodančius suteiktą mokslo laipsnį arba menininko pripažinimą, pedagoginę bei vadybinę patirtį, savo gyvenimo aprašymą ir penkerių metų programos koncepciją einant rektoriaus pareigas.

Taip pat reikia pateikti pretendento deklaraciją dėl nepriekaištingos reputacijos ir interesų konflikto atskleidimo bei kitus dokumentus, kuriuos, pretendento nuomone, tikslinga pateikti konkursui rektoriaus pareigoms eiti.

Pasibaigus dokumentų priėmimo laikotarpiui, rugpjūčio 28 dieną, pretendentų sąrašas bus paskelbtas VDU interneto svetainėje.

„Dokumentus galima pateikti asmeniškai universitete arba siųsti elektroniniu ar registruotu laišku. Pasibaigus dokumentų priėmimo laikotarpiui, rugpjūčio 28 dieną, pretendentų sąrašas bus paskelbtas VDU interneto svetainėje“, – teigiama pranešime.

Universiteto teigimu, rugsėjo 2-ąją numatomas atviras VDU Senato posėdis, skirtas pretendentų į rektoriaus pareigas susitikimui su Senato nariais, diskusijoms dėl pretendentų tinkamumo eiti rektoriaus pareigas.

Rugsėjo 10 dieną pretendentai susitiks su VDU Tarybos nariais ir universiteto bendruomene.

Rektoriaus rinkimai įvyks rugsėjo 15 dieną, antradienį, jiems skirto VDU Tarybos posėdžio metu.

Universiteto bendruomenė ir kitos institucijos apie rinkimų rezultatus bus informuota rugsėjo 16-ąją. Naujai išrinkto rektoriaus kadencijos pradžia – spalio 1-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

To Rasa

Pritariu

AAA

Šis universitetas nevertas Vytauto Didžiojo vardo. Lietuvių, matai, jiems trūksta. Išsigimimas.

Rasa

Ina Pukelytė, Linas Tuleikis, Virginija Vitkienė - puikūs kandidatai į VDU rektoriaus postą. Kam tie užsieniečiai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS