VDU pirmakursiai į studijas įvedami dar prieš rugsėjį | kl.lt

VDU PIRMAKURSIAI Į STUDIJAS ĮVEDAMI DAR PRIEŠ RUGSĖJĮ

  • 0

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) tradiciškai pirmo kurso studentams organizuoja įvadinės savaitės renginius, kurie vyks mokslo metų pradžioje, rugpjūčio 26-rugsėjo 2 dienomis.

Universiteto pranešime pabrėžiama, kad visuose „Įvadas į studijas VDU 2019“ renginiuose kviečiami dalyvauti Kaune ir Vilniuje studijuojantys studentai. Jie turės progą susipažinti ne tik su universitetu, jo moksline veikla, siūlomomis galimybėmis, bet ir su dėstytojais bei studijų draugais. Įvadinė savaitė – lyg naujos kelionės pradžia, kurios metu visi suvokia, kad universitete studijų procesas ir aplinka netgi svarbesni nei trokštamas galutinis tikslas – diplomas.

Pirmadienis pagal įvadinės savaitės programą pavadintas Fakultetų diena. Tądien VDU vyks susitikimai su fakultetų bendruomene: katedrų vedėjais, dėstytojais, atstovais, kurie pristatys universitetą, fakultetą, studijų programą, papasakos, kaip pradėti studijas. Pirmakursiai susipažins su studentais-mentoriais, pasirengusiais padėti susipažinti su kurso draugais ir fakulteto aplinka, palydėti ir pagelbėti. Popiet vyks diskusija „VDU IDentity“, ir bus galima išgirsti viską, ką turi bei nori žinoti kiekvienas šio universiteto studentas.

Kalbų ir žinių diena (antroji įvadinės savaitės diena) reikalaus didesnio susikaupimo. Vyks testai stojantiesiems – diagnostinis anglų kalbos testas (jo nelaikiusiems) bei kompiuterinio raštingumo testas, vėliau – Užsienio kalbų mugė. VDU Karjeros centras ne tik pristatys savo veiklą, bet ir kvies pirmakursius savo karjerą pradėti jau dabar. Šią dieną bus pristatoma ir VDU Medijų laboratorija, studentai bus kviečiami į VDU Verslo praktikų centro kūrybines dirbtuves bei galės susipažinti su Verslumo akademijos gretutinėmis studijomis. Studentų organizacijos ESN VMU komanda kvies į paskaitą apie užsienio studentų gyvenimą Lietuvoje, o VDU Akademinio politologų klubo surengtoje paskaitoje bus galima susipažinti su pagrindinių politinių ideologijų sąvokų reikšmėmis, susiformavimo raida ir atlikti politinių ideologijų testą. Dieną užbaigs „Academia Cum Laude“ pristatymas ir vadovo prof. Egidijaus Aleksandravičiaus paskaita „Academia cum laude – erdvė, kurioje įgyvendinamos Tavo studijų idėjos.“

Trečioji įvadinės savaitės diena – Galimybių diena. Tądien studentai galės sužinoti apie studijas, bendrabučius, stipendijas, įsilieti į VDU klubus ir kolektyvus. Atlikus visas užduotis, jų lauks paskaitų ciklo „Aš, alus ir dėstytojas“ atidarymas kartu su universiteto rektoriumi prof. Juozu Augučiu. ELTA yra skelbusi, kad šis populiarus laisvo turinio paskaitų ciklas vyksta visus metus. Nes tikras VDU studentas turi bent kartą dalyvauti ir pažinti dėstytojus (šį kartą – universiteto rektorių) kitokioje aplinkoje. Vakare prisistatys ir VDU Studentų atstovybė – bus galima pabendrauti, daugiau sužinoti apie organizacijos veiklas ir stovyklą „Subalansuotas fuksas“. Dar vėliau jaunimo lauks VDU susipažinimo vakarėlis viename iš naktinių klubų senamiestyje.

Ketvirtadienį (Registracijos dieną) teks susidaryti savo unikalų studijų tvarkaraštį ir užsiregistruoti į studijų dalykus. Visi VDU studentai savo studijų tvarkaraščius susidaro patys, nuolatinių studijų pirmakursiams registracija į studijų dalykus yra privaloma. Registracijos eilė sudaroma pagal konkursinį stojimo į VDU balą. Studentai dar bus kviečiami aplankyti VDU veikiančias unikalias parodas bei muziejus. Galės susipažinti su unikaliu projektu – eksperimentine laboratorija „Pelkių mokykla“, praėjusiais metais atstovavusią Lietuvai Venecijos bienalėje. Taip pat vyks ir ekskursijos. Viena jų – Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje. Kita ekskursija kvies nepraleisti galimybės apsilankyti ilgalaikėje modernioje parodoje „Kuriančiajai diplomatijai 100“, kur pristatoma Lietuvos diplomatijos istorija.

Tradicinę įvadinę savaitę penktadienį užbaigs Sporto, sveikatingumo ir menų diena. Jos metu VDU Žemės ūkio akademijos teritorijoje vyks universiteto Menų centro kolektyvų pasirodymai ir mugė. Prisistatys ir VDU Sporto centro kolektyvai. Studentų lauks sportininkų palaikymo šokėjų bei sportinės aerobikos grupių pasirodymai. Pirmakursiai bus kviečiami susitikti su Kauno krepšinio klubo „Žalgiris“ krepšininkais, o dieną užbaigs visų bendras piknikas.

VDU atstovų teigimu, prasidedantį naują studijų etapą visa Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė minės Mokslo metų pradžios šventėje, kuri vyks rugsėjo 2 dieną, pirmadienį. Tuoj po pietų visi rinksis prie Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros Kaune. Čia studentų lauks tradicinė VDU pirmakursių priesaika, VDU rektoriaus sveikinimas. Nuo Istorinės Prezidentūros iškilminga VDU bendruomenės eisena pasieks Rotušės aikštę, kurioje vyks šventinis koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS