VDU priims dar pusšimtį studentų iš Baltarusijos | kl.lt

VDU PRIIMS DAR PUSŠIMTĮ STUDENTŲ IŠ BALTARUSIJOS

  • 8

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pranešė steigiantis paramos fondą ir priimsiantis dar pusšimtį studentų iš Baltarusijos.

„Tęsiant ilgametę iniciatyvą, skirtą Rytų partnerystės šalims, ir paremiant Baltarusijos studentus, Vytauto Didžiojo universitetas priims dar 50 šios šalies studentų, kurie jaučiasi nesaugūs savo gimtinėje, yra persekiojami dėl pilietinių ir politinių priežasčių ir buvo pašalinti iš universitetų“, – trečiadienį pranešė aukštoji mokykla.

Ji žada skirti stipendijas padengti šių studentų mokesčiui už studijas ir įsteigti paramos fondą.

Šiuo metu universitete jau studijuoja apie 50 studentų iš Baltarusijos.

VDU teigia sudarysiantis sąlygas baltarusių studentams tęsti studijas įvairiose programose: nuo humanitarinių, socialinių, teisės, politikos, ekonomikos, gamtos, informatikos, ugdymo iki žemės ūkio mokslų.

Studijos Baltarusijos studentams siūlomos anglų kalba su galimybe naudoti rusų kalbą kaip pagalbinę. Taip pat studentams bus sudaroma galimybė studijuoti nuotoliniu būdu.

Pagal poreikį į Lietuvą atvykusiems studentams universitetas suteiks apgyvendinimą bendrabučiuose.

Aliaksandro Lukašenkos režimas nurodė iš aukštųjų mokyklų šalinti studentus ir dėstytojus, kurie nesutikdami su neskaidriais prezidento rinkimais pradėjo streikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Lietuvis

TA SUDA NAMO I KALEJMUS ATGAL GRUST UZ PERVERSMA VALSTYBES O NE VERGUS BURZUJAMS LANZBERGIO SUDAHUJAMS GAMINTI SUDUS PLAUT LABURASTYNIUS!!!!

Spaliukas

Pats laikas įvesti įstatymą " Ištekėjusios už kitataucio automatiškai praranda Lietuvos pilietybę !" Neliktų nei vieno norincio O Lietuva išliktų !!!

Anonimas

Labdaringasis ubagynas;tai ukrainiečiai,tai baltarusiai,rusai jau senai įsitvirtinę.Tik mūsiškiai lietuviai išvyti vargsta kitose šalyse ir niekas jiems labdaros nežada.Kaip negėda tap elgtis,juk tai išdavystė,pamiršta ir priesaiką,duotą Lietuvai ir lietuviams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS