VDU rektoriaus rinkimuose patvirtinti trys kandidatai | kl.lt

VDU REKTORIAUS RINKIMUOSE PATVIRTINTI TRYS KANDIDATAI

  • 8

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriaus rinkimuose patvirtinti trys kandidatai: profesorė Milda Ališauskienė, dabartinis rektorius Juozas Augutis ir daktaras Vytas Jankauskas, penktadienį pranešė universitetas.

Pretendentų sąrašas paskelbtas įvertinus jų pateiktus dokumentus, įrodančius mokslo laipsnį, gyvenimo aprašymus ir penkerių metų programos koncepciją einant rektoriaus pareigas.

Pretendentai taip pat turėjo pateikti deklaracijas dėl nepriekaištingos reputacijos ir interesų konflikto atskleidimo. Juos tvirtina iš universiteto Tarybos narių sudaryta komisija.

Rugsėjo 2-ąją, trečiadienį, VDU Didžiojoje salėje vyks atviras universiteto Senato posėdis, kuriame pretendentai į rektoriaus pareigas susitiks su Senato nariais ir VDU bendruomene. Jo metu pretendentai pristatys savo programas, vyks diskusija. Senatas svarstys ir teiks siūlymus Tarybai dėl pretendentų tinkamumo eiti rektoriaus pareigas.

Už savaitės, rugsėjo 10 d., ketvirtadienį, vyks antrasis susitikimas – jame pretendentai į rektorius susitiks su VDU Tarybos nariais ir universiteto bendruomene.

Rektoriaus rinkimai įvyks rugsėjo 15 d., antradienį, jiems skirto VDU Tarybos posėdžio metu. Universiteto bendruomenė ir kitos institucijos apie rinkimų rezultatus bus informuotos rugsėjo 16-ąją.

Naujai išrinkto rektoriaus kadencijos pradžia – spalio 1 diena. Jis renkamas penkerių metų kadencijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vyras

na aš nesu prieš moteris, bet jų vieta - prie puodų

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Renkant rektorių su nepriekaištinga reputacija reikia NEPAMIRŠTI, kad Juozas Augutis buvo ŽEMGROBIŲ gaujoje kartu su Vytautu Kaminsku, Egidijumi Aleksandravičiumi ir t.t. Jie užgrobė žemės sklypa Kauno Botanikos sode, Vilties ir Pabrėžos gatvių sankryžoje, kur kadais buvo apinynas. Gėda, kad rektoriumi buvo J.Augutis - žemgrobys.

bendrijos narys

Gaila bet nematau geresnių už pirmuosius rektorius ALGIRDĄ AVIŽIENĮ ir VYTAUTĄ KAMINSKĄ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS