Velykinės nuotaikos miesto centre – Laisvės alėjoje pražydo tūkstančiai narcizų | kl.lt

VELYKINĖS NUOTAIKOS MIESTO CENTRE – LAISVĖS ALĖJOJE PRAŽYDO TŪKSTANČIAI NARCIZŲ

  • 42

Artėjant Velykų savaitgaliui miesto centras ypač pasipuošė. Visoje Laisvės alėjoje pražydo tūkstančiai geltonų narcizų, kurie neatsiejami nuo pavasario šventės – Velykų. Tačiau šiemet Velykos bus kitokios, mat dar tęsis šalyje paskelbtas karantinas, dėl to gražuolėmis gėlėmis galima pasigrožėti tik nuotraukose.

„Nenorime pasirodyti narcizais, bet mieste sužydėjusius narcizus parodyti tiesiog privalome! – taip miesto savivaldybės atstovai pražydusius narcizus pristatė miestiečiams, tačiau tuoj pat pridūrė, kad jais grožėtis galima tik nuotraukose, mat dar nerekomenduojama kelti kojos iš namų. – Kad jau gyvename tokiu metu, kai likę nedaug galimybių grožėtis miestu, dalinamės akimirkomis iš Laisvės alėjos“.

„Jei visi pasistengsime ir padarysime viską, kad apsaugotume save ir aplinkinius, galbūt karantinas nesitęs pernelyg ilgai ir sugrįžę į miesto gatves dar spėsite šiais vaizdais pasigrožėti ir jūs“, – dar kartą miestiečius laikytis karantino ir be reikalo nevaikštinėti miesto gatvėmis, paragino Kauno atstovai.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šis Kauno miesto savivaldybės įrašas socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė ypač didelio miestiečių palaikymo. Per mažiau nei valandą geltona narcizų upė iš Laisvės alėjos sulaukė daugiau nei 1 tūkst. „patinka“ paspaudimų, kauniečiai dėkojo už velykinę nuotaiką ir grožėjosi šiais pavasario simboliais.

Portalas kauno.diena.lt anksčiau skelbė, jog šiais metais centrinėje miesto dalyje bus pasodinta įvairiausių gėlių. Kai kurios buv tokios pat, kaip buvo praėjusiais metais, tačiau bus ir naujų žiedų.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Ties savivaldybe yra pasodinta svogūninių gėlių, kurios žydės pavasario laikotarpiu. Pasodinome tulpių, hiacintų, dekoratyvinių česnakų. Skirtingų gėlių kompozicija ir spalvų gama turėtų nustebinti praeivių akis. Pasibaigus svogūninių gėlių žydėjimui, jos bus keičiamos kitomis vienmetėmis gėlėmis, kurios žydės visą vasarą, iki pat sezono pabaigos“, – apie gėlių žiedus, kurie džiugins praeivius, kovo pabaigoje pasakojo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė. Ji nurodė, kad Laisvės alėjoje floristika parinkta pagal specialų projektą. „Tai daugiamečiai augalai – baltauogės meškytės, pachisandros ir žiemės. Rudenį buvo susodinti narcizai, tad netrukus visa Laisvės alėja turėtų sužydėti balta ir gelsva spalvomis“, – pažymėjo specialistė.

GALERIJA

  • Velykinės nuotaikos miesto centre – Laisvės alėjoje pražydo tūkstančiai narcizų
  • Velykinės nuotaikos miesto centre – Laisvės alėjoje pražydo tūkstančiai narcizų
  • Velykinės nuotaikos miesto centre – Laisvės alėjoje pražydo tūkstančiai narcizų
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Pillietis Audronei

Pasigendate cit.:"Karantine sededami , nematysim... yra svarbesniu dalyku uz narcizus. Geriau nemokamom apsauginem kaukem pradziuginkit!" Daliai irzlių komentatorių gali tekti ir nemokamu kremavimu pasirūpinti...

Pillietis

Kaunas yra Kaunas... Nepaiso konservuoto AK paveldo, sveikina visus Prisikeliančio Pavasario proga ir spjauna į pandemijos grasinimus. Sveikiname visus, kauniečiai, na ir ne tik kauniečiai.

kauniete

galejo viena narcizu, viena tulpiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS