Veterinarijos akademijos studentams – Kauno rajono savivaldybės stipendijos | kl.lt

VETERINARIJOS AKADEMIJOS STUDENTAMS – KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS STIPENDIJOS

  • 0

Gabių vaikų akademijos steigimas kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademija, stipendijos ir praktika studentams, bendri projektai – šiuos ir dar daugiau klausimų aptarė sausio 18 d. susitikę Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir LSMU Veterinarijos akademijos dekanė prof. dr. Vita Riškevičienė.

„Su Veterinarijos akademija draugaujame jau seniai, tačiau norisi plėsti mūsų bendradarbiavimo galimybes. Matome, kad labai pasiteisino mūsų ir VDU bendras projektas „Talentingų mokinių akademija“, todėl tokį vaikų ugdymo modelį norėtume plėtoti ir su jumis. Pakaunėje mokosi 10 tūkst. mokinių, o tarp jų tikrai yra nemažai gabių vaikų, kurie norėtų ir galėtų plačiau susipažinti su veterinarija, vėliau gal net rinktųsi studijuoti jūsų akademijoje“, – pabrėžė V. Makūnas.

Savivaldybės vadovas užsiminė, kad Veterinarijos akademijos studentai galėtų atlikti ir mokslinius tyrimus Kauno rajone, susirasti įdomią praktiką pakaunėje, be to, su universitetu galima kartu įgyvendinti ne vieną abiem pusėms naudingą projektą.

„Akademijoje veikia gyvūnų gerovės centras, yra simuliacinis centras studentams, organizuojame įvairias edukacijas vaikams, todėl mūsų dėstytojai vaikams galėtų vesti įdomius užsiėmimus. Galbūt tai sužadintų mokinių norą ateityje rinktis šią profesiją“, – dekanė V. Riškevičienė pritarė idėjai kurti gabių vaikų akademija.

Anot profesorės, veterinarinės medicinos studijos yra labai brangios (metai studijų kainuoja beveik 8 tūkst. eurų), todėl šią specialybę renkasi ne kiekvienas. Šiuo metu rezidentūroje studijuoja 26 studentai. „Jeigu daugiau mokinių dar besimokydami mokykloje galėtų susipažinti su veterinarija, būtų puiku“, – tikino dekanė.

Savivaldybė kiekvienais metais LSMU Veterinarijos akademijos keliems gabiems studentams, kurie kilę iš Kauno rajono, skirdavo vienkartines skatinamąsias stipendijas. Tradicija nelaužoma, tačiau šįmet bus skiriamos nevienkartinės stipendijos. Studentams iš Kauno rajono kas mėnesį bus mokama po 200 eurų iki mokslo metų galo. Taip savivaldybė nori paskatinti ir padėti pakaunės vaikams. Tikimasi, kad baigę mokslus jie norės grįžti ir dirbti šiame krašte.

Stipendijas planuojama skirti tiek veterinarinę mediciną, tiek veterinarinę maisto saugą studijuojantiems jaunuoliams.

Kauno rajono savivaldybė stipendijas taip pat skiria Vytauto Didžiojo universitete pedagogiką studijuojantiems studentams ir LSMU medicinos studentams. Jie su savivaldybe pasirašė sutartį, kad pabaigę mokslus dirbs pakaunės švietimo ar gydymo įstaigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS