„Vieningo Kauno“ nariai į rinkimus žygiuoja su „valstiečiais“ ir socialdemokratais | kl.lt

„VIENINGO KAUNO“ NARIAI Į RINKIMUS ŽYGIUOJA SU „VALSTIEČIAIS“ IR SOCIALDEMOKRATAIS

  • 43

Kauno valdančiosios koalicijos narių „Vieningo Kauno“ atstovai Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

„Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ nėra politinė organizacija ir Seimo rinkimuose nedalyvauja. Tačiau mūsų organizacija nedraudžia atskiriems nariams laisvai apsispręsti dėl kandidatavimo į Seimą. Mano žiniomis, dauguma didžiųjų partijų, žinodamos šią „Vieningo Kauno“ nuostatą, kvietė atskirus mūsų narius dalyvauti rinkimuose. Apsisprendė dalyvauti keturi kandidatai, jie įsijungs į LVŽS ir LSDP rinkimų sąrašus. Mes gerbiame jų apsisprendimą ir palaikome“, – BNS sakė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ valdybos narys Povilas Mačiulis.

Kaip pranešė LVŽS, ketvirtadienį vykusiame valdybos posėdyje pritarta, kad partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje būtų keliami du „Vieningo Kauno“ kandidatai: Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai Aušra Papirtienė ir Gediminas Vasiliauskas.

Su LSDP kandidatuoti ruošiasi prof. Jonas Audėjaitis ir dr. Rasa Šnapšienė.

„Džiaugiuosi, jog du stiprūs „Vieningo Kauno“ nariai nutarė sustiprinti mūsų komandą. Tokį sprendimą palaikome tiek mes, tiek „Vieningo Kauno“ vadovybė“, – sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, vienas iš „Vieningo Kauno“ kandidatų bus sąrašo antrajame dešimtuke, kitas – kiek žemiau.

R.Karbauskio teigimu, bendradarbiavimas su visuomeniniais rinkimų komitetais, kuriems Seimas esą užvėrė kelią į rinkimus – viena iš prioritetinių LVŽS krypčių.

2008 metų spalį Konstitucinis Teismas yra nusprendęs, kad Seimo rinkimų įstatymo nuostata, leidžianti parlamento rinkimuose daugiamandatėje apygardoje dalyvauti tik partijų sąrašams, neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui. Teismo išaiškinimu, šiuo metu galiojanti mišri rinkimų sistema sudaro galimybes ir nepartiniams piliečiams kandidatuoti į Seimą. Jie tai gali daryti keldami savo kandidatūras vienmandatėse apygardose. Pagal galiojančią tvarką, 70 parlamentarų išrenkami daugiamandatėje apygardoje, balsuojant už partijų sąrašus, ir 71 - vienmandatėse apygardose, balsuojant už atskirus asmenis.

„Vieningas Kaunas“ savivaldos rinkimuose pernai kovą gavo daugiausiai – septyniolika – vietų taryboje, tarp kurių – ir mero postą.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

yra posakis

Jis nei rūko, nei geria. Kiti va ir pagalvojo "ar ne svoločius jis kartais"?

O ko jus tikejotes

Atsibodot etatiniai samdyti komentatorininkai, jusu stilius iškarto matosi, o Jonui pritariu.

Jonas

Štai ir išlindo yla iš maišo, raudonieji jie visi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS