Vokietijos ambasados informacija apie stipendiją | kl.lt

VOKIETIJOS AMBASADOS INFORMACIJA APIE STIPENDIJĄ

  • 6

Galbūt kai kam keistai atrodo pasirinkimas mokykloje mokytis vokiečių kalbos, tačiau Kauno jėzuitų gimnazijos abiturientas Paulius Vidutis jau tikrai gali džiaugtis tokiu pasirinkimu – jis gavo stipendiją studijoms Vokietijoje.

Stipendijas skiria Vokietijos akademinių mainų valdyba (DAAD – Deutscher Akademischer Austauschdienst, liet. – Vokietijos akademinių mainų valdyba), jas finansuoja Vokietijos Užsienio reikalų ministerija. Pretendentus stipendijoms atrenka Vokietijos Užsienio mokyklų koordinavimo valdyba (ZfA), pavaldi Vokietijos Užsienio reikalų ministerijai.

Šiemet DAAD studijų stipendiją gavo du Lietuvos abiturientai – Kauno jėzuitų gimnazijos mokinys P.Vidutis ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokinė Mėta Kvedaravičiūtė.

"Vis dar negaliu atsigauti ir patikėti, kad gavau šią stipendiją. DAAD stipendija man atveria politikos mokslų studijų galimybę Vokietijoje ir kartu padeda pagrindą mano profesinei ateičiai", – džiaugsmo neslepia Kauno jėzuitų gimnazijos abiturientas Paulius. Stipendija, kurią jis gavo, padengia visas bakalauro studijų Vokietijos universitete išlaidas.

Domėdamasis studijomis Vokietijoje P.Vidutis sako supratęs, kad jos padės jam plėsti horizontą, vystyti kompetencijas ir gauti aukštos kokybės išsilavinimą. "Jau dabar nekantriai laukiu galimybės diskutuoti universitete ir užmegzti naujus tarptautinius kontaktus. Studijuodamas Vokietijos universitete, išmoksiu savarankiškumo ir didesnio pasitikėjimo savimi, o šias savybes labai vertinu. Žinoma, būsimos studijos Vokietijoje kelia ir rūpesčių: pasigesiu draugų, šeimos, o ypač mažosios sesutės. Bet juk yra galimybė bendrauti nuotoliniu būdu ir grįžti aplankyti pasiilgtų žmonių", – optimistiškai nusiteikęs vaikinas.

P.Vidutis sakė esąs labai dėkingas DAAD už šią galimybę ir pasitikėjimą. "Būsimas studijas vertinu kaip didžiulę dovaną ir ketinu tinkamai pasinaudoti šia proga. Ir pagaliau norėčiau nuoširdžiai padėkoti mane išugdžiusiems mokytojams – buvusiems ir esamiems, klasės auklėtojai, klasės draugams ir mokyklos bendruomenės nariams, kurie lydėjo mane pažinimo kelyje. Išskirti norėčiau vokiečių kalbos, istorijos, geografijos mokytojus ir gimnazijos kapelioną – dėkoju Jums!" – gražių žodžių mokytojams negailėjo Paulius. Jis tikrai neabejoja, kad pasirinkimas mokytis vokiečių kalbos buvo vienas geriausių jo sprendimų.

Pretenduoti stipendijai gali DSD (Deutsches Sprachdiplom) mokyklų geriausiai besimokantys mokiniai, kurie turi labai konkrečių planų studijoms Vokietijoje. DSD mokyklos – tai mokyklos, kurių mokiniai turi galimybę išlaikyti įvairių lygių tarptautinius vokiečių kalbos egzaminus. Be puikių mokymosi rezultatų, labai gerų vokiečių kalbos žinių, kurias įrodo išlaikydami DSD II C1 lygio egzaminą, mokiniai turi pademonstruoti ir savo socialines kompetencijas. Jų įvairių kompetencijų lygį komisijos vertina net keliuose atrankos etapuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

minde

vaziuok jaunas zmogau buk laimingas sekmes tau pamatysi gyvenime ir ateity sukursi .cia tau tikrai neduos sukurt landsbergio anukas su seniu/

buožgalvis

Tokie ir yra tikslai..

DAAD

Dar 1999m DAAD stipendiją gavo mano pažįstama. Taip ir liko Vokietijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS