Žaliakalnio bendruomenė būrėsi stalo žaidimams ir pašnekesiams | kl.lt

ŽALIAKALNIO BENDRUOMENĖ BŪRĖSI STALO ŽAIDIMAMS IR PAŠNEKESIAMS

Praėjusio sekmadienio rytą Žaliakalnio turguje buvo galima ne tik nusipirkti vietinių prekybininkų siūlomos produkcijos, bet ir papramogauti – senbernarės Bitės paminklo pašonėje vyko „Fluxus Labas! Žaliakalnis“ organizuotas atviras šaškių ir istorijų turnyras.

Norintieji pažaisti šaškėmis galėjo rinktis ir netradicines žaidimo figūrėles – bulves, pomidorus, persikus arba svogūnus, o nemokančius žaisti renginio organizatoriai viliojo įvairiais kitokiais stalo žaidimais. Prie susibūrimo noriai jungėsi šalia sėdėję prekybininkai, taip pat ir smalsūs praeiviai.

Jaunuoliai Vydas ir Motiejus šiame turnyre dalyvauja pirmą kartą, bet pripažįsta, jog tai puikus būdas praleisti savo laisvą laiką. „Seniai žaidėme šaškėmis, todėl įdomu, ar dar nepamiršome. Be to, viskas arti namų“, – pasakojo vaikinai.

Jau antrą kartą šią vasarą vykstantis renginys yra viena iš projekto „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ iniciatyvų. „Fluxus Labas! Žaliakalnis“ programos koordinatorė Aistė Ptašinskaitė teigė, kad norėtų tokį susibūrimą paversti Žaliakalnio bendruomenės tradicija. Pasak jos, šis ir kiti įvairūs panašaus pobūdžio renginiai padeda suburti rajono bendruomenę. „Ir anksčiau Žaliakalnio bendruomenė buvo aktyvi, sunkiau buvo ištraukti žmones, kurie nelinkę eiti iš namų“, – sako A.Ptašinskaitė.

Paklausta apie renginio idėjos kilmę, A.Ptašinskaitė sako, jog šis renginys – dviejų skirtingų idėjų kratinys. „Kodėl šaškių ir istorijų turnyras? Istorijų, nes norėjom atrasti būdą, kaip prakalbinti žmones ir ištraukti tuos pasakojimus. Šaškių, nes jaunimas norėjo tokio turnyro. Galiausiai nusprendėme sujungti šiuos du dalykus, nes atsisėdęs prie šaškių lentos gali labai lengvai dalintis istorijomis ir atrasti bendrystę. Jeigu neskubi, yra labai daug laiko pokalbiui“, – dalijosi „Fluxus Labas! Žaliakalnis“ programos koordinatorė.

GALERIJA

  • Žaliakalnio bendruomenė būrėsi stalo žaidimams ir pašnekesiams
  • Žaliakalnio bendruomenė būrėsi stalo žaidimams ir pašnekesiams
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS