Žalių rodyklių renesansas Kaune tęsiasi: pokyčių bus ir daugiau? | kl.lt

ŽALIŲ RODYKLIŲ RENESANSAS KAUNE TĘSIASI: POKYČIŲ BUS IR DAUGIAU?

Praėjusių metų pabaigoje nuimtos saugaus eismo žudikės žalios rodyklės Kaune jau grįžo į vienuolika sankryžų. Savivaldybė dar laukia ekspertų pasisakymų, vairuotojų skundų dėl tolesnių sprendimų, tačiau labiausiai glumina galimi visai nauji pokyčiai.

Pirmas žalių rodyklių grąžinimo etapas Kaune baigtas – vienuolikoje sankryžų vėl pakabintos šešiolika lentelių su žaliomis rodyklėmis. "Tose vietose, kuriose yra papildomos sekcijos, lauksime Transporto kompetencijų agentūros išvadų. Pagal metodiką numatyta, kad jie įvertins pateiktus dokumentus ir jie derins lentelės grąžinimą arba rekomenduos palikti sekciją", – tolesnius žingsnius minėjo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Nuo metų pradžios savivaldybės atstovai stebėjo problemines vietas. M.Matusevičius tvirtina, kad stebėjimas bus tęsiamas ir jei matys, kad geriau, jog atitinkamoje sankryžoje būtų žalia rodyklė, teiksime siūlymą dėl sugrąžinimo. Kol kas minėtos vienuolika sankryžų yra prioritetas.

Kaunas pasirengė, pasidarė, kiek galėjo, o dabar atrodo, kad gal ir nereikėjo taip stengtis.

"Buvo atsižvelgta ir į vairuotojų nuomonę. Laukėme jų pastebėjimų, buvo užklausos internete. Vairuotojai pasisakė. Taip išskyrėme  svarbiausias vietas ir pradžioje tvarkome šias, o vėliau bus matyti. Nepabloginant saugumo, nepabloginant srautų būtų galima grąžinti. Kodėl gi ne?" – svarstė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Tačiau vedėjas neslėpė ir to, kad sumaišties sukėlė Susisiekimo ministro Jaroslavas Narkevičius pasisakymas, kad ministerijoje svarstoma galimybė leisti automobiliams sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui.

"Kas dieną po naujieną. Bėgome nuimti lentelių, dabar grąžiname. Kaunas pasirengė, pasidarė, kiek galėjo, o dabar atrodo, kad gal ir nereikėjo taip stengtis. Vėl kažką kaitalioti būtų lyg ir nelogiška", – laukimo nuotaikomis dalinosi M.Matusevičius.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas atviravo Susisiekimo ministro svarstymus sužinojęs iš žiniasklaidos. "Kol kas jokių oficialių dokumentų nesame gavę. Perskaitėme spaudoje. Tai ir neaišku, ar tai buvo tiesiog pasakyta ir pamiršta, ar čia kažkas iš to rutuliuosis. Nenorime investuoti lėšų į didesnius darbus, kad vėliau nereikėtų vėl ko nors perdarinėti", – šyptelėjo M.Matusevičius.

Vedėjas neatmetė, kad sprendimas leisti sukti į dešinę degant raudonam signalui išspręstų situaciją tokiose neprobleminėse sankryžose kaip A.Mickevičiaus–K.Donelaičio ar Maironio–K.Donelaičio gatvėse, kuriose anksčiau buvo žalia rodyklė.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

X

Sugalvojo kaip isplaut pinigus valstybes

Čia ne durnių valdžia ,o

jaunųjų- blatnųjų milicininkiukų koalicija

lenteles

naudos neduoda niekam isskyrus viena vieninteli sukanti i desine, jeigu antras nesuka visi vistiek stovi kol antrasis nuvaziuos tiesiai isiziebus zaliam .gali net buti taip ,kad pirmasis jau nejuda nes jam reikia tiesiai.kur ta nauda? o chuliganisku issukiu vel dauges, galia stovintys signalizuos ,triuksmaus, tas priekinis jeigu nusileis chuliganams ivaziuos i pereja ir priims vidurio, chuliganas galinis pravaziuos ir taip sekantis vel uzlaikys, tada isiziebs zalia pestiesems ,o perejoje stovi ivarytas automobilis ir tapo jau pats pesciuju atzvilgiu chuliganu.Taip vel bus pasaka be galo del kurios ir buvo nuimtos tos lenteles.TIK VA trumpa kazkieno atmintis pamirso del ko nueme.DEL SAUGUMO BUVO NUIMTOS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS