Zapyškis – nacionalinio seniūnijų konkurso laureatas | kl.lt

ZAPYŠKIS – NACIONALINIO SENIŪNIJŲ KONKURSO LAUREATAS

  • 3

Zapyškio seniūnija tapo laureate nacionaliniame seniūnijų konkurse "Valstybę kuriame mes". Laimėtą piniginį prizą jos atstovai žada panaudoti naujiems projektams kofinansuoti.

Pateikė daugiausia paraiškų

Zapyškis – viena iš trylikos šalies seniūnijų, išrinktų konkurso nugalėtojomis ir apdovanotų piniginėmis premijomis. Seniūnijų aktyvumą ir bendruomeniškumą skatinančiame konkurse, vykusiame 2018–2019 m., iš viso dalyvavo 67 šalies seniūnijos. Kauno rajono savivaldybės seniūnijos buvo pačios aktyviausios – iš jų sulaukta net 20 paraiškų.

Finale dėl geriausių vardo pagal keturias nominacijas – "Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui", "Už tautinės savimonės puoselėjimą", "Už kūrybiškumo ugdymą", "Už saugią Lietuvą" – varžėsi 32 seniūnijos. Jas lankiusi komisija vietoje vertino per pastaruosius penkerius metus nuveiktus darbus, padėjusius suvienyti bendruomenę, įtraukti jos gyventojus į įvairias veiklas ir atnešusius lauktų pokyčių į seniūnijos gyvenimą.

Įpareigoja naujiems darbams

Atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirto konkurso laimėtojus prezidentūroje pasveikino konkurso globėja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Apdovanojimus pilietiškiausioms, aktyviausioms, kūrybingiausioms seniūnijoms įteikė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, žemės ūkio ministras Giedrius Surplys ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Zapyškio žmonės labai vertina savo krašto istorijos brangakmenius, juos puoselėja ir su didele pagarba pristato jaunajai kartai.

Apdovanojimą Zapyškio seniūnijai atsiėmęs seniūnas Sigitas Imbrasas teigė, kad tokie laimėjimai įpareigoja naujiems darbams. "Džiaugiamės tokiu įvertinimu. Gautas paskatinamasis 8 tūkst. eurų piniginis prizas bus panaudotas bendruomenės reikmėms. Rašysime projektus, šias lėšas panaudosime jiems kofinansuoti", – tvirtino seniūnas.

Zapyškio seniūnijoje veikiančios įstaigos ir keturios bendruomeninės organizacijos – Zapyškio bendruomenės centras, Braziūkų kaimo bendruomenė "Indrajos namai", Jadagonių bendruomenės centras, Jadagonių piliakalnio bendruomenė vykdo aktyvią projektinę veiklą ir organizuoja tradicinius renginius.

"Zapyškio žmonės labai vertina savo krašto istorijos brangakmenius, juos puoselėja ir su didele pagarba pristato jaunajai kartai", – pasakojo Kauno rajono savivaldybės bendruomenės veiklos administratorė, dirbanti Zapyškyje, Jolanta Marija Malinauskaitė.

Garsėja kultūros renginiais

Konkurse buvo vertinamas seniūnijų pastarųjų kelerių metų darbas. Per tą laiką Zapyškio bendruomenės centras yra vykdęs ir įgyvendinęs ne vieną projektą. Tai "Gyvos tradicijos – darni šeima – stipri bendruomenė" 2013-aisiais, "Aplinkos tvarkymo ir įvairesnio poilsio skatinimas Zapyškio krašte" ir "Per etnokultūrą auginkime save" 2015-aisiais, "Zapyškio bendruomenės verslo padalinio stiprinimas" 2016 m. Projektu "Išmokime gyventi sveikiau" siekta sustiprinti Zapyškio ir kaimyninių seniūnijų vaikų norą rūpintis savo sveikatos išsaugojimu. Ne vieną projektą įvykdė Zapyškio pagrindinė mokykla.

Zapyškio seniūnija garsėja kultūros renginiais. Ryškiausias jų – per dešimt metų rengiamas respublikinis aitvarų festivalis "Tarp žemės ir dangaus", tradicinės miestelio šventės. Seniūnijoje veikia Zapyškio folkloro ansamblis "Altonė", Kauno rajono švietimo centro Trečiojo amžiaus universiteto Zapyškio filialas, kur mokosi apie 40 pagyvenusių seniūnijos žmonių.

2017 m. Vyriausybė suteikė daliai Zapyškio miestelio teritorijos kurorto statusą, didinantį vietovės patrauklumą. Šiuo metu vyksta senosios Zapyškio gotikinės bažnyčios tvarkymo projektas, susidedantis iš dviejų dalių: pastato restauravimo ir jo pritaikymo visuomenės reikmėms bei bažnyčios aplinkos tvarkymo darbų. Atnaujinta bažnytėlė ir sutvarkyta jos aplinka suteiks dar daugiau patrauklumo šiai vietai. Šiemet Kačerginę ir Zapyškį sujungs dviračių takas, o Nemune plaukios naujas keltas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

Tik žiūrėkit , kad Bumbliauskas Jūsų laimėjimo nepriskirtų žemaitijai .

KAUNIETĖ

Tikrai pritariu, kad Zapyškis vertas apdovanojimo.

Anonimas

viskas grazu ,,, o kur kaimo keliuku remontas ... geda geda , zmones negali iki parduotuves davaziuot .. skirtu pinigus keliam remontuot ... tai butu ok

SUSIJUSIOS NAUJIENOS