Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą | kl.lt

ŽMONIŲ NEABEJINGUMAS DARO STEBUKLUS: IŠ KANKYNĖS SARGĖNUOSE – Į PRIEGLAUDĄ

Bemaž mėnesį prie tvoros nuosavo namo kieme įkalintas šunelis laikiną prieglobstį rado Kauno gyvūnų gerovės namuose „Nojus“.

Savaitgalį į portalą kauno.diena.lt kreipėsi sunerimusi skaitytoja. Moteris tikino, kad Sargėnuose, Pienių gatvėje esančio nuosavo namo kieme jau bemaž mėnesį netinkamomis sąlygomis laikomas šuo. Šalia nebuvo nei būdos, nei kokio nors gulto, ant kurio keturkojis galėtų įsitaisyti. Visas kiemas klotas trinkelėmis, o keli metrai iki tvoros – žolė. Ją, anot kaunietės, per kelias savaites šunelis tiek ištrypė, kad ištisą parą stovi ant šaltos žemės, kuri nuo lietaus virsta didele purvo bala. Nepastebėjo moteris ir dubenėlio su vandeniu ir maistu. Tik kelis kartus esą matė, kaip nelaimėlį nuo bado vadavo pro šalį ėję žmonės – kas kaulą per tvorą įmetė, kas sauso ėdalo pro tarpą įbėrė. Baimindamasi neadekvačios šeimininkų reakcijos, moteris kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), kad ši pasidomėtų minėta situacija.

VMVT pareigūnai tai žadėjo padaryti per artimiausias dvidešimt dienų. Bent kelios gyvūnų prieglaudos, kurioms skambino moteris, tikino esančios bejėgės padėti. Šįryt portalas vėl sulaukė skaitytojų laiškų ir nuotraukų, kuriose prie tvoros nebematyti šuns.

„Baisu, kad šeimininkai nebūtų jam ko nors padarę“, – nerimavo vietiniai. Kaip paaiškėjo netrukus, šunelis – saugiose rankose. Tiesa, tuo pasirūpino ne VMVT įgalioti asmenys. Kelias savaites trukusias keturkojo kančias nutraukė Kauno gyvūnų gerovės namų „Nojus“ geradariai.

„Facebook“ nuotr.

„Iš policijos gavome leidimą areštuoti. Tą ir padarėme“, – prieglaudos „Nojus“ atstovė pasakojo, kad į svetimus žmones, pasirodžiusius kieme, šuo reagavo ramiai. Sulipusiu, nuo vandens permirkusiu kailiu keturkojis buvo nuvežtas į prieglaudą. Ten jam suduoti vaistai nuo parazitų. Patikrinta sveikata. Dabar naujakurio laukia dviejų savaičių izoliacija, o po jos šuneliui bus ieškoma naujų namų.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Šiuo metu pagal Lietuvoje galiojantį Administracinių nusižengimų kodeksą, pirmą kartą nustačius gyvūnų laikymo ar jų priežiūros pažeidimų, savininkui galima skirti įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 120 eurų, pakartotinai nusižengus – nuo 120 iki 230 eurų. Tuo metu, tarkim, už gyvūnų nepriežiūrą fizinis asmuo baudžiamas 150–400 eurų bauda. Slovėnijoje už gyvūnų vežimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus fiziniam asmeniui skiriama 400–1, 2 tūkst., o Norvegijoje nuo 465–2,3 tūkst. eurų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dar kart (VMVT) primena, kad dėl gyvūnų gerovės pažeidimų, kai gyvūnas laikomas netinkamomis sąlygomis, neturi galimybės pasislėpti nuo nepalankių klimato sąlygų, sulysęs, kenčia alkį ar troškulį, kenčia nuo sužalojimų, ligų ir panašiai, reikia kreiptis į teritorinius VMVT padalinius, visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40 403, internete – užpildžius elektroninę pranešimo formą.

GALERIJA

  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
  • Žmonių neabejingumas daro stebuklus: iš kankynės Sargėnuose – į prieglaudą
"Kauno dienos" skaitytojos, "Nojaus", Justinos Lasauskaitės nuotr.
Gairės: apleistas šuo, netinkamas elgesys su gyvūnais, skaitytojo naujiena, Sargėnai, paimtas šuo
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

to Anonimas

Jei matot kankinamą šunį, kodėl niekur nepranešat? Abejoju, kad komentarus po straipsniais skaito kokios nors tarnybos, ir iš to, kad parašėt čia, bus kokia nauda. Bent jau 112 paskambintumėt, o ne rašinėtumėt komentaruose. Arba į prieglaudą kokią. O valstybinių institucijų darbas mūsų bananų respublikoj buvo ir bus apgailėtinas, kol nebus taikoma kokia nors atsakomybė už pareigų nevykdymą. Į gyvūnus iš viso niekas dėmesio nekreipia-jie juk nei skundą parašys, nei į žiniasklaidą kreipsis.

Anonimas

Karmėlavoje, Vilniaus gatvėje prieš Žalia stotelė parduotuvės baisiom sąlygom laikomas vilkšunis, jei dar gyvas. Nakalbant jau apie tai, kaip atrodo kiemas ir namas apskritai. Tokio srutizmo mažai kur pamatysit...

Kur reikalingi įstatymai?

Pasirodo,kad tą vargšą šunelį kankino ne tik jo kankintojas,bet ir valstybinės ir visuomeninės tarnybos.gavus tokį pagalbos šauksmą,tos tarnybos turėtų lėkti gelbėti,kaip lekia gelbėtojai į gaisrą.Deja.Dabar garbinamas pokario banditizmas ,tai gal pradės garbinti ir gyvūnų kankintojus?Pakol kas,bent jų nebaudžia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS