17-mečiui plautį perdūręs recidyvistas perkeliamas iš areštinės į kalėjimą: laukia vasara už grotų | kl.lt

17-MEČIUI PLAUTĮ PERDŪRĘS RECIDYVISTAS PERKELIAMAS IŠ AREŠTINĖS Į KALĖJIMĄ: LAUKIA VASARA UŽ GROTŲ

  • 6

Kauno apylinkės teismas, šiandien po pietų surengęs posėdį dėl prokuroro prašymo suimti įtariamąjį sunkiu nepilnamečio sveikatos sutrikdymu per V. Krėvės prospekto daugiabutyje vėlų pirmadienio vakarą įvykusią jų dvikovą, popietę paskelbė nutartį, kuria šis septyniolikmečiui plautį perdūręs recidyvistas siunčiamas už grotų iki rugsėjo pabaigos. Bent kol kas.

Kaip jau rašyta, po išsiblaivymo Kauno policijos areštinėje vakar apklaustas šiuo nusikaltimu įtariamas du kartus už plėšimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą Lietuvoje bei kartą Anglijoje teistas 34-erių Darius K., pradėjęs minti teismų slenksčius nuo septyniolikos, teigė, kad griebėsi peilio gindamasis.

Teismui jis pasakojo tą patį, ką ir ikiteisminį tyrimą dėl šio neeilinio incidento atliekantiems teisėsaugininkams, – kad tą vakarą, begirtaujant savo namuose su draugais, suskambo durų skambutis. Atidarius duris, už jų stovėjo septyniolikmetis kaimynas su draugais. Netrukus paaiškėjo, kad nekviesti svečiai atėjo aiškintis dėl incidento, per kurį buto šeimininkas esą nuskriaudė septyniolikmečio draugę – patampė ją už plaukų.

Įtariamasis sunkiu septyniolikmečio sveikatos sutrikdymu tikino, kad buvo priverstas griebtis peilio, minėtam svečiui puolus jį mušti.

Asociatyvi E. Ovčarenko/BNS, interneto nuotr.

Kaip jau rašyta, Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius pirmadienio įvykius šalyje pradedamos pranešimu apie šią neeilinę dvikovą, įvykusią apie 23.40 val. minėto bendrabučio tipo daugiabučio koridoriuje. Po jos į ligoninę skubiai išvežtas sunkius sužalojimus patyręs septyniolikmetis, kuriam iki pilnametystės – dar keli mėnesiai. Ir sulaikytas minėtas įtariamasis, kuriam nustatytas vidutinis (1,79 prom.) girtumas.

Iš pradžių dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą. Tačiau vakar priešpiet – pabendravus su septyniolikmetį operavusiais ir reanimacijoje jam pagalbą teikiančiais medikais, šis tyrimas perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą.

Patikslintais duomenimis, septyniolikmečiui smogta peiliu daugiau negu du kartus. Ir ne tik į nugarą. Vienu dūriu sužalotas plautis.

Už reanimacijoje esantį nukentėjusįjį viešojoje erdvėje kalba jo draugai. Šie teigia, kad jis incidento metu buvo blaivus. Ir ėjo pas minėtą bendrabučio kaimyną aiškintis dėl išvakarėse viešojo transporto stotelėje įvykusio incidento, per kurį nuo šio recidyvisto nukentėjo ne tik septyniolikmečio draugė, bet ir daugiau jaunuolių. Tačiau kreipusis dėl to į policiją, iš šios efektyvios pagalbos nesulaukta – įtariamasis buvo nustatytas savomis jėgomis.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Vytauto Gatavecko prašymo suimti Darių K. trims mėnesiams nagrinėjime įtariamasis dalyvavo nuotoliniu būdu – iš Kauno policijos areštinės.

Prašymą nagrinėjusi teisėja Larisa Tamulionienė po poros valandų paskelbė, kad tenkina jį pilnai – įtariamasis suimtas trims mėnesiams. Tiesa, šią jos nutartį dar galima apskųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Chi

Tai septyniolikmetis su draugeliais beveik vidurnaktį ėjo tik draugiškai pasikalbėti! Taip ir patikėjom! Kas beliko buto šeimininkui daryti? Tik gintis, ką jis ir padarė. Tokios tokelės. Spręskit patys, kas kaltas dėl šio įvykio.

PSD....nu del vasaros ans visai nepergyvena

uztat ziema pagyvens siltai ir patogiai...ir nei vienas elektrikas aferistas neskambys ir nereikalaus pasirasyt abonemento... ir is pensijiniu fondu raginimu sumoket ymoka nebus ir siuksliu mafija bus rami ir pavalges ir priziuretas....patogus naujas europinio lygio dazais kvepiantis hostelas vardu kalejimas kul all included su atjaucianciu maloniu personalu yra paruostas ano poreikiams tenkint .... naujos pazintys ir yspudziai karoce vieni +++ a gaila ka ne visam.... nes isejus i laisve nelaisveli laisve pasitiks PSD vezdu ...ilsekis kaup jegas ruoskis gerovei

aik tu sau

...laukia vasara už grotų... Jei būtų perdūręs abu plaučius, tai ko gero ir ruduo lauktų už grotų? O žiemą žiūrėk galėtu išeit 'šventę švęst', ane? Dar tik įdomu, kokį sveikatos sutrikimą 17-mečiui konstatuotų 'žymioji' medikė iš Jurbarko žiauraus merginos sumušimo istorijos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS