75-erių kaunietė tapo elektroninės meilės auka | kl.lt

75-ERIŲ KAUNIETĖ TAPO ELEKTRONINĖS MEILĖS AUKA

Į sukčių pinkles patekusios 75-erių metų kaunietės istorija – akivaizdus įrodymas, kad užsidarymas namuose po vieną pandemijos metu tik padeda nusikaltėliams ieškoti aukų: apgaulės būdu iš moters išviliota kone 48 tūkst. eurų.

Apie internetinių sukčių auka tapusios senjorės artimuosius šioje istorijoje žinių nėra, tačiau negalima šios kaunietės priskirti ir tipinėms sukčių aukoms, nes ji, nepaisant solidaus amžiaus, susipažino su vienu iš jų per interneto programą "Skype".

Panašu, kad iš anksto tam tikrų kėslų turėjęs sukčius jai prisistatė esąs JAV pilietis. Ir jie bendravo tarpusavyje, naudodamiesi vertėjo pagalba. Gana greitai, kaip teigė pirmadienį į Kauno policiją pagalbos kreipusis minėta senjorė, jų santykiai jau buvo šilti, kaip poros, nepaisant to, kad draugas teigė esąs septyniolika metų jaunesnis. Po to jis kažkur dingo, o kai vėl atsirado, pareiškė, kad rengiasi atvykti į Lietuvą – norįs ją aplankyti, pabendrauti gyvai. Moteriai nekilo jokių abejonių, kai vyriškis paprašė pinigų kelionei.

Moteriai nekilo jokių abejonių, kai vyriškis paprašė pinigų kelionei.

Turtinga, sprendžiant pagal per keturis mėnesius pervestą pinigų sumą, senjorė, žinoma, už kelionę sumokėjo. Tačiau pinigai, draugo prašymu, buvo pervesti į kito asmens sąskaitą.

Pareiškime policijai ši kaunietė teigė pervedusi per keturis mėnesius iš dviejų savo sąskaitų į šešias, kurias nurodė jos draugas, 47 750 eurų. Ir kaskart moteris pervesdavo pinigus vis kito asmens vardu, kurie visi, kaip teigta, buvo Jungtinių Tautų atstovai. Jie susisiekdavo su dosniąja senjore po kiekvieno pervedimo ir patvirtindavo, kad gavo pinigus. O draugas, po pirmo pervedimo paprašęs atsiųsti dar pinigų, vis rasdavo naujų priežasčių jų paprašyti. Tačiau minėti "Jungtinių Tautų atstovai" tikino, kad, kai jis pagaliau atvyks į Lietuvą, visi pervesti pinigai senjorei bus grąžinti. Panašu, kad solidžios institucijos vardu prisidengęs sukčius ar jų grupė taip tiesiog užliūliavo patiklią moterį.

Galiausiai ši vis dėlto ėmė įtarinėti, kad pinigai iš jos išviliojami apgaule. Tačiau visus taškus ant "i" sudėjo Šiaulių bankas, išsikvietęs senjorę pokalbio. Banko darbuotojams kilo įtarimas, kad ji greičiausiai tapo elektroninėje erdvėje siautėjančių sukčių auka.

Po senjorės pareiškimo Kauno policijai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, apgaule įgyjant didelės vertės svetimą turtą arba dalyvaujant organizuotoje grupėje. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Teisėsaugininkai teigia pradėję intensyvias sukčių paieškas ir ragina akyliau vertinti naujas pažintis, ypač internete.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Algis

Reikejo moterelei Lietuvoj ieskot o ne Amerikoj tai nereiktu moket vos ne 50 tukst. Euru uz kelione pas ja. Taigi is Amerikes i Lietuva ir atgal kainuoja 1000 euru o ne sitiek kiek naivuole pervede. Reikia gi nemastyt. Vaiku neturi matomai kad patartu. Uzuojauta. Neatgaus pinigu , is Nigerijos greiciausiai tas jos amerikietis. Amerikieciai renkasi savo benraamzes o ne 20 metu vyresnes.

knysliukas

tikrai, vibratorius daug geriau ir pigiau, kokie 60 eur ir jokiu bėdų daugiau.

Senjora

Lietuviai dosnus, reikia dalintis , pinigai juk nuverteja, bet kur reikia dirbti, kad tiek pinigu tureti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS