Agotos paieškos: pareigūnams kartais tenka ir pristabdyti gyventojų iniciatyvas | kl.lt

AGOTOS PAIEŠKOS: PAREIGŪNAMS KARTAIS TENKA IR PRISTABDYTI GYVENTOJŲ INICIATYVAS

  • 11

Kaune toliau ieškoma 9-metės Agotos, kuri dingo sekmadienį. Kokia yra naujausia informacija? Kiek policija gavo vaizdo įrašų iš automobilių registratorių? Plačiau LNK pakomentavo Odeta Vaitkevičienė, Kauno apskrities policijos atstovė.

– Deja, tačiau vis dar neturime naujų ar džiugių žinių. Paieškos rezultatas yra toks, koks jis buvo ir vakar, ir užvakar. Agota dar nėra rasta. 

– Kiek žmonių dabar dalyvauja paieškose? 

– Dalyvauja dešimtys pareigūnų, nuo pat pirmųjų akimirkų prisijungė Raudonojo Kryžiaus, Šaulių sąjungos savanoriai. Be galo vieningai ir aktyviai jungiasi gyventojai. Pirmadienį skaičiavome, kad kiekvieno instruktažo metu buvo susirinkę per 100–200 gyventojų. 

– Kaip vyksta paieškos? Ar žmonės yra išsiunčiami į skirtingas vietas, ar jie ieško miškuose, miestuose?

– Kad paieškos vyktų koordinuotai ir sklandžiai, pareigūnai tam tikrais valandų laikotarpiais vykdo instruktažus, kuriuose kviečiame dalyvauti ir prisijungti norinčius gyventojus ar kitų organizacijų narius. Instruktažų metu yra pasiskirstoma grupėmis. Yra numatyti tam tikri paieškos blokai, į kuriuos yra siunčiamos grupės. Siekiant, kad grupės nesidubliuotų, jos gauna užduotis, kuriose nurodoma, ko ieškoti, ko dairytis, į ką atkreipti dėmesį. Tai irgi reikalauja tikrai nemažų pastangų, kad paieškos veiksmai, kuomet įsijungia tiek daug žmonių, būtų koordinuoti ir sklandūs. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Bet ar pavyks tokią žmonių grupę suvaldyti? Girdime, kad dažnai tokie žmonės savivaliauja stabdydami automobilius.

Kartais tikrai tenka ir pristabdyti gyventojus su jų iniciatyvomis.

– Iš tikrųjų, kartais tikrai tenka ir pristabdyti gyventojus su jų iniciatyvomis. Kaip ir minėjote, pavyzdys iš pirmadienio vakaro, socialiniuose tinkluose pasklido informacija apie tam tikrus galimai su šiuo įvykiu susijusius automobilius, todėl patys gyventojai ėmė tikrinti šią informaciją. Ėmė stabdyti tokios pat markės, spalvos automobilius. Tai nėra gyventojų pareiga ir tai nėra saugu nei jiems patiems, nei vairuotojams. Su jais gali važiuoti šeimos nariai, mažamečiai, kurie gali net ir išsigąsti tokio incidento.

Pradėję gauti tokias žinutes, nedelsiant žiniasklaidos priemonėse ir socialiniuose tinkluose paskelbėme prašymą, kad žmonės pasikliautų pareigūnų darbu. O jeigu pastebėjo kažką įtartino ar turi informacijos, kuri gali būti naudinga ieškant Agotos, nedelsiant informuotų skubios pagalbos telefonu 112.

– Policija prašo visų vaizdo įrašų, kurie gali būti kaip nors susiję. Kiek tokios informacijos gavote?

– Prašymą pasidalinti vaizdo įrašais, kurie buvo užfiksuoti Chemijos gatvėje, išleidome tą patį vakarą, kuomet buvo paskelbta nepilnametės paieška. Pirmadienį papildėme jį, kad gyventojai, kurie važiavo ne tik Chemijos gatve, bet ir aplinkinėmis, peržiūrėtų savo vaizdo registratorius. Jeigu nurodytu laiku važiavo ir turėjo vaizdo registratorius, juos reikėtų perduoti pareigūnams. Mes patys patikrinsime, kas juose užfiksuota. Galbūt gyventojams atrodo, kad tame įraše nieko reikšmingo neužfiksuota, bet pareigūnai gali surasti detalę, kurios šiuo metu trūksta.

– O kokios detalės jums trūksta? Ar pagrindinė versija vis dar yra pagrobimas?

– Tai viena iš versijų. Kol kas tikriname visas versijas, nė viena nėra atmesta ar patvirtinta.

Sugrįžtant prie klausimo apie pranešimus, gyventojai pirmadienį tikrai labai aktyviai dalinosi informacija. Skaičiuojant tiek pateiktus įrašus, tiek skambučius, tiek gautus elektroninius laiškus, kurie pasiekė iš gyventojų su vienokia ar kitokia informacija, iki šiandien skaičiuojame kažkur 150 pranešimų. Pareigūnai tikrina ir informaciją, kuri sklinda socialiniuose tinkluose.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

uoj

Kaip tik Kaunas, tai patvoriniai vis gauna proga pasireiksti.

prastai

dirba kompiuteristai su rysio priemuonem,kurios atsakytu i daug klausimu ,bet ?

nn

pas Bartoševičių miegamajame patikrinkit visass lazeikas, tikrai rasit, jei ne šitą mergaitę tai kokį kitą vaiką tikrai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS