Prie Kauno termofikacinės elektrinės – aliarmas | kl.lt

PRIE KAUNO TERMOFIKACINĖS ELEKTRINĖS – ALIARMAS

Praėjusią naktį dėl sklindančių mazuto garų iš Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) kilo sąmyšis.

Apie vidurnaktį Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai gavo pranešimą apie tai, kad bendrovės "Kitron" gamybinėse patalpose jaučiamas neaiškios kilmės kvapas, sklindantis iš lauko. Daugumai darbuotojų pasidarė bloga.

Atvykus pirmosioms gelbėtojų pajėgoms, gatvėje ir bendrovės teritorijoje buvo jaučiamas neaiškios kilmės kvapas. 26 darbuotojai evakuoti į lauką medikų apžiūros atsisakė.
Atvykusi dujų avarinė tarnyba dujų nuotėkio nenustatė. Radiacijos matuokliu pavojingų medžiagų koncentracija ore nei patalpose, nei lauke nenustatyta. Tačiau bendrovėje gamyba buvo sustabdyta.

Atlikus žvalgybą paaiškėjo, kad kvapas sklinda iš Ateities pl. 35 esančio KTE mazuto ūkio. Buvo nustatyta, jog iš čia esančios tarpinės 600 tonų mazuto talpyklos pro alsuoklį garuoja kuras.

Atmosferoje esantys garai pro ventiliacijos angas galimai sklido į bendrovės „Kitron“ patalpas.

"KTE mazuto į mazuto sandėlį nesigabeno daugiau kaip 5 metus. Todėl nieko keisto, kad kažkam pasirodė įtartinas kvapas – žmonės tiesiog nuo jo atprato. Mes sustabdėme mazuto perpylimą jau po pirmojo signalo dėl kvapo. Kiek aišku šiuo metu, jokių rimtų nusižengimų nei aplinkosaugininkai, nei ugniagesiai nenustatė. Ugniagesiai sureagavo taip, kaip priklauso pagal jų darbo režimą. Paimti mazuto mėginiai tyrimams“, – paaiškino KTE direktorius Evaldas Paulavičius.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Romualdas Paciūnas dar nebuvo toks ramus, kad nėra jokių pažeidimų.

„Pradėtas tyrimas. Paimti mazuto mėginiai. Bus aiškinamasi ir tai, ar pagal taisykles buvo vykdomas mazuto perpylimas“, – sakė R. Paciūnas.

Pasak priešgaisrinės tarnybos viršininko pavaduotojo, keistą kvapą užuodusios bendrovės patalpos yra maždaug už 1,5 km nuo KTE.

Tikimasi, kad mazuto garai neigiamo poveikio žmonių sveikatai nesukėlė. „Prie užpylimo cisternos yra užrašas, kad mazutas yra sprogus, degus, kenksmingas aplinkai ir žmogui. Tačiau visus atsakymus turėsime baigę tyrimą“, – ramino R. Paciūnas.

Pirminiu Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vertinimu, pilant mazutą technologinio proceso metu išsiskyrė mazuto garų debesis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jooo

Va, kad taip operatyviai ir principingai būtų reaguojama ir Klaipėdoje. Pas mus gi dažnai "Klaipėdos nafta" pavaišina klaipėdiečius naftos dvoku. Gera mintis: kai tik smirda, kviečiame gaisrininkus į Melnragę. Bet ar važiuos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS