Ant teisėjų stalo – buvusių Pravieniškių įmonės vadovų byla | kl.lt

ANT TEISĖJŲ STALO – BUVUSIŲ PRAVIENIŠKIŲ ĮMONĖS VADOVŲ BYLA

  • 5

Kauno apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje du buvę Pravieniškių valstybinės įmonės vadovai kaltinami iššvaistę turtą.

Kauno apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje du buvę Pravieniškių valstybinės įmonės vadovai kaltinami iššvaistę turtą.

Laikinai Pravieniškių valstybinės įmonės direktoriaus pareigas ėjęs Jonas Raudeliūnas ir šios įstaigos direktoriumi buvęs Vytautas Pitkauskas kaltinami piktnaudžiavę savo pareigomis ir įgaliojimais, iššvaistę turtą, klastoję dokumentus, davę kyšį ir apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą.

Bylos duomenimis, kaltinamieji 2012 ir 2013 metais pasisavindavo nuteistųjų pagamintus daiktus – laiptus, medžiotojų bokštelius ir kitus. Jie vėliau būdavo padovanojami įtakingiems asmenims.

Specialiųjų tyrimų tarnyba anksčiau skelbė, kad dėl tokios nusikalstamos veikos įmonei padaryta 8 tūkst. eurų žala.

Taip pat byloje teisiamas Kazys Raudeliūnas, kuris padėjo J.Raudeliūnui ir V.Pitkauskui atlikti nusikalstamas veikas.

K.Raudeliūnas į antradienį vykusį posėdį neatvyko – jis, pasak kitų bylos dalyvių, išvykęs. Nesant vienam iš kaltinamųjų, nuspręsta bylos nagrinėjimą atidėti. Kitas posėdis numatytas lapkričio 24 dieną.

Įtariamieji šioje byloje buvo sulaikyti 2012 metų vasarį. Tada STT skelbė, kad Pravieniškių valstybės įmonėje prie pataisos namų ir dar keliuose juridiniuose asmenyse atliktos kratos, tyrimui svarbių objektų apžiūros, paimti tyrimui svarbūs dokumentai. Minėtos įmonės direktoriui ir direktoriaus pavaduotojui teismo nutartimis paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas 1 mėnesiui.

Pravieniškių valstybės įmonė prie pataisos namų šiuo metu neegzistuoja, prieš porą metų visos prie įkalinimo įstaigų veikusios įmonės buvo sujungtos į vieną įmonę „Mūsų amatai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Bronius

Galima pagalvoti, kad dabar yra kitaip VI "Musu amatai"?! Pasodino i vadovo kede kolukieti be smegenu, kuriam liepta "nesti viska partijai", tas kolukietis susirinko paklusniu avinu banda kurie bijodami del darbo vietos tik pritariamai linkcioja galvomis ir bijo papriestarauti bukiems ir neteisetems sandoriams. Ir toliau yra daromas " rusiskas biznis" kai uz 10 yra perkama, o uz 5 parduodama, taciau nuolat kazkas gauna is to i kisene ir " nesa" partijai. Idomu, kada ten kas nors tikrai ives tvarka ir isvaikys ta jau daugeli metu susidariusi pasipelnymo saltini?

jone

o mes teisiam kalinius.tai kaip jie pasitaisys,jie gi turi imti pavyzdy is juos supancios aplinkos,o juos supa itin skaidrus saziningi tarnautojai...

Sarai

čia jo giminaitis. Kazys ir toliau sėkmingai nieko nedirba ir gauna už tai didžiulį atlyginimą ten pat, kur ir buvo - Vilniaus filiale :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS