Apie įtariamą mergaitės pagrobėją – vis daugiau skandalingų faktų | kl.lt

APIE ĮTARIAMĄ MERGAITĖS PAGROBĖJĄ – VIS DAUGIAU SKANDALINGŲ FAKTŲ

  • 97

Žiniasklaidai išsiaiškinus įtariamo mergaitės pagrobėjo tapatybę, į viešumą pradėjo kilti vis daugiau skandalingų faktų apie šį žmogų. Įtariamasis turi tris teisme nagrinėjamas administracines bylas, buvo nuskambėjęs pušyno niokojimo istorijoje ir, įtariama, kad jis galimai prieš pagrobdamas vaiką, grobė gyvūnus. Per kratas įtariamojo garaže rasti keturi gyvūnai, vienas jų – nuo vasaros buvo ieškomas.

Nė dvejų metų neturinti kalytė Mona buvo apžiūrėta veterinarų. Guvus ir aktyvus mažas šunelis konfiskuotas iš įtariamojo garažo, kai buvo ieškoma pagrobto vaiko. Paaiškėjo, kad šuo – greičiausiai taip pat pagrobtas. Šuo turi savininkę, kuri savo gyvūno, kaip dingusio be žinios, ieškojo nuo vasaros.

„Kadangi gyvūnas yra ženklintas, savininkė paaiškino, kad buvo kelionėj, šuniukas išbėgo iš kiemo ir dingo, tiesiog dingo“, – pasakojo „Penktos kojos“ vadovė Agnė Volockytė.

Tai – ne vienintelis gyvūnas, rastas pas įtariamą pagrobėją.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Pareigūnam atliekant kratas Speigo gatvėje esančiuose garažų masyvuose rasti ne tik įvairūs daiktai reikšmingi tyrimui, tačiau ir gyvūnai: du katinai ir vienas šuo“, – teigė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Gyvūnų globėjus labiausiai nustebino narvai, kuriuose buvo gyvūnai.

„Tokių savadarbių spyruoklių, pritvirtinimų nebūna. Nuotoliu valdomi atidaromi narvai“, – stebėjosi A. Volockytė.

Gyvūnų globėjai nieko panašaus iki šiol nematė.

„Esmė, kad jie visi buvo laidais sujungti tarpusavyje, tie visi narvai, kuriuose gyveno gyvūnai“, – aiškino A. Volockytė.

Visgi, panašu, kad gyvūnai prižiūrėti, pašerti, nebuvo sužaloti. Be katinų ir šuns dar rastas ir Degu peliukas.

„Peliuko būklė blogiausia. Jis yra nuplikęs, grybelis arba niežai, gyvūnus kitus matėt, nagai per ilgi, ribinė situacija. Katinai – viskas gerai. Gyvūnai tikrai socialūs“, – kalbėjo A. Volockytė.

Paženklintas vienintelis šuo, tad kam priklauso katinai, neaišku.

Vietoje, kur rasti gyvūnai, Gediminas Filipavičius gyveno ir dirbo. Pareigūnai ketvirtadienį čia dar dirba. Įtariamas pagrobėjas yra vienintelis įmonės „Šiaurės garažas“ akcininkas.

G. Filipavičiaus įmonė remontuoja mašinas, elektros įrangą, signalizacijas, garso aparatūrą. Su įtariamuoju dirbantieji sako nieko įtartino nepastebėję.

„Aš nuomojuosi garažą. Jis – mano kaimynas. Tikrai geras žmogus, apie jį nieko blogo negaliu pasakyt. Jo nieks neįtarė, jis buvo normalus. Va, čia jo mašina stovi, dirbdavo, vaikščiodavo“, – kalbėjo kaimynas Lionginas.

Garažuose įprasta, kad žmonės vieni kitus pažįsta.

„O čia už kampo, žinot, matosi iš antro aukšto, yra kondicionierius ir liftas. Sako, kad jis čia gyveno“, – sakė kaimynas Vytautas Bukelis.

Garažai Technikos g., kur buvo laikoma pagrobta mergaitė

Justinos Lasauskaitės, T. Biliūno/BNS nuotr.

„Ir apsirengęs tvarkingai būdavo, ir kalbėdavom su juo, neatrodė įtartinas. Buvom pasiginčinę dėl mašinų statytų. Paskutinį kartą ketvirtadienį jį matėm“, – pasakojo kaimynas Deimantas Pečiulis.

Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos trys administracinės bylos susijusios su įtariamuoju, visos jos dėl viešosios tvarkos pažeidimų, kurie padaryti konfliktuojant dėl Karmėlavoje niokoto pušyno.

Portalas 15min.lt skelbia, kad įtariamąjį atpažino autistiškų vaikų bendruomenės nariai, esą prieš metus vyras galėjo siūlyti savo paslaugas, apsimesdamas autizmo gydytoju. Viešojoje erdvėje pradėjo sklisti galimai įtariamojo įrašai su siūlomomis paslaugomis.

Tačiau trečiadienį žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad G. Filipavičius turėjo seserį, kuri buvo tapusi smurtinio nusikaltimo auka, ar kad juos sietų kokie nors giminystės ryšiai – nepasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (97)

Aha,

durniams numetė kaulą...Jūs ten ėskitės,o mes jums gentvilinius SS...

LaBamba to aha

Skandalas yra: Pagrobtas vaikas |

to Xxx

gestapas nenuteistas, jis psichiatrinėje, mamytės globojamas, ir kur sugeba pabėgti, o gal jau ir laisvėje? Manau, gal čia yra koks ryšys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS