Apsišaukėlis prisistato ir Kauno mero patarėju | kl.lt

APSIŠAUKĖLIS PRISISTATO IR KAUNO MERO PATARĖJU

Prieš savaitę Valstybės saugumo departamento (VSD) agentą vaidinęs devyniolikmetis Mindaugas Kazimieras Naujanis iš Žiežmarių užvakar metė iššūkį ir Kauno apylinkės teismui, kur jau yra viena jo byla.

Dingo ir nukentėjusysis

Nei teisiamojo, nei jį atvesdinti turėjusių pareigūnų nesulaukusi teisėja Živilė Bliūdžiuvienė užvakar užtruko apie dešimt minučių, kol išsiaiškino, kad policininkai neįvertino, su kuo turi reikalą.

Kaišiadorių pareigūnai teisinosi paskambinę teismo posėdžius ignoruojančiam devyniolikmečiui išvakarėse ir informavę, kad šis privalo trečiadienį jame pasirodyti. Užvakar ryte atvykę į teisiamojo namus, rado juos užrakintus. Ieškomojo mobiliojo ryšio telefonu jau niekas neatsiliepė.

Užvakar teisme nepasirodė ir nukentėjusysis, nors pirmojo posėdžio, taip pat neįvykusio dėl teisiamojo kaltės, jis neignoravo. Neatmetama prielaida, kad pastarąjį galėjo išgąsdinti naujas skandalingas jo skriaudiko nuotykis, apie kurį rašė "Kauno diena".

Gimnazijos direktorės nepergudravo

Balandžio 19-ąją šis devyniolikmetis prisistatė Kauno "Aušros" gimnazijos darbuotojoms VSD agentu.

Paskambinęs raštinės telefonu, jis pareiškė vykdantis slaptą operaciją – jį domina dvyliktokų sutartys. Esą dėl operacijos slaptumo šios negali būti siunčiamos viešai, todėl jis turi atvykti jų pasiimti pats. Gimnazijos direktorei pavyko apsišaukėlį pergudrauti, sutarus, kad jis bus priimtas po kelių valandų. Per tą laiką spėta susisiekti su tikraisiais saugumiečiais, kurie "kolega" susidomėjo. Šiam sutartu laiku atvykus į gimnaziją, direktorės kabinete apsišaukėlio jau laukė du VSD pareigūnai. Netrukus jis iš ten buvo išvestas su antrankiais. Anot mačiusiųjų, ramus ir besišypsantis.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pareigūno vardo pasisavinimo bei dokumento suklastojimo. Išplatintame oficialiame pranešime teigiama, kad įtariamasis pateikė galbūt suklastotą VSD darbuotojo pažymėjimą.

Netrukus nustatyta, kad tai – skandalingasis Kaišiadorių rajono gyventojas. Tiesa, išgarsėjęs ne Naujanio, o Stanionio pavarde. Pastarąją jis pasikeitė prieš stodamas prieš Kauno apylinkės teismą.

Teisiamas dėl sukčiavimo

Kauno apylinkės teismą pasiekusi byla – pirmoji M.K.Stanionio Naujanio akistata su Temide.

Jis kaltinamas pernai lapkritį Laisvės alėjoje apgavęs asmenį, internete paskelbusį apie parduodamą nešiojamąjį kompiuterį. Devyniolikmetis sugebėjo  šį trečią dešimtį bebaigiantį kaunietį įtikinti, kad iš savo kompiuterio daro jam bankinį pervedimą. Apgautasis liko ir be kompiuterio, ir be pinigų už jį, įvertindamas patirtą žalą 230 eurų.

Tada psichiatrai, įvertinę sukčiavimu įtariamo jaunuolio sugebėjimą atlikti tokius triukus, konstatavo, kad jis pakaltinamas.

Šiuo metu šis sprendimas peržiūrimas Vilniaus policijos prašymu. Jos byloje dar M.K.Stanionio pavarde figūruojančiam devyniolikmečiui paskirta nauja psichiatrinė ekspertizė. To imtasi po didelį atgarsį turėjusio jo apsilankymo Vilniaus savivaldybėje.

Tikrino valdininkų budrumą?

Kaip skelbė visos šalies žiniasklaida, pernai rugsėjį, šis, tik vidurinį išsilavinimą turintis žiežmariškis, tuomet dar buvo aštuoniolikos, kai atvyko pas Vilniaus valdininkus ir sugebėjo juos įtikinti, kad yra Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentas, vykdantis slaptą operaciją.

Apgautieji teisinosi davę apsišaukėliui neva operatyviniam tyrimui savivaldybės tarnybinį "VW Passat", nes jis ne tik turėjo STT pažymėjimą, bet ir šios tarnybos direktoriaus pasirašytą pažymą, patvirtintą antspaudu, dėl galimo žalos atlyginimo.

Apgaulė paaiškėjo, tik sulaukus Kaišiadorių degalinės operatoriaus skambučio. Šis ėmė gėdinti, kad savivaldybės darbuotojas nesumokėjo už degalus. Tik tada apgautieji, išgirdę, kokiu automobiliu buvo atvykęs degalų vagis, puolė skambinti į STT ir išsiaiškino, kad joks jų atstovas tądien savivaldybėje nesilankė.

Policija, į kurią kreipėsi apgautieji, tada sulaikė M.K.Stanionį po pusantros paros. Jis buvo palikęs savo aukoms mobiliojo telefono numerį, kuriuo paskambinus, tikino, kad tebegelbėja Lietuvą, todėl dar negali grąžinti savivaldybės automobilio. Sulaikius aštuoniolikmetį apsišaukėlį, šis buvo linkęs teisintis esą vykdęs socialinį eksperimentą – tikrinęs valdininkų darbo kokybę.

Buvusių pedagogų nenustebino

Panašiai šis jaunuolis teisinosi policijai ir sulaikytas "Aušros" gimnazijoje. Esą tik vykdęs tyrimą, kaip dirba mokyklų administracija. Neva, jeigu ši jam būtų pateikusi sutarčių kopijas, jų net nebūtų ėmęs.

Tąkart M.K.Naujanis paleistas iš sulaikymo, nepraėjus nė dviem paroms. Apie tai, kad jis smarkiai simpatizuoja judėjimui "Baltosios pirštinės" "Kauno dienai" pasakojo ir Kaišiadorių rajono vaikų globos namų, kuriuose jis yra gyvenęs, darbuotojai. Jie teigė, kad buvusio globotinio nuotykiai jų visai nenustebino. Dar jų įstaigoje šis vaikinas išsiskyrė iš bendraamžių kūrybingumu ir buvo ne vieno konkurso nugalėtojas. O su sukurtu filmuku apie kraštietį, finansuojant vienam Seimo nariui, vyko net į Briuselį.

Anot pašnekovų, šis globotinis atsidūrė pas juos motinos prašymu. Ši tiesiog perdėtai buvo linkusi jį globoti, net paauglį sūnų lydėdavo į mokyklą ir pasitikdavo po pamokų. Tokio motinos elgesio berniukas gėdijosi ir nuo jos bėgdavo.

Vaikų globos namuose prasidėjo jau kitos su juo susijusios problemos. Būdamas aštuntokas, jis sugebėjo apgauti auklėtoją, pavogė globos namų automobilį, pasisavinęs jo raktelį. Nutaręs pasivažinėti, išlipo naktį per langą. Avantiūra baigėsi, kai įvažiavo į griovį ir automobilį sudaužė.

Apsimeta ir mero patarėju

"Mindaugo motina – tokia pati įdomi, kaip ir sūnus: labai daug skaitanti, tačiau niekur nedirbanti. Apie tėvą žinių nėra. Todėl, ką gali žinoti, – gal šiandienės problemos, kurias turi spręsti teisėsauga, susijusios su jo tėvų genais", – savo versijomis dalijosi vaikų globos namų darbuotojai.

Jie neslėpė, kad atvažiuoja Mindaugas į jų kaimą ir dabar. "Mūsų auklėtiniams jis giriasi dirbantis Kauno mero patarėju. Buvo atvažiavęs jis pas mus ir su automobiliu, pavogtu iš Vilniaus savivaldybės", – pasakojo pašnekovai.

Internete šis devynolikmetis tikina, kad yra ne tik vienas geriausių Lietuvoje privačių detektyvų, bet ir Kauno miesto mero vadovaujantysis pavaduotojas.

Į kitą teismo posėdį, numatytą po poros savaičių, Kaišiadorių policija pakartotinai įpareigota skandalingąjį apsišaukėlį atvesdinti. Kol kas šioje byloje jam parinkta švelnesnė už suėmimą kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti.

GALERIJA

  • Apsišaukėlis prisistato ir Kauno mero patarėju
Facebook nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vytautas

Jis dar teismo nenuteistas, o ''Kauno diena'' jį reklamuodama kaip nuteistą kartu reklamuoja Ir Kauno m.biurokratinę savivaldybę ir kaip ją tvarko meras - multimilijonieriaus.

O jeigu

Dar koucingo ir hionozes kursus palankytu, jam lygiu nebutu....

Mikas

Kazin pas koki psichiatra buvo nuvestas,turbut irgi padirbtu diplomu.kai skaitai negali patiketi,kad tokie cirkai vyksta.ir kaimo bobute pasakytu kas siam jaunuoliui yra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS