Apsišaukėliui VSD ir STT agentui apribota laisvė | kl.lt

APSIŠAUKĖLIUI VSD IR STT AGENTUI APRIBOTA LAISVĖ

Kauno apylinkės teismas pakirpo sparnelius VSD ir STT agentu pamėgusiam prisistatyti Mindaugui Kazimieriui Naujaniui.

Teismas M.K.Naujanį pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir skyrė jam 6 mėn. laisvės apribojimo bausmę. Taip pat įpareigojo bausmės laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti savo namuose, išskyrus, jei tai susiję su darbu.

Šis 19-metis per tris mėnesius turės atlyginti nukentėjusiajam nusikalstama veika padarytą turtinę žalą – 230 Eur.

Kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti – teismas paliko nepakeistą, o nuosprendžiui įsiteisėjus ir pradėjus bausmės vykdymą, kardomąją priemonę teismas įpareigojo panaikinti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Kauno apylinkės teismą.

Išgarsėjęs pomėgiu prisistatyti VSD ir STT agentu M.K.Naujanis pernai lapkričio mėn. skelbimų portale nusižiūrėjo jam tinkamą kompiuterį „Samsung ATIV Book 9 Lite“.

Kaltinamajame akte jo sprendimas įsigyti kompiuterį įvardijamas kaip siekis apgaulės būdu įgyti svetimą turtą. 

Susitikęs su kompiuterio pardavėju Laivės al. M.K.Naujanis apgailestavo, kad negali jam sumokėti grynaisiais, todėl pasiūlė atsiskaityti bankiniu pavedimu prie pardavėjo akių.

Kompiuterį parduodantis asmuo sutiko su tokiu pirkėjo pasiūlymu, tačiau M.K.Naujanis jokio bankinio pavedimo neatliko.

Kai pardavėjas pasigedo pinigų sąskaitoje, M.K.Naujanis ignoravo pardavėjo telefoninius skambučius.

Keistais pomėgiais garsėjantis Žiežmarių gyventojas teismui aiškino, nesureikšminęs kompiuterio pirkimo. Apie tai, kad nepavyko bankinis pavedimas, esą sužinojo ne iš karto.

Kaltinamasis tvirtino kitą dieną ar po dviejų dienų paskambinus kompiuterį pardavusiam asmeniui ir sužinojus, kad jis bankinio pavedimo negavo, su nukentėjusiuoju susitiko toje pačioje vietoje – prie kavinės – ir atsiskaitė grynaisiais.

Tokia M.K.Naujanio versija neįtikino teismo, jau vien dėl to, kad atliekant bankinį pavedimą iš karto matosi, ar pasisekė, ar ne finansinė operacija.

Nors kaltinamasis kaltės dėl sukčiavimo nepripažino, teismas konstatavo, kad jo kaltė įrodyta kitais byloje sutrinktais įrodymais.

M.K.Naujanis, pagarsėjęs gerokai ekstravagantiškesniais žygiais. 19-metis iš Žiežmarių jau spėjo pabuvoti VSD ir STT agentų vaidmenyse.

Šiemet balandžio 19-ąją jis prisistatė Kauno "Aušros" gimnazijos darbuotojoms VSD agentu.

Tačiau slaptai agento operacijai prašytos abiturientų sutartys su gimnazija sukėlė įtarimų direktorei. Pastaroji kreipėsi į policiją. Slapta VSD agento M.K.Naujanio operacija žlugo.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pareigūno vardo pasisavinimo bei dokumento suklastojimo. Išplatintame oficialiame pranešime teigiama, kad įtariamasis pateikė galbūt suklastotą VSD darbuotojo pažymėjimą.

Gerokai ilgiau STT agentu prisistačiusio apsišaukėlio sumanymas tęsėsi aplink pirštą apvyniojus Vilniaus savivaldybės darbuotojus.

Šie slaptai STT operacijai paskolino tarnybinį automobilį ir tik sulaukę degalinės darbuotojo skambučio, kuriuo jis sugėdino savivaldybę nesusimokėjus už degalus, Vilniaus savivaldybės administracija susigriebė apkvailinta sukčiaus.

GALERIJA

  • Apsišaukėliui VSD ir STT agentui apribota laisvė
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietis

Gal taip elgiasi STT ir VSD darbuotojai? Gal sukčiai iš jų mokosi, juos pamėgdžioja? Gal VSD ir STT darbuotojai ne vieną kartą kreipėsi į miesto administratorius su prašymu leisti nemokamai pasinaudoti savivaldybės,visai visuomenei priklausančiu, turtu? Pagarbiai, pilietis mokantis mokesčius savivaldybei, kad ši galėtų įsigyti ''saviems'' laisvai ''skolinti automašinas.

aleksius

Uzdaryti I kaliuzę , kad kiti kaliniai turetu ka veikti, pravestu auklejamaji darba.

reikes

gidykit zmogu kol dar nevelu paskui bus blogos pasekmes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS