Atvirkštinė avarija: dėl vos ant kojų besilaikiusio girto pėsčiojo kaltės nukentėjo motociklininkas | kl.lt

ATVIRKŠTINĖ AVARIJA: DĖL VOS ANT KOJŲ BESILAIKIUSIO GIRTO PĖSČIOJO KALTĖS NUKENTĖJO MOTOCIKLININKAS

  • 3

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad pirmadienio pavakare Kaune – Šiaurės prospekte užregistruotas sunkiausios savaitės dienos vardo vertas eismo įvykis. Kauno policijos atstovė linkusi papildyti, kad jos kolegos dar sprendžia, ar pradėti dėl šio dar palyginus laimingai pasibaigusio incidento ikiteisminį tyrimą, ar tik administracinę teiseną.

Pirminiais duomenimis, kuriais remiasi Lietuvos kelių policijos tarnyba, tądien apie 17.34 val. minėtame prospekte per pėsčiųjų perėją, degant raudonam šviesoforo signalui, ėjo 63-ejų metų pėsčiasis. Tuo metu pirmąja eismo juosta motociklu „Harley Davidson“ važiavo 50-metis, kuriam degė žalias šviesoforo signalas. Bandydamas išvengti susidūrimo su pėsčiuoju, motociklininkas griuvo ir nukentėjo. O pėsčiasis, kuriam nustatytas sunkus 2,98 prom. girtumas, jokių sužalojimų nepatyrė.

Minėtas pėsčiasis, remiantis jau Kauno apskrities policijos suvestinėmis, buvo girčiausias tądien vietiniams policijos pareigūnams įkliuvęs eismo dalyvis. Tiek promilių nepripūtė nei apie 13.20 val. Kauno rajone, kelyje Vaišvydava-Girionys-Žiegždriai, prie automobilio „Audi“ vairo sulaikytas 67-erių senjoras, kuriam nustatytas vidutinis 1,98 prom. girtumas, nei naktį į antradienį apie 4.20 val. taip pat automobilį „Audi“ Kėdainių rajone, Pelėdnagių kaime, vairavęs 20-metis, kaip paaiškėjo, neturintis teisės vairuoti. Jam taip pat nustatytas sunkus girtumas, tačiau mažesnis negu įtariam eismo įvykio Šiaurės prospekte kaltininkui, – 2,88 prom.

Anot Kauno policijos atstovės, jos kolegos dar tikslina šio įvykio Šiaurės prospekte aplinkybes – ar tuo metu tikrai neblaiviam pėsčiajam ir susidūrimo su juo savo sveikatos kaina išvengusiam motociklininkui degė minėtos šviesoforo signalo spalvos, ar jos tik mirksėjo.

Kadangi, pirminiais duomenimis, motociklininkas susižalojo nesunkiai, ikiteisminis tyrimas greičiausiai nebus pradėtas. Tačiau, paaiškėjus, kad neblaivus pėsčiasis įžengė į pėsčiųjų perėją degant tai draudžiančiam šviesoforo signalui, jam gresia administracinė atsakomybė už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Gairės: eismo nelaimė, girtas pėsčiasis, motociklininkas, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Trikojis \\\\\.../////

Va tia navjena,įeis į istoriją.

Cia gal

naujas istatymas isejo,kad visi turi buti girti vienodai? Jei ne,tai kokia prasme kazka su kazkuo lyginti,jei atvejai neturi jokio sarysio!?

nesekit pasakeliu

vakar britvos kruvom skraide-jokie ne harlejai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS