Baisios avarijos Prienuose liudininkas: kraujas per kraštus veržėsi | kl.lt

BAISIOS AVARIJOS PRIENUOSE LIUDININKAS: KRAUJAS PER KRAŠTUS VERŽĖSI

  • 23

Trečiadienį Prienų gyventojus sukrėtė baisi nelaimė. Keleivinis autobusas Prienai–Kaunas trenkėsi į medį. Autobuse taip pat buvo nemažai keleivių, tarp kurių ir vaikai bei senyvo amžiaus žmonės. Iš viso sužalota devyniolika žmonių, o viso to kaltininkas – vairuotojui įgėlusi bitė ar širšė. Apie įvykį pasakota LNK žiniose.

Policijos užfiksuotame vaizdo įraše po trečiadienį Prienuose, Kauno gatvėje, vykusios avarijos – sumaitotas keleivinis autobusas, vykęs iš Prienų į Kauną, daugybė sužalotų žmonių ir keliolika tarnybinių automobilių.

„Veiksmo vyksta – šakės. Vairuotoją gaivina tiesiog gatvėje“, – girdėti kitame vaizdo įraše kalbant moterį.

Liudininkai pasakoja išgirdę trenksmą.

„Stiprus garsas. Galvojau, ar namuose kažkas sprogo. Iš karto pamatėme, kad autobusas įsirėžęs, vyras bėgo duris lupti. Ačiū Dievui, visi gyvi“, – pasakojo vietos gyventoja Ramunė Liutvynskienė.

„Važiavo nuo Prienų ir atsimušė (...) į medį“, – teigė kitas gyventojas Modestas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasak liudininkų, pirmas vaizdas – sukrėtė.

„Kraupu, baisu... Nuo garso baisu, o vėliau tie žmonės lipantys – nežinai, kas jiems yra, kraujas per kraštus veržiasi“, – su pasibaisėjimu prisiminė įvykį mačiusi Ramunė.

Autobusą vairavo 66-erių vyriškis, kuriam sutriko sveikata.

„Vyras su juo netgi bendravo, klausė, kas nutiko. Širšės įkandimas ir žmogus tiesiog atsijungė“, – įvykio detales atpasakojo liudininkė.

Vairuotojui praradus sąmonę ir nesuvaldžius autobuso, nukentėjo dešimtys žmonių.

„Sužalota buvo devyniolika asmenų. Kai kurie, kuriems prireikė detalesnės medikų apžiūros ar kitos pagalbos, buvo išvežti į Kauno klinikas ir Prienų ligoninę, na, o kiti apžiūrėjus buvo išleisti gydytis namie. Buvo ir nepilnamečių asmenų, tarp 11–14 metų, taip pat senyvo amžiaus – 79, 80 metų – asmenų, kurie nukentėjo“, – teigė Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Alytaus policijos nuotr.

Laimei, rimtesnių traumų pavyko išvengti. Šeši žmonės, tarp kurių trys vaikai, buvo išvežti į Kauno klinikas.

„Atlikus reikiamus tyrimus, lūžių nenustatyta. Tai buvo paviršiniai sužalojimai, kuriems užteko tik uždėti tvarstį ar paskirti nuskausminamąjį vaistą“, – teigė Prienų ligoninės direktorė Jūratė Milaknienė.

Pasak J. Milaknienės, vienu metu ligoninę užplūdus nukentėjusiesiems, teko pasitelkti įvairių skyrių medikų pagalbą.

„Vidaus ligų gydytojas, gydytojas traumatologas arba chirurgas ir vaikų ligų gydytojas. Visi jie ir suteikė pagalbą sužeistiems žmonėms“, – pasakojo ligoninės direktorė.

Širšės įkandimas ir žmogus tiesiog atsijungė.

Medikai sako, kad bičių, širšių ar kitų vabzdžių sukeltas anafilaksinis šokas gali būti itin pavojingas ir baigtis mirtimi. Jį atpažinti galima keliais būdais: „Jeigu atsiranda kvėpavimo takų pažeidimo požymių – dusulys, sunkumas kvėpuoti, ryti, burksta burnos gleivinė, liežuvis, jaučiamas smaugimas kakle, kažkoks diskomfortas, švokštimas, birzgimas krūtinės ląstoje, kas rodo, kad mažesni kvėpavimo takai paburkę – tai jau yra grėsmingi simptomai“, – į ką svarbu atkreipti dėmesį vardijo Kauno klinikų Skubiosios medicinos gydytoja Ieva Paliokaitė.

Praėjusią savaitę Prienų ligoninėje po širšės įkandimo mirė vienas vyras. Kauno klinikose situacija kiek ramesnė, tačiau jaučiamas besikreipiančiųjų pagalbos augimas po vabzdžių įkandimų.

„Pakankamai dažni. Gal dėl pačių bičių įkandimo tiek daug nesulaukiame, bet įvairių kitų vabzdžių įkandimai, kiek dabar pastebime, vis metai iš metų (dažnesni, – red. past.). Net ir dėl uodų įkandimų žmonės atvyksta, kur tiesiog didesnis patinimas“, – pasakojo skubiosios medicinos gydytoja.

Policija dėl avarijos Prienuose pradėjo ikiteisminį tyrimą.

GALERIJA

  • Baisios avarijos Prienuose liudininkas: kraujas per kraštus veržėsi
  • Baisios avarijos Prienuose liudininkas: kraujas per kraštus veržėsi
Alytaus policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Nu

Kraujas veržėsi per kieno kraštus? Žurnalistinio durnumo?

Upeliais

tekejo!

skiep

kodel turniketo nieks neuzdejo???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS