Būna ir taip: po nestandartinio apiplėšimo pakaunėje areštinėje atsidūrė galimas nukentėjusysis? | kl.lt

BŪNA IR TAIP: PO NESTANDARTINIO APIPLĖŠIMO PAKAUNĖJE AREŠTINĖJE ATSIDŪRĖ GALIMAS NUKENTĖJUSYSIS?

  • 0

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šokiruojančio apiplėšimo, įvykdyto vakar vidury baltos dienos pakaunėje, apie kurį šiandien pranešė policija, aplinkybių. Jos – ne mažiau šokiruojančios.

Policijos departamento bei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestinėse šiandien pranešama, kad antradienį 14.45 val. Kauno rajone, Paraželių kaime, iš automobilyje sėdėjusio 38-erių metų vyro kartu su juo buvę du asmenys, papurškę į akis dujų, pagrobė 10 tūkst. JAV dolerių. Vienas iš įtariamųjų, kuriam – 35-eri, uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apiplėšimo, panaudojus daiktą žmogui žaloti arba didelės vertės turto pagrobimo, už ką gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Portalui kauno.diena.lt aiškinantis į kokius spąstus pateko nukentėjusysis, paaiškėjo, kad jis ketino pirkti automobilį. Ir susirado šį, padedamas savo pažįstamo.

Minėtas į policijos suvestines patekęs incidentas vyko, susitikus su pardavėju minėto Rokų seniūnijos kaimo automobilių aikštelėje. Jame be pardavėjo bei pirkėjo dalyvavo ir šiam pirmąjį užrodęs jo pažįstamas.

Remiantis nukentėjusiojo parodymais, automobilio pardavėjas išsitraukė ašarines dujas, prieš tai paprašęs parodyti atsivežtus pinigus už pirkinį – ar jie nepadirbti. O tada papurškė ašarinių dujų ir pirkėjui, ir su šiuo suvedusiam asmeniui, tada su pinigais pabėgo.

Apiplėštam pirkėjui atsigavus ir kreipusis į policiją, ši sulaikė kartu su nukentėjusiuoju dujų gavusį jo pažįstamą. Ne paskutinį vaidmenį, priimant tokį sprendimą, suvaidino tai, kad šis Kauno rajono gyventojas buvo žinomas pareigūnams dėl ankstesnių savo poelgių.

Pabėgusysis su pinigais, anot policijos atstovės, šiandien iki pietų dar buvo nesulaikytas. Todėl kol kas neaišku, ar jis nenorėjo dalintis grobiu, ar šis įvykis buvo iš anksto jo su sulaikytuoju surežisuotas spektaklis.

Ar sulaikytasis – taip pat nukentėjusysis ar nusikaltimo bendrininkas, gali paaiškėti ir po jo apklausos, kuri gali lemti ir teisėsaugininkų sprendimą, kokią kardomąją priemonę jam skirti, pasibaigus įstatymų leidžiamoms 48 sulaikymo valandoms be teismo sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS