Bus teisiamas vyras, padėjęs 33 žmonėms neteisėtai gauti dokumentus dėl COVID-19 skiepo | kl.lt

BUS TEISIAMAS VYRAS, PADĖJĘS 33 ŽMONĖMS NETEISĖTAI GAUTI DOKUMENTUS DĖL COVID-19 SKIEPO

  • 16

Kaune bus teisiamas vyras, kaltinamas, kad padėjo 33 žmonėms, nenorėjusiems skiepytis nuo COVID-19, neteisėtai gauti vakcinaciją įrodančius dokumentus.

Kaip pranešė Kauno apygardos, prokuratūra, šis asmuo, kartu su dar viena moterimi taip pat kaltinamas ir dėl neteisėto disponavimo netikrais pinigais bei narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Bylos duomenimis, kaltinamasis T. P. asmenims, nenorėjusiems skiepytis, tačiau norėjusiems įgyti COVID-19 vakcinaciją patvirtinančius dokumentus, surasdavo žmones, kurie už piniginį atlygį su tikrais arba padirbtais dokumentais vykdavo į vakcinavimo centrus įvairiuose Lietuvos miestuose.

Vakcinavimo centruose asmenys pasiskiepydavo ir taip apgaulės būdu įgydavo vakcinacijos pažymėjimus. T. P. kaltinamas įvykdęs 33 tokias nusikalstamas veikas.

I. S. kaltinama, jog ne mažiau kaip 7 kartus pati vyko į vakcinavimo centrus įvairiuose Lietuvos miestuose su kitų asmenų dokumentais, skiepijosi ir apgaulės būdu įgijo vakcinaciją patvirtinančius dokumentus.

Taip pat įtariama, kad 2021 m. spalio mėnesį kaltinamasis T. P. įgijo, laikė ir realizavo septyniolika netikrų 500 eurų nominalo kupiūrų. Bylos duomenimis, netikras kupiūras jam padėjo realizuoti kaltinamoji I. S., kuri nuo 2021 metų spalio iki 2022 metų sausio įvairiuose prekybos centruose realizavo dvylika netikrų 500 nominalo banknotų.

I. S. kaltinama, jog su netikromis kupiūromis pirkdavo įvairias nedidelės vertės prekes, o gavusi grąžą, ją atiduodavo bendrininkui. Vieną iš netikrų banknotų T. P. buvo perdavęs ir savo močiutei, kuri nieko nežinodama apie daromą nusikalstamą veiką parduotuvėje apsipirko su netikru banknotu, o grąžą vėliau taip pat atidavė kaltinamajam.

Bylos duomenimis, kaltinamasis taip pat įgijo 6,4 g heroino ir jį gabeno automobiliu. Tą pačią dieną policijos pareigūnams stabdant jo automobilį, T. P. narkotinėmis medžiagomis bandė atsikratyti, išmesdamas jas pro langą, tačiau nesėkmingai, nes narkotines medžiagas rado ir paėmė policijos pareigūnai.

I. S. kaltinama, jog neteisėtai įgijo ir laikė nedidelį kiekį amfetamino. Kratos metu kaltinamosios namuose pareigūnai rado keturis paketus su amfetaminu.

T. P. pareikšti kaltinimai dėl keturių Baudžiamojo kodekso straipsnių – melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo arba realizavimo bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

I. S. pareikšti kaltinimai dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo arba realizavimo, melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Pagarba

Šių dienų didvyris

gal valdžiai reikėtų

liautis terorizuoti tokius "nusikaltėlius" ir pripažinti didžiulę nusikalstamą aferą prieš žmones? Atsiprašyti !!! Ar ne gėda DABAR teisti už tą nesąmonę? Žmonės gynėsi kaip galėjo. Prieš nusikalstamus prievartinius valdžios veiksmus - adekvatus piliečio veiksmas.

b

Tai pasakykit ka reiskia tie skiepai...jei tiek kartu skiepijosi ir gyvas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS