Buvęs generalinis prokuroras: dabar viskas priklausys tik nuo mergaitės liudijimo | kl.lt

BUVĘS GENERALINIS PROKURORAS: DABAR VISKAS PRIKLAUSYS TIK NUO MERGAITĖS LIUDIJIMO

  • 30

Policija prasitarė, kad įtariamasis buvo iš anksto kruopščiai pasiruošęs pagrobimui, įsirengė specialų garažą, kur ir buvo rasta mergaitė. Bus aiškinamasi, kokie buvo nusikaltėlio elgesio motyvai. Be to, pareigūnai aiškinasi, ar praeityje jis nėra padaręs panašių nusikaltimų, praneša LNK.

Buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas tvirtina, kad dabar girdėsime daug informacijos nuotrupų, kažkas kalbės, dalinsis vaizdo įrašais. Tačiau, jo nuomone, pačią tikriausią informaciją galima gauti iš mergaitės, ji – pagrindinis šaltinis, kuris padės atskleisti, kokie gi buvo įtariamojo ar jau kaltinamojo tikslai.

„Paprastai tokiais atvejais kaltinamieji bando slėpti savo tikruosius motyvus, painiai aiškina. Mergaitė būtų tikras ir pats aiškiausias šaltinis. Jeigu iš tikrųjų jis tą garažą įrengė, jeigu kažkaip kitaip elgėsi, negu įprastai nusikaltimai daromi tokiais atvejais“, – sakė jis.

A. Paulausko teigimu, svarbu išsiaiškinti, ar įtariamasis tokiu būdu nusikalto pirmą kartą ir ar turi patirties tokio tipo nusikaltimuose.

„Nereikia ieškoti sudėtingų schemų. Pirmiausia reiktų įvertinti vidutinę patirtį turinčio žmogaus galimybę padaryti nusikaltimą. Šiuo atveju, didžiulė visuomenės parama policijai ir aktyvus ieškojimas susiaurino nusikaltėliui galimybes, jis buvo labai suvaržytas“, – kalbėjo A. Paulauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Darosi ir vėl miglota istorija

Nuojauta kužda, kad užčiuoptas pedofilų tinklas, bet visuomenė tiesos ir vėl nesužinos.

Jurgita

Ką nėra moterų Kaune,kad vaikai rūpi.Nebent jo vaikas pagal DNR,o tėvai neleidžia bendrauti tada būtų logika.Kita logika reketas iš tėvų (prašyti išpirkos)

Egis

Jei mergaitė pasakys kad jis jos neskriaudė ir elgėsi gerai tai vadinasi jis bus išleistas į laisvę nes nepadarė nusikaltimo ,o kas įvyko labai gailisi tai ir toliau voks bus kauniečiams naktimis ką veikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS