Buvusi Pravieniškių pareigūnė bus teisiama kartu su žmogžudžiu: kuris kuriuo pasinaudojo? | kl.lt

BUVUSI PRAVIENIŠKIŲ PAREIGŪNĖ BUS TEISIAMA KARTU SU ŽMOGŽUDŽIU: KURIS KURIUO PASINAUDOJO?

Kolegoms iš Lietuvos kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos su įkalčiais įkliuvusi buvusi Pravieniškių 2-ojo kalėjimo Resocializacijos skyriaus specialistė Karolina Rupeikaitė stos prieš teismą kartu su piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ją sukursčiusiu septynis kartus teistu Eugenijumi Bosenka, kurio biografijoje – jau du teistumai už nužudymus. Su šiuo vedusiu kaliniu buvusią pareigūnę siejo ne tik minėti nusikalstami ryšiai.

Tokia teismui jau perduotos šios skandalingos bylos esmė.  

Kaip jau rašyta, Lietuvos kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos pareigūnai demaskavo K. Rupeikaitę, bandžiusią apatiniuose drabužiuose įnešti į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą nuteistiesiems draudžiamus daiktus, šiemet vasarį. Ir tai, bylos duomenimis, buvo jau ne pirmas kartas, kai ši resocializacijos skyriaus specialistė tokiu būdu piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ne tik siekdama pasipelnyti, bet ir dėl su minėtu kaliniu ją siejusių jausmų.

K. Rupeikaitės netarnybiniai santykiai su iš Kėdainių, kaip ir ji, kilusiu E. Bosenka truko daugiau kaip pusantrų metų, nepaisant to, kad pernai gegužę šis kalinys Pravieniškių pataisos namuose susituokė su kita moterimi. 

Aptikus šiųmetę vasario 22-ąją 27-erių metų K. Rupeikaitės drabužiuose penkias dopingo ampules, Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme priskiriamas androgeninių steroidų grupei, bei 109 panašios sudėties tabletes, kurias ji tą rytą įnešė į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą,  K. Rupeikaitė parašė pareiškimą savo noru palikti tarnybą. Prieš teismą ji jau stos kaip vienų socialinės globos namų, skirtų suaugusiesiems su negalia, darbuotoja.

Tą vasario 22-ąją buvo atliktos kratos ir K. Rupeikaitės, kaltinamos piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi bei neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti, namuose bei automobilyje, kur taip pat buvo rasta minėtų draudžiamų medžiagų.

Ikiteisminio tyrimo metu pasitvirtino įtarimas, kad K. Rupeikaitė platino šias medžiagas kaliniams už piniginį atlygį.

Duoti parodymus ikiteisminio tyrimo metu ji atsisakė. Iki teismo K. Rupeikaitei skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Savo kaltės nepripažįsta ir 38-erių E. Bosenka, pradėjęs minti teismų slenksčius dar būdamas šešiolikos. Tada jis stojo prieš teismą dėl to, kad nužudė su bendrininkais Josvainių (Kėdainių r.) vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoją. Šis 40-metis buvo mirtinai sužalotas vienos kavinės-baro kieme. Jam ne tik šokinėta ant krūtinės ir galvos. Paliktas merdėjantis krūmuose, jis dar buvo ir apvogtas.

Antrasis nužudymas, dėl kurio buvo teisiamas jau 26-erių E. Bosenka, buvo kvalifikuojamas kaip itin žiaurus bei padarytas iš savanaudiškų paskatų.

Tarp E. Bosenkos teistumų yra ir kvaišalų patekimo į įkalinimo įstaigą organizavimas, atliekant vieną iš jam skirtų teismo bausmių.

K. Rupeikaitei už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų, o už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vincas

Kaip visada, tesmas paleis uz ustata.O uz Lietuvos velivos iskelima gresia metai kiti uz grotu ,tokia Lietuvos politika .

Mauzeris

Šratai patiko reikia pabandyti

Senis

Patelė pabandė su šratais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS