Chaosas Kauno gatvėse: pasnigus pasipylė avarijos, nusidriekė spūstys | kl.lt

CHAOSAS KAUNO GATVĖSE: PASNIGUS PASIPYLĖ AVARIJOS, NUSIDRIEKĖ SPŪSTYS

  • 21

Antradienio naktį gamtos pabarstytas pirmasis sniegas pridarė bėdų nuo tokių eismo sąlygų atpratusiems Kauno vairuotojams, o taip pat ir į jų sukeltas avarijas, dėl jų kilusias eismo spūstis pakliuvusiems žmonėms.

Ryte į darbus ar kitais reikalais skubėję gyventojai susibūrė su nemenkais nemalonumais. Vienur dėl avarijų gatvės net nebuvo pravažiuojamos, kitur teko laukti transporto spūstyse.

Komentuodami šio ryto avarijas ir eismo sąlygas vairuotojai negailėjo sarkastiškų pastebėjimų ir linkėjo atidumo. „Vasariniu padangų trupė pristato: Gulbių ežeras be stabdžių“, – šyptelėjo vienas internautų. „Laikykis distancijos ir jokių bėdų nebus“, – skriejo tokie ir kiti protingi patarimai.

Laikykis distancijos ir jokių bėdų nebus.

Sniego išbandymas

Policija skaičiuoja, kad nuo 6 val. ryto iki 8.15 val. užregistravo dešimt eismo įvykių. Visi jie – techniniai, žmonės nesužaloti. Vairuotojai sutiko, kuris kaltas, ir pildėsi eismo įvykių deklaracijas.

„Faktas, kad pasikeitusios eismo sąlygos turėjo įtakos didesniam avarijų skaičiui. Bent jau džiugu, kad šįryt išvengta (bent jau nepasiekė jokia žinia) eismo įvykių su sužalotais ar žuvusiais žmonėmis. Tai leidžia manyti, kad vairuotojai neviršija leistino greičio, stengiasi atidžiau važiuoti“, – kalbėjo Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė, patarusi laikytis didesnio atstumo, nes šiandieninėmis sąlygomis – ilgesnis stabdymo kelias.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Situaciją šįryt apsunkino ir tai, kad sniguriavo, o tai vairuotojams apsunkino matomumą.

Eismas Kaune nebuvo paralyžiuotas, bet važiuoti tikrai sudėtingiau nei įprastą dieną, kai kelio danga sausa.

Eismo įvykiai užfiksuoti Lapėse, prie „Megos“, Partizanų g. prie „Dvarčionių keramikos“ ir kitur.

Tai leidžia manyti, kad vairuotojai neviršija leistino greičio, stengiasi atidžiau važiuoti.

Kelininkų įspėjimas

Antradienio rytą eismo sąlygas sunkina plikledis ir snygis, įspėja Automobilių kelių direkcija.

6 val. duomenimis, sudėtingiausios eismo sąlygos dėl plikledžio ir snygio susidarė vidurio Lietuvoje, taip pat Biržų, Molėtų ir Plungės rajonuose.

Marijampolės, Kėdainių, Raseinių ir Biržų rajonuose pagrindiniai šalies keliai vietomis padengti puraus sniego sluoksniu iki 10 cm storio.

Daugelyje likusių šalies rajonų valstybinės reikšmės keliai yra slidūs, vietomis provėžoti, tik Klaipėdos, Kretingos, Vilniaus, Švenčionių, Zarasų, Vilkaviškio, Šilalės, Lazdijų rajonuose pagrindiniai keliai yra drėgni, vietomis sausi.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus barsto, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

„Kelių priežiūros“ duomenimis, prieš vidurnaktį Lietuvos vakaruose prasidėjusi šlapdriba iki 6 val. apėmė visą Lietuvą, sudėtingiausia situacija ties Kaunu ir Jonava.

„Visuose  regionuose nuo 4 val. vykdomi ne tik barstymo, bet ir valymo darbai. Pirmieji barstytuvai į magistralinius kelius išvažiavo dar vidurnaktį, buvo vykdomi prevenciniai barstymai, kad ryte nesusidarytų slidumas ir kelionės būtų sklandžios“, – teigiama „Kelių priežiūros“ pranešime.

Didžiojoje šalies dalyje sninga, tik pajūryje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, pajūryje – iki 6 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis krituliai, vyraus sniegas, šlapdriba. Daug kur plikledis, vietomis galima silpna lijundra.

Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 0 iki 5, pajūryje – iki 7 laipsnių šilumos.

 

GALERIJA

  • Chaosas Kauno gatvėse: pasnigus pasipylė avarijos, nusidriekė spūstys
  • Chaosas Kauno gatvėse: pasnigus pasipylė avarijos, nusidriekė spūstys
„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.
Gairės: eismo nelaimė, avarija LT, sniegas, slidi kelio danga, spūstys, LNK1
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

Visi normalūs žmonės žiūri orų prognozės ir ne laksto akis išdegė. nes ryte buvo labai slidu...

olram

Kur autoivykis Ramučiuse? Centine gatvė paralizuota nuo 6.30 iki 9.30, . Iš kiemu nėra išvažiavimo. Spustys

vladas

Prasidėjo lochų skaičiavimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS