Daugiabučio kieme tikromis kulkomis sušaudytas naminis katinas: policija pradėjo tyrimą | kl.lt

DAUGIABUČIO KIEME TIKROMIS KULKOMIS SUŠAUDYTAS NAMINIS KATINAS: POLICIJA PRADĖJO TYRIMĄ

  • 17

Pastaruoju metu itin gausiai pasipylė kačių jaunikliai, gyvūnų globėjų narvai – perpildyti. O katėmis nepatenkinti gyventojai daugiabučių kiemuose ėmėsi itin žiaurių priemonių – katės pradėtos šaudyti. Kėdainiuose tikromis kulkomis sušaudytas į kiemą išbėgęs naminis katinas.

Penkerių metų katinas nufotografuotas atšliaužęs iki J. Basanavičiaus gatvėje esančio daugiabučio laiptinės, kur gyvena šeimininkas Algimantas. 

Katinas, nevaldydamas užpakalinių kojų, bandė sugrįžti namo. Jį sužalotą prie durų rado kaimynai.

Algimantas sako, kad augintiniui negrįžus namo labai nerimavo, o kai jį pamatė ištiko šokas. 

Iš pradžių manyta, kad katiną partrenkė mašina, tačiau paaiškėjo, kad naminis katinas pašautas. 

Katiną bandyta gelbėti, tačiau dėl itin sunkių sužalojimų jis užmigdytas.

Kėdainių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Aiškėja, kad situacija rimtesnė, nei atrodė iš pradžių. Į katiną šauta tikromis kulkomis. Jų buvo net kelios. 

Daugiabučio gyventojai – sukrėsti. Algimantas sako nesuvokiantis, kam galėjo užkliūti visų mėgstamas katinas. 

Įtariamųjų policija neturi, tačiau gyvūnų globėjai sako, kad tikėtina, jog kažkas tokiu būdu bando susidoroti su kiemuose besiveisiančiais katinais. 

Šiemet kačių prisiveisė itin daug. Vien „Nuaras“ per kelias savaites sulaukė beveik pusantro šimto kačių. Prieglaudose kačių su mažyliais tiek, kad jau prašoma visuomenės pagalbos. 

Visgi, kol katinai veisiasi, jie šaudomi ne tik Kėdainiuose. Praeitą savaitę sušaudytą katinėlį teko gelbėti Jonavos veterinarams. 

Šiam rainiui pasisekė labiau. Jis sušaudytas mažiau pavojingu oriniu ginklu. Veterinarams katiną pavyko išgelbėti laiku, tačiau gyvūnas nevaldo užpakalinių kojų, nes kulka buvo įstrigusi stubure. 

Kauno apskrities policija šiemet jau pradėjusi šešis ikiteisminius tyrimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Tiesa

Yra taip ,kad žmonės neapsikentę matomai šaudyti pradėjo,šaudys ir šunis ,kurie laksto palaidi.Gyvūnai yra bakterijų nešiotojai ir platintojai kurie vaikšto laisvai. O katės Kad ir turi seimininkus vaikštinėja po svetimus kiemus.Saugokite savo gyvūnus, neleiskite i svetimus kiemus, tada niekas jų nesaudys.Nereikia dejuoti jeigu judėjo bacilu medžiotojus.

Anonimas

Meslo kruva ,apskreteliu, pasmirdeliai, valkatu kruva Jus o ne europieciai.. Besikeikiantys sadistai. Nieksai - nesat zmones kurie taip elgiasi ir dar baisiau rasineja. Europieciai atsirado - Europos net sapne nemate, arba vistas pese budoj.. Tokiem nieksam, sadistam reik nagus kapot. Baudas tukstantines israsinetu. Tokiem trukdo viskas kas gyva tik, jis, suskretelis gali besikeikdamas, besivalkiodamas bujot.

Darius

Dvigubai gaila, nes vargšas katinas atšliaužęs iki namų galvojo ras prieglobstį, bet deja, vargšas šeimininkas turbūt neturėjo pinigų brangiai operacijai, tai išsiuntė katiną pas dievulį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS