Dėl girtumo nesuvaldytas mikroautobusas vos nesugriovė kaimyno namo: rajono siaubas siautėja toliau? | kl.lt

DĖL GIRTUMO NESUVALDYTAS MIKROAUTOBUSAS VOS NESUGRIOVĖ KAIMYNO NAMO: RAJONO SIAUBAS SIAUTĖJA TOLIAU?

  • 8

Ketvirtadienio popietę Sąnašos gatvėje, esančioje ties Aleksoto ir Karkazų riba, buvo pilna Kauno specialiųjų tarnybų automobilių.

Jos sureagavo į 15.10 val. Bendrojo pagalbos centro užregistruotą pranešimą, kad neblaivus mikroautobuso vairuotojas minėtoje gatvėje nuvažiavo nuo kelio ir pavojingai pasviro ant šlaito virš šalia esančio gyvenamojo namo. Galimas mėginimas pabėgti iš įvykio vietos.

Po paskutinio sakinio į Sąnašos gatvę nuskubėjo net trys policijos automobiliai.

Įvykio vietoje rasti du vos ant kojų iš girtumo bepastovintys asmenys. O vienas mikroautobuso „VW Transporter“, kurį vos laikė metalinė tvora, tačiau važiavusieji juo sugebėjo kažkaip išsiropšti laukan, ratas buvo pakibęs ore.

Policijai išsikvietus pagalbon ugniagesius gelbėtojus, šie, kaip pranešama jų suvestinėje apie praėjusios paros iškvietimus, stabilizavę minėtą mikroautobusą, liko budėti įvykio vietoje, kol policijos ekspertai atliko pirminį jo aplinkybių tyrimą.

Šiandien Kauno policijos suvestinėje pranešama, kad „VW Transporter“, nuvažiavusį nuo kelio ir kliudžiusį tvorą, vairavo Ričardas A., kuriam nustatytas sunkus girtumas – 2,82 prom. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, pirmuoju bandymu jis įpūtė į pareigūnų alkoholio matuoklį dar daugiau – 3.15 prom. Tačiau įsigaliojusi praktika, kad remiamasi mažesniu alkoholio promilių kiekiu, nustatytu pučiant į alkoholio matuoklį du kartus – penkiolikos minučių intervalu.

Tiesa, atsakomybę už nesuvaldyto mikroautobuso vairavimą buvo linkęs prisiimti antrasis asmuo, aptiktas prie jo – penkeriais metais vyresnis Ričardo A. brolis Linas. Šis pirmuoju bandymu įpūtė į alkoholio matuoklį 2,76 prom., antruoju – 2,80, kas taip pat yra sunkus girtumas. Tačiau šiek tiek mažesnis, kas galimai ir lėmė norą prisiimti kaltę už brolį. O gal Linas A., kaip pats prisipažino, kad važiuota į parduotuvę pritrūkus alkoholio, buvo šios kelionės organizatorius?

Tačiau atsirado liudytojų, mačiusių, kaip iš mikroautobuso vairuotojo vietos išsiropštė plikas asmuo. O šis apibūdinimas atitiko ne Lino A., o jo brolio Ričardo išvaizdą. Nors šis ir buvo linkęs tikinti, kad atėjo į įvykio vietą jau po visko iš savo namų, esančių netoliese – Titnago gatvėje.

Kadangi susišnekėti su tokios būklės broliais tą popietę buvo sunku, jiems įteikti šaukimai atvykti kitą savaitę apklausai į policiją. Tada turėtų galutinai paaiškėti, kuris iš brolių dėl girtumo nesuvaldė mikroautobuso. O šis, ugniagesiams gelbėtojams jį ištraukus su automobiline gerve, išvežtas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Įtarimo šešėlis ant Ričardo A. krenta ir dėl jo biografijos. O joje – turimi teistumai už vagystes bei pasipriešinimą policijos pareigūnams, už kurį buvo skirta bauda. Tačiau ten yra ir įrašas, kad šis 42-ejų metų kaunietis prieš penkerius metus jau vairavo automobilį neblaivus, tačiau buvo tada atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Dar iškalbingesnį Ričardo A. dosjė portalui kauno.diena.lt pateikė vietiniai gyventojai. „Tai – mūsų rajono nesusipratimas! Su juo – vienos problemos!“ – teigė pašnekovai, nenorėję būti viešai identifikuoti.

Dėl ketvirtadienio popietės įvykio, patekusio į Kauno policijos bei ugniagesių gelbėtojų suvestines, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant girtesniam negu 1,5 prom. alkoholio. Už tai vienam iš brolių gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

GALERIJA

  • Dėl girtumo nesuvaldytas mikroautobusas vos nesugriovė kaimyno namo: rajono siaubas siautėja toliau?
  • Dėl girtumo nesuvaldytas mikroautobusas vos nesugriovė kaimyno namo: rajono siaubas siautėja toliau?
Kauno apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Lietuvoje - demokratija, žmonės turi teisę gyventi taip, kaip nori. Gi patys kalti, kad veliasi tokiems kelių ereliams gaidelių sparnais po kojomis. Tą, akivaizdu, deklaruoja ir mūsų teisėsauga.

Tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

Kaip jus cia nuo 43 milijonu auditorijos nusiritot iki Kauno? Rasyk apie ukraina.

T T T

Tai,kad normaliai juda bachuriukai,man atrodo,jog tie kaimynai siaubą kelia, grioviuose gyveną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS