Dėl riaušių prie Seimo sulaikytas ne tik Celofanas, bet ir A. Lobovas | kl.lt

DĖL RIAUŠIŲ PRIE SEIMO SULAIKYTAS NE TIK CELOFANAS, BET IR A. LOBOVAS

  • 54

Trečiadienio vakarą dėl riaušėmis virtusio mitingo prie Seimo sulaikytas per vadinamuosius Garliavos įvykius išgarsėjęs įvairių protestų dalyvis Andrius Lobovas.

Pastarąjį faktą portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, A. Lobovas rugsėjo 8 d. buvo sulaikytas Jonavoje. „Jis sulaikytas atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykusio mitingo“, – detalizavo R. Matonis. 

Vyras sulaikytas 48 val. Ar reikės pratęsti sulaikymo terminą, spręs prokurorai.

Kaip skelbia BNS, prokuratūra detalesnę informaciją žada pateikti vėliau. Jos atstovai teigia, kad vykdomas bendras tyrimas dėl riaušių prie Seimo, dėl pas kai kuriuos jų dalyvius rastų narkotinių medžiagų ir dėl informacijos apie privatų gyvenimą rinkimo.

Tiriamas ir epizodas dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo. Jis pradėtas reaguojant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusius siūlymus už atlygį atskleisti riaušes malšinusių pareigūnų asmens duomenis.

„Yra vienas tyrimas ir trys straipsniai“, – BNS sakė tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Romualdas Betingis.

Primename, kad dėl riaušėmis virtusio mitingo prie Seimo rugsėjo 8-ąją Vilniuje buvo sulaikytas ir Antanas Kandrotas, žinomas „Celofano“ pravarde.

„Sulaikytas šį vakarą Vilniuje, atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūčio 10 dienos mitingo prie Seimo“, – BNS trečiadienį patvirtino R. Matonis.

Jau ne kartą teistas ir šiuo metu teisiamas kaunietis A. Kandrotas, pravarde Celofanas, dalyvavo prie Seimo vykusiose riaušėse. Tačiau ir joms pasibaigus nenustojo kurstyti aistrų – skleidė gandus apie neva klinikinės mirties ištiktą moterį, naudotas gumines kulkas, o už pareigūnų, kurie į žmones purškė ašarines dujas, paviešinimą siūlė 100 eurų.

Celofanu pasivadinęs kaunietis jau kitą dieną po riaušių tiesioginės transliacijos metu kalbėjo apie vieną protestuotoją, gavusią ašarinių dujų, kurią esą ištiko klinikinė mirtis.

„Šitą faktą, kad nukentėjo moteris ir buvo išvežta į ligoninę, policija ir žiniasklaida visiškai nutyli. Rašo, kiek policininkų vargšelių nukentėjo, kiek policininkų nusilaužė nagą, kiek jie dabar negalės dirbti ir t. t. O kad realiai moterį buvo ištikusi klinikinė mirtis ir ją gaivino greitosios pagalbos darbuotojai, šito dalyko žiniasklaida nerašo ir nutyli“, – kalbėjo vyras.

Kaunietis A. Kandrotas už finansinius nusikaltimus jau yra teistas ir šiuo metu vėl teisiamas. Kauno apygardos teisme šiuo metu nagrinėjamos trys su juo susijusios bylos.

Apie 5 tūkstančiai žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo protestuodami prieš Vyriausybės ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus sankcionuoto mitingo laikui vakare jis virto į riaušes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo, įtarimai pateikti apie 38 asmenims, byloje yra 23 nukentėjusieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

piliečiui

tavo pezėjimai ta pati per tapati jau visiems igriso iki gyvo kaulo

Siaip tai

Celofanas-plionke tai sukcius kokiu reta.na o tas zlobovas...ligonis ir tiek.o kur plikas klounas traskis?vel nusmigo kur nors patvory?

taigi

> pilietis. Tamstai ant smegenų manevrai, totalus sovietinis idiotas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS