Du Indijos piliečiai norėjo užsidirbti iš nelegalų gabenimo, bet atsidurs Lietuvos kalėjime | kl.lt

DU INDIJOS PILIEČIAI NORĖJO UŽSIDIRBTI IŠ NELEGALŲ GABENIMO, BET ATSIDURS LIETUVOS KALĖJIME

  • 5

Kauno apygardos teismas baudžiamojoje byloje dėl neteisėto žmonių gabenimo kaltais pripažino du Indijos piliečius ir skyrė jiems po 10 mėnesių laisvės atėmimo.

Taip pat iš jų bus konfiskuota transporto priemonės, kuria gabenti nelegalai, vertę  atitinkanti pinigų suma – po 4 tūkst. eurų iš kiekvieno, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Bylos duomenimis, 2021 metų spalio mėnesį du Indijos piliečiai, siekdami materialinės naudos, per tarpininkus susitarė pervežti du asmenis iki Vokietijos. Užsieniečiai buvo nelegaliai kirtę Lietuvos sieną.

Už kiekvieną nelegalų migrantą buvo sutartas 2000 eurų atlygis.

Neteisėtam asmenų pervežimui Indijos piliečiai išsinuomojo automobilį, tačiau savo nusikalstamos veikos nepabaigė.

Vos įsėdus migrantams ir pradėjus kelionę, už 5 minučių jų vežėjai padarė avariją.

Jie nuklydo kitu keliu, link Ruklos karinio poligono, o kai užsieniečiai suprato, kur atsidūrė ir mėgino skubiai  grįžti atgal, susidūrė su karių ekipažu. Šie iškvietė policiją.

Nors nelegaliai vykusiems keleiviams buvo liepta slėptis, policijos pareigūnai netrukus juos pastebėjo ir nustatė, kad šie asmenys neturėjo teisės kirsti Lietuvos sienos.

Policijos pareigūnai automobilyje rado draudžiamų turėti daiktų – narkotinių medžiagų (kanapių) ir šaunamąjį ginklą, kurie priklausė vienam iš Indijos piliečių.

Pastarajam užsieniečiui buvo pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl kontrabandos, neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Antrajam Indijos piliečiui buvo pareikšti kaltinimai tik dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

kažko aš nesuprantu... gal čia mano slidės neveikia, bet vienam indusui straipsnis, kitam irgi toks pats straipsnis + dar do straipsniai, o abiem davė po 10 mėnesių hotkės... tai čia kaip taip?

Anonimas

...Permaza bauda...

Ar ne geriau issiusti is Lietuvos

Be teises ivaziuoti I ES??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS